فکرشهر: فضاپیمای باری چینی که بخشهای قابل توجهی از آن به هنگام عبور از جو زمین سوخته در منطقهای از پیش تعیین شده از زمین سقوط کرد ولی نگرانیها در مورد سرنوشت قطعات سرگردان موشکی چینی که قرار است بدون لحاظ کنترلی از جو زمین عبور کند، همچنان وجود دارد.
به گزارش فکرشهر از یورونیوز، تیانژو-۳، فضاپیمای باری چینی، ۱۷ ژوئیه و نزدیک به ۳۰۰ روز پس از پرتاب از ماژول اصلی ایستگاه فضایی چین جدا و عازم زمین شد. این فضاپیمای باری قرار بود که بر فراز اقیانوس آرام جنوبی از جو زمین عبور کند. با این حال، آژانس فضایی چین اعلام کرد که تنها بخشهای کوچکی از تیانژو-۳ که در جریان عبور از جو زمین متلاشی نشده بود، قطعات ناچیزی که در منطقه از پیش تعیین شدهای در اقیانوس آرام جنوبی سقوط کرد.
مسالهای که توجه محققان امور فضایی را به خود جلب کرده، کمتوجهی چین نسبت به سرنوشت قطعات سرگردان موشک ۲۳ تُنی 5B-Y3 است که دقیقا مشخص نیست که چه زمانی یا کجا بر زمین فرود میآید. این موشک در پرتاب ۲۴ ژوئیه ماژول ونتیان (Wentian) را به ایستگاه فضایی چین رساند.
بررسی محققان شرکت آمریکایی هوافضا نشان میدهد که احتمال این که قطعات سرگردان یا زبالههای فضایی در یک منطقه پرجمعیت زمین فرود آیند «صفر» نیست و بیش از ۸۸ درصد از جمعیت جهان در مناطقی زندگی میکنند که در خطر برخورد زبالههای فضایی قرار دارد.
در مقابل، ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین روز چهارشنبه اطمینان داد که این موشک به گونهای طراحی شده که تمامی اجزای آن به هنگام عبور از جو زمین میسوزد و از بین میرود.
چین پیش از این، حداقل دو بار دیگر نیز به موشکهای پرتابی خود در بازگشت به زمین اجازه داد که فرودی بدون کنترل داشته باشند. در یک مورد قطعاتی از موشک فضایی چین بر خلاف انتظار در عبور از جو زمین سوخته و متلاشی نشد و در اقیانوس هند سقوط کرد، رخدادی که با اعتراض ناسا مواجه شد و چین متهم به «عدم رعایت استانداردهای مسئولیتپذیری در قبال زبالههای فضایی» شد.