فکرشهر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: اکنون در ۸ شهرستان ساحلی استان بوشهر پایگاههای مراقبت بهداشتی مرزی برای کنترل انتقال بیماریها از طریق کشتیها مستقر است.
به گزارش فکرشهر، قاسم برجوییفرد در گفت وگو با تسنیم، با اشاره به تشکیل کارگاه آموزشی مراقبت بهداشتی مرزی و تجمعات انبوه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه بندر بوشهر یکی از بنادر قدیمی ایران از نظر زیرساختی است اظهار داشت: بر اساس اسناد و مدارک موجود بوشهر دارای بیش از یک قرن فعالیت بندری و نسل جدید بنادر است و از همان زمان موضوع قرنطینه پایگاههای مراقبت بهداشتی مرزی فعال بوده و بوشهر نخستین استانی است که دارای پایگاه مراقبت بهداشتی مرزی بوده و آثار این قرنطینه در موزه خلیج فارس مربوط به سال ۱۳۰۳ موجود است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: در این کارگاه آموزشی بیماریهای نوپدید، ورود پشه آئدس و دیگر موارد بهداشتی مورد بررسی قرار میگیرد.
وی بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز دریایی با خلیج فارس و و وجود شهرستان ۸ ساحلی را از ویژگیهای استان بوشهر دانست و بیان کرد: قدمت تاریخی بندر بوشهر سبب شده که وزارت بهداشت کارگاه آموزشی مراقبت بهداشتی مرزی و تجمعات انبوه با حضور ۳۵ دانشگاه علوم پزشکی که صاحب مرز هستند در بوشهر برگزار کند.
برجوییفرد پایگاههای مرزی در جلوگیری از ورود بیماریها به کشور را یک گذرگاه عنوان کرد و افزود: اگر در نظام مراقبتی، در مرزها پایش دقیق بهداشتی انجام نشود، بیماری وارد کشور میشود و در صورت ورود اگر در همان منطقه قرنطینه شود، بیماریها با هزینه کمتری درمان میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به وضعیت کنترل بیماری مرزی اضافه کرد: اکنون در ۸ شهرستان ساحلی استان بوشهر پایگاههای مراقبت بهداشتی مرزی در گمرکات و سواحل برای کنترل بیماریها از طریق کشتیها مستقر است.
وی با بیان اینکه در مرداد ماه امسال انتقال پشه آئدس از طریق شناورها در بنادر مختلف استان بوشهر مورد بررسی قرار گرفت اضافه کرد: برای کنترل بیماری وارده به کشور نظام مراقبت مرزی در پایگاههای مراقبت بهداشتی ساحلی استان بوشهر انجام میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه این استان دارای نظام مراقبت بهداشتی دقیق است در مورد تب دنگی گفت: پشه آئدس غیر از مواردی که از کشور امارات متحده عربی در تابستان امسال وارد استان بوشهر شد بیماری محلی تب دنگی خوشبختانه در استان مشاهده نشده است.
برجوییفرد با اشاره به مشاهده پشه آئدس در شهرستانهای ۵ گانه استان بوشهر در تابستان گذشته اضافه کرد: اکنون در ۲ شهرستان جنوبی استان عسلویه و کنگان پشه آئدس وجود دارد و در دیگر شهرستانهای استان بوشهر این نوع پشه مشاهده نشده است که برای کنترل پشه آئدس در ۲ شهرستان یاد شده نیاز به هماهنگی بین بخشی و همکاری دستگاههای ذیربط دارد که بتوان تعداد جمعیت پشه آئدس با سمپاشی و بهسازی محیط کاهش دهیم و باعث بهبود روند بیماری تب دنگی شویم، اگر پشه آئدس رشد کند دنبال آن تب دنگی ایجاد میشود.
وی بیماریهای این فصل در استان بوشهر را عفونتهای تنفسی، شامل آنفلوآنزا، کرونا و ویروس آر اس وی دانست و بیان کرد: این بیماریها بار بستری به ویژه در بخش کودکان زیر ۵ سال در بیمارستانهای استان بوشهر افزایش داده است که با علائم تب، سرفه، و بابیحالی بروز پیدا میکند.