يکشنبه ۲۵ شهريور ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار علم و فناوری
فکرشهر: بالاخره پس از سال‌ها خالق بیت کوین پیدا شد. تا پیش از این همه تصور می‌کردند که فرد ژاپنی به نام ساتوشی ناکاوتو خالق این واحد پولی دیجیتالی است...
کد خبر: ۲۰۰۰۰۹۵
جمعه ۲۱ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۰

فکرشهر: بالاخره پس از سال‌ها خالق بیت کوین پیدا شد. تا پیش از این همه تصور می‌کردند که فرد ژاپنی به نام ساتوشی ناکاوتو خالق این واحد پولی دیجیتالی است.

به گزارش فکرشهر از بی بی سی، از این فرد که تا به حال در رسانه‌ها ظاهر نشده بود بالاخره با بی‌بی‌سی مصاحبه‌ای انجام داد. اما نکته جالب اینجاست که خالق بیت کوین این فرد ژاپنی نبود؛ بلکه یک کارآفرین استرالیایی به نام «کریگ رایت» نام اصلی خالق بیت کوین است.

از زمان پیدایش بیت کوین هیچ کس نمی‌دانست که خالق واقعی این واحد چه کسی است. هرچند که همیشه گفته می‌شد یک فرد ژاپنی به نام ساتوشی ناکاموتو خالق بیت کوین است؛ اما هیچگاه این فرد در رسانه‌ها حاضر نشده بود و دارای هویت مخفی بود. اما بالاخره این خالق پیدا شد.

«کریگ رایت» نام سازنده واحد پول بیت کوین است. او یک فرد استرالیایی است که در زمینه تکنولوژی به فعالیت می‌پردازد. وی طی چند روز گذشته با بی‌بی‌سی مصاحبه‌ای انجام داده است و ادعا کرده خالق اصلی بیت کوین خود او است. البته دو رسانه‌ی اکونومیکس و GQ نیز به این مسئله ورود پیدا کرده اند تا از صحت این قضیه باخبر شوند. در حالی که رایت گفته می‌تواند حرف‌های خودش را اثبات کند؛ اما این رسانه اکونومیکس است که دارای تردید‌هایی در این باره است. این رسانه می‌گوید: ” ما به این نتیجه رسیدیم که کریگ رایت همان ساتوشی ناکاموتو است. اما این مسئله هنوز باقی است که که واقعاً چه کسی پشت قضیه خلق کردن این واحد پولی دیجیتالی بوده است. ”

به هر حال ما دوست داریم که فرض کنیم رایت خالق اصلی بیت کوین است. اطلاعات رایت به قدری است که می‌تواند ما را تقریباً به اطمینان کامل برساند که خود او خالق اصلی بیت کوین است.

بیت کوین چیست؟

بیت کوین (به انگلیسی: Bitcoin) بیتکوین یک نوآوری اینترنتی با کارکرد‌های مشابه «پول بی پشتوانه» یا پول حکومتی است. نوآوری بودن بیتکوین به این معناست که خالقان آن توانسته‌اند آنرا در مدت کوتاهی از یک ایده به یک واقعیت اثرگذار بر دنیای اقتصاد و مراکز سیاست پژوهی مبدل کنند.

زیرا در چندسال گذشته ارزش بیتکوین در بازار‌های جهانی از چند صدم دلار به صد‌ها دلار افزایش یافته است، اما پول بودن یک جایگاه حقوقی است و پول بودن بیتکوین منوط به پذیرش جایگاه حقوقی آن از سوی دولت هاست. تا کنون هیچ دولتی پول بودن بیتکوین را تأیید نکرده است و دولت‌های ایالات متحده آمریکا، جمهوری فدرال آلمان و جمهوری خلق چین بر کالا بودن بیتکوین تأکید دارند. البته از لحاظ فنی و کارکردی این عبارت صحیح است که بیت کوین نوعی پول دیجیتال بر پایه شبکه همتا به همتا، امضای دیجیتال و اثبات دانایی صفر است و به کاربران امکان می‌دهد که بدون هیچ واسطه‌ای انتقال پول غیرقابل بازگشت انجام دهند. گره‌های شبکه هر معامله را در شبکه اعلام می‌کنند که پس از تأیید در یک سیستم اثبات کار، در یک تاریخچه عمومی به نام Blockchain ذخیره می‌شود.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر