
فکرشهر: آمریکا قصد دارد به قطر تعدادی پهپاد به ارزش ۲ میلیارد دلار بفروشد.
به گزارش فکرشهر از عصرایران، رویترز نوشت: وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) اعلام کرد وزارت خارجه این کشور با فروش احتمالی هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) به قطر به ارزش ۱.۹۶ میلیارد دلار موافقت کرده است.
این قرارداد شامل فروش ۸ فروند هواپیمای نظامی بدون سرنشین (پهپاد) از نوع MQ-۹B در کنار مجموعهای از تسلیحات و سامانههای نظامی است.
پهپاد MQ-۹B پهپاد پیشرفته چند ماموریتی است که قابلیت پرواز طولانی مدت و در ارتفاع بالا دارد و برای مراقبت، شناسایی و حملات دقیق استفاده میشود.
در بیانیه پنتاگون آمده است طرفهای اصلی در این قرارداد این شرکتها هستند: سیستمهای هوانوردی جنرال اتمیکس، لاکهید مارتین، RTX Corp، L۳Harris، Boeing و Leonardo S.p.A.
به گفته پنتاگون، هدف از این قرارداد تقویت قابلیتهای دفاعی و شناسایی نیروی هوایی قطر است و بر تعهد واشنگتن به حمایت از متحدانش در منطقه خلیج فارس و افزایش ثبات و امنیت منطقه تاکید میکند.
بر اساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم، قطر پس از سال ۲۰۲۰ شاهد افزایش قابل توجه خرید تسلیحات بود.
خرید تسلیحاتی قطر در سالهای ۲۰۱۵-۲۰۱۹ شاهد ۱۲۷ درصد افزایش و در سالهای ۲۰۱۰-۲۰۱۴ نیز ۱۳۱۲ درصد افزایش یافت.
امریکا با ۴۸ درصد تامین کننده اصلی تسلیحات و جنگ افزارهای قطر است. پس از آن ایتالیا با ۲۰ درصد و بریتانیا با ۱۵ درصد قرار دارند. قطر در این مدت ۴۲ فروند هواپیمای جنگی از آمریکا، ۳۱ فروند هواپیما از بریتانیا، ۱۶ هواپیما از فرانسه و ۷ فروند کشتی جنگی بزرگ از ایتالیا خرید کرده است.
قطر میزبان بزرگترین و مهمترین پایگاه نظامی ارتش امریکا در منطقه است. ستاد فرماندهی مرکزی ارتش امریکا (سنتکام) در پایگاه العدید قطر مستقر است. سنتکام، فرماندهی نظامیان امریکا در منطقه را برعهده دارد. قطر از جمله متحدان و شرکای امریکا در منطقه به شمار میآید. علاوه بر ارتش امریکا، ارتش ترکیه هم در خاک قطر، پایگاه نظامی دارد.
پایگاه امریکا در قطر، محل استقرار تعدادی از پهپادهای نظامی این کشور است.
قطر قبل از این از ترکیه هم پهپاد (بیرقدار) خریداری کرده بود.
پایگاه نظامی العدید قطر محل استقرار ستاد فرماندهی مرکزی امریکا بزرگترین پایگاه ارتش امریکا در خاورمیانه است
قطر با وجود اینکه رابطه خوبی با ۳ همسایه خود شامل بحرین، عربستان سعودی و امارات دارد، اما به صورت پنهانی با آنها در رقابت تسلیحاتی است و همیشه از حملات و رفتارهای آنها در نگرانی به سر میبرد.
قطر با وجود مساحت و جمعیت کوچک، بعد از روسیه و ایران، مالک بزرگترین منابع گازی جهان است. این کشور همچنین یکی از بزرگترین صادرکنندگان گاز مایع شده (ال ان جی) جهان است. ایران و قطر در بزرگترین میدان گازی جهان یعنی پارس جنوبی / شمال در خلیج فارس مشترک هستند.
این کشور تنها ۳ میلیون نفر جمعیت دارد که ۳۰۰ هزار نفر آنها شهروندان قطری و بقیه (۲.۷ میلیون نفر) شهروندان خارجی مقیم هستند.
در سال ۲۰۲۲، آژانس همکاری دفاعی ایالات متحده امریکا، قصد خود را برای افزایش توانایی قطر در زمینه مقابله با چالشهای فعلی و آینده با ارائه قابلیتهای الکترونیکی و جنبشی ضد پهپاد اعلام کرد.
این آژانس در آن زمان گفته بود "هزینه کل این برنامه ۱ میلیارد دلار برآورد شده است. این فروش پیشنهادی با کمک به ارتقای امنیت یک کشور دوست، در خدمت سیاست خارجی و اهداف امنیت ملی ایالات متحده خواهد بود. "