سه‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۲۰۱۲۸۷۴
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۰

فکرشهر: معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: نخستین مرکز بهداشت و قرنطینه مرزی کشور در سال ۱۳۰۳در محل درمانگاه ابوالفضل (ع) بوشهربا همت تجار و مردم ساخته شد که بیانگر اهمیت مراکز بهداشتی مستقر در مرز‌ها است.

به گزارش فکرشهر، قاسم برجویی روز دوشنبه در حاشیه برگزاری دومین کارگاه کشوری مراقبت بهداشتی مرزی و تجمعات انبوه با حضور کارشناسان ۳۵ دانشگاه علوم پزشکی در گفتگو با ایرنا افزود: باتوجه به نقش پیشگیری در کاهش هزینه‌ها، ساخت مراکز قرنطینه بر اساس استاندارد‌های روز دنیا بسیار به صرفه‌تر از ساخت بیمارستان‌ها با ۳۰۰ تخت است.

وی یادآور شد: پیشگیری از ورود و خروج کالا‌های آلوده در مناطق گمرکی و همچنین ورود افراد مبتلا به بیماری در بنادر بخصوص مناطقی همچون عسلویه وخارگ که امکان تردد نیرو‌های غیر بومی وجود دارد ضروری است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد:باتوجه به اینکه هشت شهرستان این استان ساحلی است ۱۱ پایگاه مراقبت بهداشتی مرزی دریایی در تمام طول منطقه ساحلی از شهرستان عسلویه تا دیلم استقرار دارد.

برجویی گفت: یک پایگاه مراقبت بهداشت مرزی هوایی نیز در فرودگاه بندر بوشهر خدمات مراقبت بهداشتی را به مسافرین کشور‌های امارات، عربستان، عراق و روسیه ارایه می‌دهد.

وی افزود: پایانه دریایی مسافربری استان بوشهر در مراحل نهایی راه اندازی است که با انجام این مهم تردد مسافرت دریایی در این استان علاوه بر تردد تجاری و صیادی نیز آغاز می‌شود.

برجویی گفت: تردد بسیار زیاد بین المللی شناور‌ها در استان بوشهر نیازمند تامین زیرساخت‌های اساسی بهداشت جهت مراقبت‌های مرزی است.

وی اضافه کرد: براساس قانون تامین فضای فیزیکی برای استقرار نیرو‌های پایگاه‌های مراقبت بهداشتی مرزی دریایی برعهده اداره بنادر و دریانوردی است که این مهم در بنادر استان به نحو مطلوب انجام نشده است و وضعیت مکان‌های موجود با استاندارد‌های تعریف شده فاصله زیادی دارد.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: فضای فیزیکی مناسب برای اعمال قرنطینه موقت، جداسازی افراد مشکوک علامتدار، بستری موقت، ارایه آموزش‌های بهداشتی و درصورت لزوم استقرار پزشک در ساختمان پایگاه مراقبت بهداشتی مرزی استان بوشهر وجود ندارد.

برجویی یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در سال ۱۳۷۰ ساختمانی مطابق با استاندارد مراقبت بهداشت مرزی در محوطه اداره کل بنادر و دریانوردی بوشهر ساخت و تجهیز کرد، اما در طرح گسترش منطقه بندری در سال ۱۳۹۰ ساختمان یادشده تخریب شد و برغم تعهد بنادر و دریانوردی برای ساخت مجموعه‌ای مشابه هنور اقدامی انجام نشده و در حال حاضر یک طبقه از ساختمان قدیمی بطور موقت در اختیار پایگاه مراقبت بهداشتی قرار گرفته است.

وی گفت: باتوجه به اینکه طرح توسعه بندر بوشهر در مجتمع بندری نگین در حال انجام است ضروری است که نسبت به ساخت فضای مطابق با استاندارد‌های لازم برای امور قرنطینه‌ای انجام شود.

مدیر مرکز بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز گفت: به رغم اهمیت حضور نیرو‌های مرتبط در پایگاه‌های مرزی و مصائب کار در این پایگاه‌ها کمبود نیرو چالش آفرین شده است.

محمد نصر دادرس افزود: نیرو‌های موجود در پایگاه‌های صفر مرزی تنها شامل ۱۰ درصد از ظرفیت مورد تقاضای وزارت بهداشت است که پایین بودن نرخ حقوق و مزایا یکی از عوامل اصلی عدم استقبال کارشناسان بهداشتی است.

وی اضافه کرد: پایان پاندمی کرونا در هیچ کجای جهان اعلام نشده و احتمال روبرو شدن با بیماری‌های واگیردار دیگر نیز وجود دارد که این امر خود دلیل اهمیت پیشگیری از ورود عوامل آلوده انسانی و غیرارگانیک است.

دادرس یادآور شد: در تجمعات انسانی همچون ایام اربعین و حج حضور تیم بهداشتی مرتبط همچون نیرو‌های مبارزه با بیماری‌ها، پرسنل بهداشت محیط، آزمایشگاه، پرستار‌ها و سایر اقشار خدماتی و پشتیبان به پیشگیری از ورود عوامل بیماری زا در کشور کمک شایانی کرده است.

دادرس افزود: مسلط بودن نیرو‌های مستقر در پایگاه‌های مرزی به زبان‌های خارجی مرتبط با مرز غیر از زبان انگلیسی از جمله اردو، عربی و ترکی برای ارتباط بهتر با مسافران و مهاجران نقش مهمی در اجرای ماموریت‌های سازمانی دارد.

مدیر مرکز بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: ارتباط و تبادل اطلاعات بین دستگاه‌های مرتبط از جمله سازمان پدافند غیرعامل، وزارت جهاد کشاورزی، اورژانس و سازمان بنادر و دریانوردی برای پیشگیری از ورود کالای آلوده ضروری است.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر