سه‌شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: با تلاش ماموران حفاظت محیط زیست استان و دیگری دستگاه‌های مرتبط، از ابتدای امسال تا کنون چندین باند قاچاق پرندگان شکاری در استان بوشهر شناسایی و متلاشی شده است...
کد خبر: ۲۰۱۰۷۳۶
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۵

فکرشهر: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: با تلاش ماموران حفاظت محیط زیست استان و دیگری دستگاه‌های مرتبط، از ابتدای امسال تا کنون چندین باند قاچاق پرندگان شکاری در استان بوشهر شناسایی و متلاشی شده است.

به‌گزارش فکرشهر از صداوسیما، عبدالرحمن مرادزاده با اشاره به کوچ پرندگان به نقاط مختلف استان بوشهر در فصل پاییز، گفت: با بهبود وضعیت آب و هوا در استان بوشهر کوچ پرندگان از مناطق سردسیر به این استان آغاز شده است.

وی یادآور شد: زنده‌گیری، قاچاق، نگهداری در اسارت و دست‌آموز کردن پرندگان برای تفریح تهدیدی جدی برای حیات وحش است که باعث نابودی نسل رو به انقراض انواع پرندگان شکاری از جمله بالابان می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از تشدید مقابله با زنده‌گیری و قاچاق پرندگان شکاری در استان بوشهر خبر داد و افزود: با توجه به نوار ساحلی طولانی استان بیش از ۹۰۰ کیلومتر و مبادی خروجی و اسکله‌های متعدد و فاصله کوتاه تا کشور‌های مقصد قاچاق، همواره استان بوشهر یکی از گزینه‌های مسیر قاچاق این پرندگان بوده است.

وی از شناسایی و متلاشی کردن چند باند قاچاق پرندگان شکاری در استان بوشهر از ابتدای امسال تا کنون خبر داد و اضافه کرد: برقراری گشت‌های ویژه یگان حفاظت محیط زیست در تمامی شهرستان‌ها و مقابله با کوخه‌نشینی، زنده‌گیری و قاچاق پرندگان از جمله اقدامات با هدف حفاظت از محیط زیست است.

مرادزاده اضافه کرد: همچنین فراجا، گمرک‌ها، مرزبانی، ندسا و دستگاه‌های امنیتی تعامل و همکاری مناسب را با اداره کل حفاظت محیط زیست استان دارند و با حساسیت کارکنان این دستگاه‌ها در بازدید از گلوگاه‌ها، اسکله و دیگر مناطق احتمالی تردد قاچاقچیان، استان را برای فعالیت قاچاقچیان پرندگان ناامن کرده‌اند.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه پرندگان شکاری در راس هرم غذایی قرار دارند و از نظر محل زندگی نقش به‌سزایی در کنترل جانوران موذی و جوندگان و حفظ زیستگاه‌ها ایفا می‌کنند، زنده‌گیری آنها زنجیره غذایی را با مشکل روبرو کرده و باعث آسیب به چرخه طبیعت و انقراض نسل این پرندگان با ارزش خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر یادآور شد: با توجه به برآورد‌های جمعیت جهانی از تعداد پرنده شکاری بالابان و روند کاهش سریع جمعیت آن در دهه ۹۰ میلادی، این پرنده در فهرست گونه‌های در معرض خطر انقراض اتحادیه بین المللی حفاظت از محیط زیست قرار گرفته است.

مرادزاده با اشاره به این‌که در کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس، قوشبازی یکی از تفریحات پرطرفدار است و قوش بازان با زنده‌گیری، پرورش و دست‌آموز کردن پرندگان وحشی، به برگزاری مسابقه و شکار می‌پردازند، اظهار داشت: متاسفانه رونق بازار اقتصاد سیاه قاچاق پرندگان وحشی به کشور‌های عربی به خصوص کشور‌های حاشیه خلیج فارس منجر به مرگ گونه‌های قابل توجهی از پرندگان وحشی کشورمان و از دست رفتن این سرمایه‌های ارزشمند شده است.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر