فکرشهر: کبد چرب زمانی ایجاد میشود که بیش از پنج درصد وزن کبد توسط بافت چربی اشغال شود و قطرات چربی درون سلولهای کبدی رسوب کند.
به گزارش فکرشهر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان میگوید: کبد چرب حالتی است که سلولهای چربی در بافت کبد تجمع پیدا میکنند و در آنجا جایگزین میشوند و همین عامل موجب افزایش آنزیم کبدی میشود.
دکتر سولماز کُرونی اضافه کرد: برگشت پذیر بودن کبد به درجه بندی آن بستگی دارد که در درجه یک صد درصد تغییرات برگشت پذیر است و کبد درمان میشود، اما بعد از درجه ۲ تغییرات پایدارتر میشود و احتمال برگشت کبد کمتر است.
وی افزود: درجه ۴ کبد تنبل و نارسا شده و از آن به عنوان سیروز کبدی یاد میشود که در این حالت برگشتی برای کبد وجود ندارد و بیمار نیازمند پیوند کبد است.
کرونی آزمایشهای دورهای و سونوگرافی را راه تشخیص این بیماری عنوان میکند و میگوید: ضعف، بی حالی، خستگی، کاهش اشتها و دردهای گذرا در ناحیه بالای شکم سمت راست از نشانههای کبد چرب است.
وی افزود: این بیماری بسته به درجه خفیف و متوسط آن قابل درمان و پیشگیری است، اما درمان دارویی خاصی ندارد پس بیماران از مصرف خودسرانه دارو پرهیز کنند.
کرونی تغییر سبک زندگی، کاهش وزن، تحرک، تغییر برنامه غذایی و کاهش مصرف چربیها و سرخ کردنی ها، کاهش مصرف هیدراتهای مرکب مانند نان، برنج، سیب زمینی، ماکارونی، به حداقل رساندن مصرف نوشیدنیهای حاوی قند، چون نوشابه ها، دلستر و آبمیوههای صنعتی را از جمله موارد برای درمان و پیشگیری از ابتلا به کبد چرب عنوان کرد.