فکرشهر: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: از مجموع ۶ شناگاه شهرستان بوشهر تنها ۲ مورد پاک است و مابقی در معرض دفع پسابهای خاکستری و آلودگی قرار دارند.
به گزارش فکرشهر، فرهاد قلینژاد روز شنبه در گفتوگو با ایرنا اعلام کرد: براساس نتایج اندازهگیریهای فصلی اداره کل محیط زیست استان بوشهر، تنها شناگاههای پاک شهرستان بوشهر سواحل طبیعی پارک لیان و بندرگاه است.
وی عنوان کرد: بر اساس این سنجشها، شناگاههای باسیدون (پارک سیادت)، جفره یا پلاژ قدیمی و پارک دانشجو آلوده هستند و شناگاههای ریشهر نیز به نسبت آلوده ارزیابی شده است.
قلینژاد توضیح داد: ورود فاضلابهای خاکستری که بخشی از پسابهای تولید ساکنان شهرهای ساحلی است از طریق کانالهای دفع آبهای سطحی به دریا وارد میشود و شاهد آلودگی میکروبی در بخش ساحلی و آبهای کم عمق مجاور این خروجیها هستیم.
وی اذعان کرد: در شهرستان بوشهر حدود ۲۰ کانال خروجی دفع آبهای سطحی در استان بوشهر وجود دارد که برخی به شناگاهها راه دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ادامه داد: نمونه برداری از سواحل شهرستانهای گناوه، دیلم و تنگستان نشان میدهد که هر چند در نقاطی شاهد ورود پساب کانالهای دفع سطحی به دریا هستیم اما شناگاههای این شهرستانها پاک یا به نسبت پاک است.
قلی نژاد افزود: در همه شهرستانهای ساحلی استان بوشهر کانال دفع آبها سطحی داریم اما در برخی شهرستانها شناگاه در شهرها وجود ندارد یا خروجی این کانالها در شناگاهها قرار ندارد.
وی گفت: بر اساس قانون، نتیجه ارزیابیهای فصلی اداره کل حفاظت محیط زیست از شناگاهها، به شهرداریها و فرمانداریها اعلام میشود و آنها باید در محلهای آلوده پرچمهای هشدار دهنده به رنگ زرد و در شناگاههای پاک پرچم آبی نصب کنند تا شهروندان از این وضعیت آگاهی یابند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: در زمان حاضر پرچمها متناسب با وضعیت آلودگی در شناگاههای بوشهر نصب شدهاند.
قلینژاد توصیه کرد: بوشهریها از شنا کردن در شناگاههای آلوده بپرهیزند زیرا احتمال ابتلا به بیماریهای پوستی و گوارشی را به همراه دارد.
وی اذعان کرد: امروز ورود فاضلابهای شهری به همراه پسماندها از چالشهای بزرگ حفاظت از محیط دریایی استان های ساحلی همانند بوشهر است و آزمایش ها نشان داده است که در مواردی که برای ورود آب های سطحی در بندر بوشهر به دریا پیش بینی شده است با پسابهای خام شهری و پسماندها همراه می شود.
قلی نژاد ادامه داد: غفلت از فرصت بزرگ و ارزشمند تصفیه فاضلابهای شهری برای استان بوشهر آن را به تهدیدی تبدیل کرده است که مقابله هر چه سریعتر با آن الزامی است و راهکار آن توسعه و احداث تصفیه خانههایی است که میتواند حجم بالایی از نیاز آبی استان را تامین کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر اعلام کرد: در این راستا کارگروه ویژهای در این استان شکل گرفته و پیگیریهای لازم در حال انجام است.