فکرشهر: یک روانشناس با بیان اینکه تردیدی نیست که بین شما و همسرتان، به لحاظ شخصیتی و به لحاظ دیدگاهها، تفاوتهایی وجود دارد، گفت: وقتی که برای اولین بار همدیگر را میبینید، این تفاوتها خیلی جالب به نظر میرسند اما بعد از مدتی، تفاوتهای مزبور موجب آزردگی و رنجش خاطر و مایه عذاب و دردسر شما میشوند، اما به جای ناراحتی و آزردگی، با صرف کمی انرژی میتوانید دریابید که دلیل طرز فکر یا احساسات خاصی که زوج شما دارد، چیست؟ از او بخواهید تا نظرها و دیدگاههای خودش را برایتان توضیح دهد.
به گزارش فکرشهر، شهربانو بهروزیان در گفتوگو با ایسنا افزود: با بررسی نگرشهای او، نحوه شکل گرفتن آنها را پیدا کنید و حتی اگر با دیدگاههایش مخالف هستید، باز هم او را برای آنکه چنان دیدگاههایی دارد، تشویق کنید. به این ترتیب، او احساس میکند که توان آن را دارد تا شما و نظرهایتان را بیشتر درک کند و بفهمد. درباره همسر خود به بهترین وجه ممکن فکر کنید. با این روش، فرصت آن را پیدا میکنید تا در زندگی بهترینها را برای او فراهم سازید.
حل کردن اختلافات
وی اضافه کرد: بیشتر زن و شوهرها، بعضی از مواقع با همدیگر اختلافهایی پیدا میکنند اما آنها در مجموع از یکدیگر رضایت دارند. خوشبختترین زن و شوهرها آنهایی هستند که یاد میگیرند اختلافاتشان را کنترل و تا حد امکان، به دنبال یافتن راهحلهایی هستند که هر دو از آن، راضی باشند. برای این کار، کلید مساله این است که خلق و خوی خوب و مناسبی داشته باشید و آن را حفظ کنید، خونسرد باقی بمانید و با دادن این اطمینان به همسرتان که شما هنوز هم مهربان و دلسوزید، به او کمک کنید تا او هم خونسرد و آرام بماند. برای حل و فصل اختلافات و تعارضهایی که با همسرتان دارید، با یکدیگر به بحث و گفتوگوی سازنده بپردازید و موارد قابل اختلاف را پیدا کرده و درباره آنها، به توافق و مصالحه برسید.
حل کردن تعارضها و اختلافها
کارشناس ارشد مرکز مشاوره آرامش معاونت فرهنگی و اجتماعی استان بوشهر تصریح کرد: تحت کنترل در آوردن اختلافاتی که زن و شوهر با یکدیگر دارند، نوعی تعامل و داد و ستد است. برای رفع اختلافاتی که با همسرتان دارید، به بررسی راهحلها بپردازید و سپس با به کار بردن آنها، نیازهای خود و همسرتان را تامین کنید. پس از رفع اختلافات، به بررسی این مسئله بپردازید که آیا هر دو شما، با دستیابی به توافق و سازش با هم شادتر و خوشحالتر نیستید و آیا در صورت توافق با هم در زندگی احساس موفقیت بیشتری نمیکنید؟
کنار گذاشتن احساسات ناخوشایند نسبت به همسر
بهروزیان تاکید کرد: هر گاه بین شما و همسرتان اختلافاتی پیش آمده که امکان دارد تا به یک تعارض اساسی مبدل شود، نسبت به همدیگر احساس خشم و عصبانیت میکنید. در حقیقت، هر دو شما دچار نوعی ترس و هراس میشوید، زیرا یا از هم ناامید خواهید شد، یا یکدیگر را طرد و نفی و کنترل میکنید یا اینکه خود را کنار میکشید و هر کدام به راه خود میروید. سعی کنید اختلافاتی را که با هم دارید آثار آنها را بر زندگی مشترکتان، درک کنید. با درک این اختلافات و فهمی که درباره آنها به دست میآورید، کمتر احساس تهدید شدن میکنید، کمتر حالت دفاعی میگیرید و با مسائل و مشکلات با فکر بازتر و با گشادهرویی بیشتر برخورد میکنید. وقتی که دچار خشم و عصبانیت میشوید، به جای نق زدن یا داد و هوار راه انداختن، بررسی کنید که چه اتفاقی موجب ترس شما شده است. در این قبیل مواقع، همچنین به جای سرزنش کردن یا حمله کردن به همسر خود، بررسی کنید و ببینید کدام عامل سبب ترس و هراس او شده است. بیان ترسها موجب میشود تا به جای حمله کردن به همسرتان یا به این و آن، با آنها همدلی کنید.
راهکار برای بهبود روابط همسران با یکدیگر
وی در خصوص راهکار برای بهبود روابط همسران با یکدیگر گفت: همسرتان را مورد تعریف و تمجید قرار دهید. حتی دفاعیترین و سرسختترین افراد هم وقتی که به آنها گفته شود که دارای ارزش و احترامند و از آنها قدردانی شود، احساس آرامش و خونسردی میکنند، همسرتان را در آغوش بگیرید، همسری که در آغوش گرفته شود، کمتر احساس تهدیدشدگی میکند. همچنین سعی کنید از میزان تنش بین خود و همسرتان کم کنید و آن را از بین ببرید، یک تبسم یا گفتن یک لطیفه، میتواند جر و بحث شدیدی را که با همسرتان داشتهاید را به یک گفتوگوی دوستانه تبدیل کند.