
فکرشهر ـ محمد محمدزاده فرد: نزدیک به یک سال از آغاز به کار دولت چهاردهم میگذرد، اما بهنظر میرسد اوضاع مدیریتی در استان بوشهر همچنان در همان وضعیت گذشته باقی مانده و تغییری که مردم انتظارش را داشتند هنوز عملی نشده است. بسیاری از مدیران و مسوولانی که در دولت قبل منصوب شده بودند، همچنان بر صندلیهای مدیریتی خود تکیه زدهاند و این در حالی است که انتظار میرفت با تغییر دولت، تغییراتی اساسی در سطح مدیریت استان و شهرستانها رخ دهد تا روح تازهای در فضای اداری و اجرایی استان دمیده شود.
بسیاری از فعالان سیاسی و اجتماعی استان بوشهر معتقدند که روند مدیریتی در این استان به یکی از بدترین شکلهای ممکن در حال پیش رفتن است. نبود تصمیمات قاطع، تأخیر در تغییر مدیران ناکارآمد و عدم هماهنگی میان سطوح مختلف مدیریتی باعث شده تا بوشهر از بسیاری از فرصتهای توسعهای و عمرانی عقب بماند. این در حالی است که بوشهر به عنوان استانی راهبردی در جنوب کشور، نیازمند مدیریتی فعال، کارآمد و منسجم است تا بتواند ظرفیتهای عظیم خود را در حوزههای مختلف از جمله انرژی، دریا و کشاورزی بهخوبی به کار گیرد.
در حالی که آمادگیهای لازم برای برگزاری انتخابات جدید در حال انجام است و کمیتههای اجرایی و نظارتی انتخابات بهزودی فعالیت خود را آغاز خواهند کرد، هنوز بسیاری از بخشداران منصوب دولت قبل بر سر کار خود باقی ماندهاند خصوصا در شهرستان دشتستان به عنوان بزرگترین شهرستان استان که به جز یک بخش، ۵ بخش دیگر کماکان با همان بخشداران اداره میشود. این موضوع میتواند در فرآیند برگزاری انتخابات و ایجاد فضای بیطرف و شفاف تاثیر منفی داشته باشد. ادامه حضور مدیران سیاسی دولت قبل در جایگاههایی که مستقیماً با انتخابات سر و کار دارند، نهتنها شائبههای جدی ایجاد میکند، بلکه باعث زمینهسازی نارضایتی نیروهای همسو با دولت جدید نیز شده است.
از طرفی کمتر از یک ماه به آغاز هفته دولت باقی مانده است؛ هفتهای که نماد پاسخگویی مدیران به مردم و ارائه گزارش عملکرد دولت به شهروندان است. در این شرایط، این سوال جدی مطرح میشود که با این وضعیت، مدیران دولت چهاردهم چه دستاوردی برای ارائه دارند وقتی بسیاری از مدیران همان چهرههای دولت سیزدهم هستند و تغییری در نگاه، رویکرد و مدیریت ایجاد نشده و در بر همان پاشنه در حال چرخیدن است؟ همچنین این بلاتکلیفی مدیریتی، عملکرد دستگاههای اجرایی را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
یکی از مصادیق آشفتگی مدیریتی در استان، اتفاقی است که در دشتستان و عسلویه رخ داد. در شهرستان دشتستان، بخشدار شبانکاره بهعنوان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری عسلویه معرفی شد، اما نکته عجیب اینجاست که با وجود این انتصاب، جایگزینی برای او تعیین نشده است. در نتیجه یکی از مهمترین بخشهای شهرستان دشتستان بیش از یک ماه است که بدون بخشدار است. از سوی دیگر، قطب انرژی کشور یعنی عسلویه، در شرایط حساس کنونی حدود یک ماه را بدون معاون سیاسی سپری کرد که این مساله میتوانست پیامدهای مدیریتی و امنیتی قابل توجهی در پی داشته باشد.
با این شرایط، پرسشی که در محافل سیاسی استان بوشهر مطرح میشود این است که اگر قرار بود با آغاز به کار دولت چهاردهم همان مدیران سیاسی و اجرایی دولت قبل در سمتهای خود باقی بمانند، چه لزومی به تغییر استاندار و فرمانداران بود؟ شاید اگر همان مدیران قبلی بر سر کار بودند، حداقل به دلیل بیش از ٣ سال تجربه حضور در استان و آشنایی با ساختار و نیروها، میتوانستند سریعتر تصمیمگیری و اقدام کنند؛ نیازی هم به صرف وقت برای شناسایی نیروهای جدید نبود.
و سخن آخر؛ آقایان استاندار و فرماندار، به این نکته مهم توجه کنید که اگر قرار بود مدیران دولت قبل بر سر کار باشند و مردم از آنها و عملکردشان راضی بودند اصلا به رییس جمهور منتخب شما رای نمیدانند که الان شما بر سر کار و در راس امور باشید و برایشان طاقچه بالا بگذارید.