جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
جستجو
کد خبر: ۲۰۰۰۰۴۲
سه‌شنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۷

عکس جدید «تلسکوپ فضایی جیمز وب» از سحابی شکارچی
در عکس جدید «تلسکوپ فضایی جیمز وب»، سحابی «شکارچی» را در دو طول موج کوتاه و بلند می‌بینیم.

به گزارش ایسنا و به نقل از وب‌سایت رسمی «آژانس فضایی اروپا»، عکس‌های جدید «سحابی شکارچی» (Orion Nebula) که با «تلسکوپ فضایی جیمز وب» ثبت شده‌اند، در اپلیکیشن «ESA Sky» در دسترس قرار گرفته‌اند.

یکی از درخشان‌ترین سحابی‌های آسمان شب، سحابی شکارچی یا «مسیه ۴۲» (Messier ۴۲) است که در جنوب «کمربند شکارچی» (Orion's Belt) قرار دارد. در هسته آن، «خوشه ذوزنقه» (Trapezium Cluster) متشکل از ستاره‌های جوان قرار دارد که پرجرم‌ترین آنها، گاز و غبار اطراف را با میدان‌های تابشی شدید فرابنفش خود روشن می‌کنند. این در حالی است که پیش‌ستاره‌ها در ابر مولکولی «OMC-۱» در فضای پشت آن به شکل‌گیری ادامه می‌دهند.

 

عکس جدید «تلسکوپ فضایی جیمز وب» از سحابی شکارچی + تصاویر
این سحابی، یک گنجینه برای ستاره‌شناسانی است که شکل‌گیری و تکامل اولیه ستارگان را با تنوعی غنی از پدیده‌ها و اجرام مطالعه می‌کنند. از جمله این موارد مطالعاتی می‌توان به جریان‌های خروجی، قرص‌های تشکیل سیاره در اطراف ستارگان جوان، پیش‌ستاره‌ها، کوتوله‌های قهوه‌ای، اجرام سیاره‌ای شناور آزاد و مناطق تفکیک نور اشاره کرد.

این عکس جدید با «دوربین فروسرخ نزدیک» (NIRCam) جیمز وب و در دو طول موج کوتاه و بلند ثبت شده است. طول موج کوتاه، جزئیات زیبایی را در قرص‌ها و جریان‌های خروجی نشان می‌دهد و طول موج بلند، شبکه پیچیده‌ای از غبار و ترکیبات آلی به نام هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای را به نمایش می‌گذارد.

عکس جدید «تلسکوپ فضایی جیمز وب» از سحابی شکارچی + تصاویر

سحابی شکارچی در دو طول موج کوتاه و بلند دوربین فروسرخ نزدیک

آژانس فضایی اروپا، علاقه‌مندان را تشویق می‌کند تا این تصاویر را کشف کنند و گنجینه‌های پنهان را بیابند.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر