دوشنبه ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار سیاست
مطالب بیشتر
فکرشهر: جو بایدن، رئیس‌جمهور وقت آمریکا تحویل این بمب‌ها را به دلیل نگرانی از پیامد استفاده از آنان و احتمال تلفات بالای غیرنظامیان، به ویژه در رفح در جریان جنگ اسرائیل در نوار غزه متوقف کرده بود...
کد خبر: ۲۰۱۲۶۶۱
يکشنبه ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۵

فکرشهر: رئیس‌جمهور جدید آمریکا گفت، ممنوعیت ارسال محموله بمب‌های ۹۰۰ کیلویی به اسرائیل را که دولت بایدن اعمال کرده بود، لغو کرد. دونالد ترامپ همچنین افزود که مصر و اردن باید پذیرای شمار بیشتری از فلسطینیان غزه باشند.

به گزارش فکرشهر از عصرایران به نقل از دویچه وله، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید آمریکا روز شنبه ششم بهمن (۲۵ ژانویه) اعلام کرد به ارتش ایالات متحده دستور داده تا ممنوعیت ارسال بمب‌های ۹۰۰ کیلوگرمی به اسرائیل را که در دولت جو بایدن اعمال شده بود، لغو کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز ترامپ به خبرنگاران گفت: «ما امروز آنها [بمب‌ها]را آزاد کردیم. آنها [اسرائیل]این بمب‌ها را دریافت خواهند کرد. آنها [اسرائیلی‌ها]هزینه این بمب‌ها را پرداخت کرده بودند و مدت‌ها بود که منتظر دریافت‌شان بودند. بمب‌ها [در این مدت]در انبار بودند.»

جو بایدن، رئیس‌جمهور وقت آمریکا تحویل این بمب‌ها را به دلیل نگرانی از پیامد استفاده از آنان و احتمال تلفات بالای غیرنظامیان، به ویژه در رفح در جریان جنگ اسرائیل در نوار غزه متوقف کرده بود. بمب‌های ۹۰۰ کیلویی قادرند سازه‌های بتنی و فلزی ذخیم را بشکافند و شعاع انفجار وسیعی ایجاد کنند.

دولت بایدن پس از حمله گروه حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳، هزاران بمب ۹۰۰ کیلویی را به اسرائیل فرستاد، اما در واکنش به حمله احتمالی اسرائیل به رفح، ارسال یک محموله به این کشور را متوقف کرد. رسانه‌ها سال گذشته گزارش داده بودند که محموله متوقف‌شده شامل ۱۸۰۰ بمب ۹۰۰ کیلوگرمی و ۱۷۰۰ بمب ۲۲۵ کیلوگرمی بوده است.

ترامپ در پاسخ به پرسش یک خبرنگار در مورد اینکه چرا این محموله آزاد و به اسرائیل ارسال شده است، پاسخ داد: «برای اینکه آنها [اسرائیلی‌ها]آن را خریده بودند.»

رئیس‌جمهور آمریکا پیش‌تر نیز در شبکه اجتماعی‌اش به نام "تروث" اعلام کرده بود "بسیاری از چیز‌هایی را که اسرائیل سفارش داده و هزینه‌شان را پرداخته بود، اما بایدن تحویل نداده بود، اکنون در راه [اسرائیل]هستند".

دونالد ترامپ و جو بایدن هر دو از حامیان سرسخت اسرائیل به شمار می‌روند. امریکا به رغم انتقاد شدید نهاد‌های حقوق بشری با ارسال تسلیحات نظامی به اسرائیل از تل آویو در جنگ غزه حمایت کرده است. منتقدان با اشاره به بحران انسانی در غزه خواستار تحریم تسلیحاتی اسرائیل از سوی واشنگتن هستند، اما دولت آمریکا می‌گوید کمک‌های نظامی به اسرائیل با هدف "توانمند‌سازی این کشور برای دفاع از خود" صورت گرفته است.


درخواست اسکان فلسطینی‌ها خارج از غزه

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین خواستار آن شد تا مصر و اردن میزبان شمار بیشتری از فلسطینیان غزه باشند.

ترامپ گفت روز شنبه در تماس تلفنی خود با ملک عبدالله، پادشاه اردن "به او گفتم که دوست دارم او [ملک عبدالله]تعداد بیشتری را بپذیرد برای اینکه الان به کل نوار غزه نگاه می‌کنم که وضعیتی به‌هم ریخته است و می‌خواهم که او مردم [فلسطینی‌های غزه]را بپذیرد".

ترامپ افزود روز یکشنبه هفتم بهمن (۲۶ ژانویه) نیز با عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر گفتگو خواهد کرد. او با اشاره به تخریب و ویرانی‌های گسترده در نوار غزه گفت: «آنجا به معنای واقعی کلمه یک مکان تخریب‌شده است. همه چیز ویران شده و مردم در حال مرگ هستند. برای همین ترجیح می‌دهم با برخی از کشور‌های عربی تعامل کنم و در جایی دیگر مسکن‌سازی شود تا شاید آنها بتوانند در آرامش زندگی کنند.»

بنا بر آمار اداره بهداشت غزه که توسط حماس اداره می‌شود، از زمان آغاز حمله اسرائیل به این باریکه ساحلی، تا کنون بیش از ۴۷ هزار فلسطینی کشته شده‌اند. این آمار به طور مستقل قابل راستی‌آزمایی نیست و این نهاد مشخص نکرده است که چه تعداد از کشته‌شدگان عضو حماس بوده‌اند.

هفته گذشته سرانجام پس از ماه‌ها میانجی‌گری و مذاکره، آتش‌بسی موقت میان اسرائیل و حماس به امضا رسید. در این مدت چند گروگان اسرائیلی از اسارت حماس آزاد شده‌اند و در مقابل اسرائیل نیز شماری از زندانیان فلسطینی را آزاد کرده است.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر