فکرشهر: مدیر گروه بهداشت حرفهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: رنگهایی که در غذاها استفاده میشود به دو گروه طبیعی و مصنوعی تقسیم میشود؛ که فقط استفاده از رنگهای طبیعی مجاز و آزاد است.
به گزارش فکرشهر از صداوسیما، میمنت توبه خاک اظهار داشت: استفاده از رنگهای مصنوعی فقط در صورتی مُجاز است که مجوز استفاده از وزارت بهداشت داشته باشند.
وی افزود: بعضی از رنگهای موجود در بازار لوازم قنادی فروشیها و عطاریها یا از رنگهای غیرمجاز خوراکی است یا با اینکه مجوز ساخت از وزارت بهداشت را دارند، ولی در صورتی قابلیت استفاده در صنوف و خانوارها دارند که زیر نظر مسئول فنی استفاده شود برای همین حتی این نوع رنگها هم نباید استفاده شود.
توبه خاک استفاده از این رنگها را زیان رسان برای سلامتی دانست و گفت: از مهمترین اختلالات ناشی از مصرف مداوم رنگهای خوراکیِ غیرمجاز و مصنوعی، بروز سرطانها، بیش فعالی، بیماریهای کلیوی، تضعیف سیستم دفاعی بدن، عقبافتادگی ذهنی و عقیمی در مردان است.
وی هشدار داد: همچنین بسیاری مواقع رنگهای مصنوعی در تنقلات، مرباها، کیک و شیرینیها مورد استفاده قرار میگیرند که میتواند واکنشهای آلرژیزا از جمله آسم، میگرن، تاری دید، اضطراب و مشکلات رفتاری ایجاد کند.
توبه خاک تأکید کرد: اصناف و خانوارها باید در تهیه مواد غذایی از رنگهای طبیعی و رنگهایی که قابلیت استفاده در صنوف بدون محدودیت میزان مصرفِ روزانه را دارند استفاده کنند.
وی با هشدار به اینکه خانمهای باردار و سالمندان بیشتر در معرض خطر ناشی از استفاده از رنگهای غیرمجاز گفت: کودکان بیشتر مایل به خرید مواد غذاییِ دارای رنگهای شاد و جذاب هستند؛ به همین دلیل به آنها آموزش دهید که مصرف بعضی از رنگها برای سلامتی آنها زیان رسان است و در صورت لزوم، غذای کودکان با رنگهای طبیعی تهیه شود.
توبه خاک افزود: معمولاً برای تازه جلوه دادن ماهی، تنقلات و سبزیها از رنگ غیرمجاز استفاده میشود که لازم است در هنگام خرید توجه شد.
وی افزود: رنگهای مورد استفاده برای طعم دار کردن مواد غذایی نظیر مرغ و گوشت باید یا از رنگهای طبیعی باشد یا رنگهای دارای مجوز دار از وزارت بهداشت؛ همچنین طعم دار کردن مرغ و گوشت باید در حضور مشتری انجام شود.