چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار سیاست
مطالب بیشتر
فکرشهر: محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در سال ۲۰۱۸ گفته بود اگر ایران به بمب اتمی دست یابد سعودی هم همین کار را خواهد کرد...
کد خبر: ۲۰۱۲۳۷۱
سه‌شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۲

فکرشهر: وزیر انرژی عربستان سعودی گفت این کشور به دنبال غنی سازی و فروش اورانیوم است.

به گزارش فکرشهر از عصرایران، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان توضیح داد عربستان سعودی کیک زرد تولید خواهد کرد. اورانیوم را غنی سازی و آن را خواهد فروخت.

عبدالعزیز، وزیر انرژی فرزند ملک سلمان پادشاه و برادر محمد بن سلمان ولیعهد و نخست وزیر عربستان سعودی است. دیگر فرزند ملک سلمان (پادشاه) هم وزیر دفاع است.

وزیر انرژی سعودی امروز دوشنبه تاکید کرد ریاض به دنبال کسب سود مالی از همه بخش‌های معدنی از جمله اورانیوم است.


شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی عربستان سعودی

عربستان سعودی: می‌خواهیم اورانیوم غنی کنیم و بفروشیم

او در همایشی در شهر ظهران در شرق عربستان سعودی (شهر ساحلی جنوب خلیج فارس) این موضوع را اعلام کرد. کیک زرد در تولید سوخت اورانیوم برای نیروگاه‌های اتمی استفاده می‌شود.

صحبت وزیر انرژی عربستان سعودی برای غنی سازی و تولید کیک زرد نشان دهنده گام‌های جدید این کشور به سمت گسترش برنامه هسته‌ای است. این اقدامات می‌تواند در چارچوب تحقق اهداف چشم انداز ۲۰۳۰ سعودی باشد.

عربستان سعودی برنامه هسته‌ای نوپایی دارد که تلاش می‌کند آن را توسعه دهد.

این کشور در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد قصد دارد با هزینه ۸۰ میلیارد دلار، ۱۶ نیروگاه اتمی در ۲۰ سال آینده بسازد. قرار است در نخستین گام، دو نیروگاه بزرگ اتمی ساخته شود. سعودی، بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده نفت جهان است.

شاهزاده عبدالعزیز وزیر انرژی سعودی پیش از این هم گفته بود: منابع متنوع از اورانیوم در مکان‌های مختلف عربستان سعودی وجود دارد. درباره برنامه هسته‌ای سعودی دو عامل وجود دارد. اول تاسیسات هسته‌ای در کشور که شامل دو تاسیسات هسته‌ای بزرگ تجاری است و دوم استفاده از منابع اورانیوم خود در کشور است".

هدف اصلی چشم انداز ۲۰۳۰ قطع وابستگی عربستان سعودی به درآمد نفتی و همزمان جایگزینی آن با درآمد غیرنفتی است. در این چشم انداز، افزایش سریع درآمد‌های غیرنفتی به ویژه در بخش‌های گردشگری، حمل و نقل، ورزش و تفریحات و صنایع و معادن هدف گذاری شده است.

غنی سازی اورانیوم در سطح پایین مرحله مهم و حساس در روند تولید سوخت هسته‌ای برای نیروگاه هسته‌ای تولید برق است. همزمان، غنی سازی در سطح بالا می‌تواند برای تولید بمب اتمی کاربرد داشته باشد.

ایران یکی از معدود کشور‌های جهان است که بدون داشتن برنامه هسته‌ای نظامی، غنی سازی اورانیوم دارد.

هنوز مشخص نیست ایا قدرت‌های اتمی جهان به عربستان سعودی اجازه غنی سازی اورانیوم را می‌دهند یا نه.

معمولا قدرت‌های اتمی جهان برای جلوگیری از تولید بمب اتمی، مانع از غنی سازی اورانیوم توسط کشور‌های مختلف می‌شوند. غنی سازی اورانیوم ایران به ویژه در سطح بالا یکی از موضوعات مورد اختلاف میان ایران و قدرت‌های غربی (آلمان، فرانسه، بریتانیا و آمریکا) است.

عربستان سعودی قبل از این گفته بود به دنبال ساخت نیروگاه‌های اتمی برای اهداف صلح آمیز مثل تولید برق، شیرین سازی آب دریا و حمایت از صنایع مرتبط با انرژی هسته‌ای در چارچوب چشم انداز ۲۰۳۰ است.

عربستان سعودی در حال حاضر هنوز دارای نیروگاه اتمی نیست.

در منطقه، اسرائیل و پاکستان به صورت غیرقانونی بمب اتمی دارند و سه کشور ترکیه، ایران و امارات هم دارای برنامه اتمی غیرنظامی و نیروگاه اتمی تولید برق هستند.

نیروگاه اتمی ایران و امارات در ساحل شمالی و جنوبی خلیج فارس قرار دارند.

مقامات سعودی قبلا بار‌ها تهدید کرده بودند در صورتی که ایران به بمب اتمی دست یابد این کشور هم به سمت بمب اتمی حرکت خواهد کرد.

محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در سال ۲۰۱۸ گفته بود اگر ایران به بمب اتمی دست یابد سعودی هم همین کار را خواهد کرد.

بسیاری از تحلیلگران در مخالفت با کسب بمب اتمی توسط ایران گفته بودند در این صورت، رقابت برای به دست اوردن بمب اتمی از سوی رقبای منطقه‌ای ایران از جمله ترکیه و عربستان سعودی شروع می‌شود.

پیش از این خبر‌هایی از مذاکرات عربستان سعودی و امریکا در حوزه هسته‌ای غیرنظامی منتشر شده بود. براساس این خبرها، عربستان سعودی خواسته بود امریکا در ساخت تاسیسات هسته‌ای و انتقال فناوری اتمی به این کشور مشارکت کند.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر