
فکرشهر: عصر ایران نوشت: مجله تصویری سلاح - ارتش آمریکا با هدف تقویت همکاری میان انسان و ماشین، تحقیقات پیشرفتهای را در زمینههای رباتیک، هوش مصنوعی و خودمختاری آغاز کرده است. در همین راستا، محققان ارتش آمریکا در هفته ملی رباتیک، از ۵ تا ۱۳ آوریل، جدیدترین دستاوردهای خود را در زمینه ادغام انسان و ماشین در میدان نبرد به نمایش گذاشتند.
آزمایشگاه تحقیقاتی ارتش دوکام (DEVCOM Army Research Laboratory)، با تمرکز بر توسعه سیستمهای خودمختار زمینی و هوایی و سیستمهای انرژی، به دنبال افزایش تحرک و مانورپذیری این سیستمها در آینده هستند.
رباتهایی که مانند سربازان فکر میکنند، صحبت میکنند و درک میکنند
یکی از دستاوردهای مهم این تحقیقات، ادغام هوش مصنوعی مولد با رباتیک در عملیات ارزیابی خسارات جنگی است. این ادغام به رباتها امکان میدهد تا زبان طبیعی را درک کرده و به آن پاسخ دهند، و بدین ترتیب تعاملاتی انسان گونه با سربازان برقرار کنند.
فیل اوستین، محقق ارشد برنامه هوش مصنوعی برای مانور و تحرک، در این باره میگوید: "ما در تلاشیم تا با ایجاد یک سیستم ارتباطی دوطرفه تعاملی، شکاف میان انسان و ربات را پر کرده و آنها را برای سربازان مفیدتر کنیم. "
با این نوآوری، رباتها میتوانند با سربازان ارتش آمریکا در میدان نبرد ارتباط بهتری برقرار کرده و اطلاعات مربوط به خسارات و گزارش ماموریتها را به اشتراک بگذارند. این امر به بهبود عملیات کمک میکند.
برنامه هوش مصنوعی برای مانور و تحرک، افزون بر این، به دنبال توسعه حرکت بهتر رباتها در خارج از جاده، آموزش هدایت انسانی به آنها و ارتقای مهارتهای تاکتیکی آنها فراتر از صرفاً جابجایی از یک مکان به مکان دیگر است.
به گفته اودام سیلوا، مدیر این برنامه، عملیات ارتش آمریکا پیچیده است و نیازمند پوشش، اختفا، ملاحظات ماموریتی و کنترل آرایش است. وی همچنین به پیشرفتهای چشمگیر در زمینه تحرک خارج از جاده اشاره کرده و میگوید: "اکنون میتوانیم به طور خودکار در میان پوشش گیاهی انبوه با سرعتهای عملیاتی حرکت کنیم. "
همچنین، محققان آزمایشگاه تحقیقاتی ارتش با همکاری شرکای خارجی، در پروژه برنامه هوش مصنوعی برای مانور و تحرک، به دنبال توسعه سخت افزار و نرم افزاری هستند که به وسایل نقلیه امکان میدهد به طور مستقل در مناطق سخت عبور کنند. این امر به وسایل نقلیه امکان میدهد تا در زمینهای دشوار با سرعتهای مناسب برای عملیات واقعی حرکت کنند.
همکاری انسان و ماشین
آزمایشگاه تحقیقاتی ارتش در حال کار بر روی برنامه همکاری خودمختاری انسانی (the Human Autonomy Teaming) یا به اختصار هت (HAT) است که هدف آن توسعه یک جعبه ابزار جدید برای برنامه ریزی، اجرا و بررسی ماموریتها با سیستمهای خودمختار است. این جعبه ابزار ارزیابیهای دقیق تری از عملکرد این سیستمها ارائه میدهد.
این فرآیند ارزیابی مداوم به سربازان کمک میکند تا به سرعت انحراف سیستمهای خودمختار از مسیر را تشخیص داده و دلایل آن را درک کنند.
دکتر براندون پرلمن، مدیر برنامه هت، میگوید: "این ابزارهایی را در اختیار سربازان قرار میدهد تا با استفاده از تکنیکهایی مانند یادگیری ماشینی هدایت شده توسط انسان، رفتار رباتها را اصلاح کنند. "
به گفته پرلمن، برنامه هت به ارتش آمریکا کمک میکند تا نرم افزار خود را برای همگام شدن با تغییرات ایجاد شده توسط دشمنان بهبود بخشد. این برنامه شامل روشی برای همگام سازی و اشتراک گذاری دادهها است تا جریانهای اطلاعاتی مختلف بتوانند همسو شوند.
همچنین، این برنامه میتواند فیدهای ویدئویی و دادههای رباتها را در مورد موقعیت، مسیریابی و زمان بندی آنها پردازش کند تا تصویر واضح تری از موقعیتهای پیچیده مانند میدان نبرد ارائه دهد.
برنامه هت همچنین از تحقیقات آینده برای اتصال سطوح بالاتر فرماندهی ارتش و حوزههای مختلف جنگی، از جمله همکاری بین نیروهای زمینی و هوایی، پشتیبانی میکند.