فکرشهر: عصرایران نوشت: عسل اغلب به عنوان جایگزینی کاملاً طبیعی برای شکر در نظر گرفته میشود و دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. اما، برخی از کاربران رسانههای اجتماعی میگویند که نحوه استفاده از عسل میتواند این فواید سلامتی را غیرفعال کند.
به عنوان نمونه، برخی از اینفلوئنسرهای سلامت میگویند ریختن عسل در چای داغ، قهوه یا دیگر مایعات داغ، خواص مفید این شیرین کننده را از بین میبرد و سموم را آزاد میکند.
اما متخصصان تغذیه قانع نشده اند. به گفته جولی استفانسکی، متخصص تغذیه مستقر در بالتیمور و سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی، اطلاعات نادرست زیادی در مورد عسل در اینترنت و رسانههای اجتماعی وجود دارند.
عسل خام سالمتر از عسل معمولی است
تعریف استانداردی برای عسل خام وجود ندارد، اما معمولاً به محصولاتی که گرما ندیده اند یا فیلتر نشده اند، اطلاق میشود. برخی افراد معتقدند عسل خام سالمتر از عسل معمولی است، اما شواهد کمی از این ادعا پشتیبانی میکنند.
یک فراتحلیل در سال ۲۰۲۲ نشان داد که عسل خام، عسل شبدر و عسل روبینیا (اقاقیا) به کاهش گلوکز (قند خون) ناشتا و کلسترول کل کمک میکنند، اما نویسندگان خاطرنشان کردند که تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.
به گفته دکتر استفانسکی، عسل خام ممکن است حاوی مخمرها، گردهها و مقادیر بسیار کمی از مواد فعال مانند آنزیمها و مواد شیمیایی گیاهی معروف به آنتی اکسیدانها باشد. مطالعات تحقیقاتی تأیید نکرده اند که وجود این مواد منجر به فواید سلامتی خاصی میشود.
برخی افراد عسل خام را به دلیل آنتی اکسیدان هایش انتخاب میکنند، اما این احتمالاً تفاوت بزرگی برای سلامت کلی ایجاد نمیکند.
استفانسکی گفت: "در مقایسه با برخی سبزیجات، مانند سبزیجات برگ دار، مقدار آنتی اکسیدانهایی که از خوردن عسل دریافت میکنید، به واقع کم است. "
ریختن عسل در چای داغ موجب آزاد شدن سموم میشود
برخی از کاربران رسانههای اجتماعی گفته اند که ریختن عسل در آب داغ یا گرم کردن عسل در دمای بیش از ۱۴۰ درجه سانتیگراد موجب آزاد شدن سموم میشود.
در حالی که این ایده احتمالاً از آیورودا، پزشکی سنتی هندی، سرچشمه میگیرد، اما هیچ مدرک فعلی از این ادعا پشتیبانی نمیکند.
به گفته دونالد دبلیو شافنر، دکترای تخصصی، استاد برجسته و رئیس بخش علوم غذایی دانشگاه راتگرز، تا جایی که من میدانم، هیچ موردی وجود ندارد که افراد با ریختن عسل در چای یا قهوه خود مسموم شده باشند.
او افزود: "اگر عسل حاوی سموم باشد، اجازه فروش آن داده نمیشود. "
هم زدن عسل با قاشق فلزی بی خطر نیست
استفاده از قاشق فلزی موجب خراب شدن عسل شما نمیشود و نیازی به خرید یک قاشق چوبی مخصوص عسل برای مخلوط کردن این شیرین کننده در چای خود ندارید.
به گفته دکتر شافنر، دانشمند علوم غذایی، فلزاتی مانند نقره و پلاتین میتوانند باعث تجزیه پراکسید هیدروژن، یک مولکول ضد میکروبی در عسل، به آب و اکسیژن شود. اما فکر نمیکنم بیشتر مردم عسل را با قاشقهای نقرهای یا پلاتینی هم بزنند، از این رو، احتمالاً جای نگرانی قابل توجهی نیست.
عسل آلرژیهای شما را درمان میکند
شواهد محدودی نشان میدهند که عسل ممکن است به بهبود برخی آلرژیها کمک کند. برای حمایت از این یافتهها به تحقیقات بیشتری نیاز است، اما عسل به تنهایی احتمالاً آلرژیهای فصلی شما را متوقف نمیکند.
به گفته دکتر استفانسکی، افزون بر این، عسل باید در چند کیلومتری خانه شما تولید شده باشد، زیرا به عنوان نمونه، عسل محلی برداشت شده در شمال ایالت نیویورک برای فردی مبتلا به آلرژی در کارولینای جنوبی، احتمالاً فواید یکسانی نخواهد داشت، زیرا آلرژنهای محیطی در آنجا متفاوت هستند.
عسل میتواند زخمها را التیام بخشد
گفته میشود عسل دارای خواص ضد میکروبی است، که توضیح میدهد چرا برخی افراد عسل را روی زخمها میگذارند. حتی ممکن است کرم زخم عسل - ساخته شده با عسل درجه پزشکی - را در داروخانه ببینید.
برخلاف عسلی که روی نان میمالید، عسل درجه پزشکی به طور خاص برای تماس با زخمها و سوختگیها تهیه میشود.
برخی تحقیقات نشان داده اند که عسل درجه پزشکی میتواند به درمان زخمهای سوختگی کمک کند، اما این بدان معنا نیست که یک شیشه عسل معمولی باید جایگزین پماد ضد باکتریایی بدون نسخه شما شود.
عسل سالمتر از شکر است
دستور العملهای «سالم» اغلب به جای شکر، عسل را توصیه میکنند. اگرچه عسل به عنوان گزینه بهتری نسبت به سایر شیرین کنندهها شهرت دارد، اما لزوماً برای شما سالمتر نیست.
به گفته دکتر استفانسکی، چه یک شیرین کننده طبیعی باشد، مانند عسل یا قند میوه، یا محصولی تصفیه شده، مانند شکر یا شربت ذرت، همه آنها کربوهیدرات هستند. وقتی چیزی حاوی کربوهیدرات میخوریم یا مینوشیم، بدن ما آن را پیش از ذخیره قند در سلولها یا استفاده از آن برای تامین انرژی، به قند خون تبدیل میکند.
او افزود: "در حالی که ممکن است طعم عسل را دوست داشته باشید، مهم است که استفاده بیش از حد آن را با بر مبنای برخی ادعاهای سلامتی توجیه نکنید. "