چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴
جستجو
آخرین اخبار اقتصاد
مطالب بیشتر

هزینه حداقل معیشت خانوار‌ها در آبان چقدر بود؟ + اینفوگرافیک

کد خبر: ۲۰۱۹۱۱۱
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۲

فکرشهر: مرکز آمار متوسط قیمت اقلام خوراکی در مناطق شهری در آبان سال جاری را منتشر کرده است.

به گزارش فکرشهر از اکو ایران، برآورد‌ها حاکی از فشار شدید تورم اقلام خوراکی بر سبد تمام اقشار جامعه به ویژه اقشار فرودست است. امری که می‌توان گفت در اقتصاد تورمی کشور عادی تلقی می‌شود.

هزینه حداقل معیشت خانوار‌ها در آبان چقدر بود؟ + اینفوگرافیک

هزینه سبد خوراکی از ۴ میلیون تومان فراتر رفت

محاسبات اکوایران در آبان‌ماه سال جاری حاکی از آن است که یک فرد برای تامین حداقلی از پروتئین مورد نیاز خود به رقمی معادل یک میلیون و ۱۶۸ هزار تومان نیاز دارد تا بتواند اقلامی مانند گوشت گاو یا گوساله، مرغ و تخم مرغ را خریداری کند. همچنین برای تامین لبنیات خود که شامل شیر، ماست، پنیر و کره می‌شود نیازمند مبلغی برابر با یک میلیون و ۱۹۲ هزار تومان است. در این سبد یک فرد برای اینکه بتواند حداقلی از میوه (شامل سیب و پرتقال) را مصرف کند به ۶۸۹ هزار تومان محتاج است.

در کنار این اقلام باید به نان، برنج، ماکارونی، سیب‌زمینی، لوبیا قرمز، عدس، لپه، قند و شکر نیز اشاره کرد. مجموع هزینه برای این اقلام در آبان ماه رقمی برابر با یک میلیون و ۲۴۰ هزار تومان محاسبه شده است.

بنابراین به‌طور کلی یک فرد در جهت تامین حداقلی از خوراک برای معیشت خود به رقمی معادل ۴ میلیون و ۳۳۸ هزار تومان احتیاج دارد.

حال اگر همین سبد را برای هر خانوار به‌طور متوسط ۳.۱ نفره مورد محاسبه قرار دهیم مقدار مخارج به مقدار ۱۳ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان خواهد رسید. هزینه مورد نیاز برای تامین این سبد در آبان امسال نسبت به مهرماه ۴.۲۵ درصد و در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته ۷۱.۳ درصد زیادتر شده است.

براساس گزارش مرکز آمار در آبان سال جاری تورم ماهانه معادل ۳.۴ درصد و نقطه به نقطه نزدیک به ۵۰ درصد اعلام شده است؛ بنابراین رشد مخارج حداقل معیشت بسیار بیشتر از تورم بوده و از همین‌رو افزایش قیمت‌ها فشار بیشتری بر خانوار‌های فقیر و محروم وارد کرده است.

هزینه حداقل معیشت خانوار‌ها در آبان چقدر بود؟ + اینفوگرافیک

سبد معیشتی چگونه محاسبه می‌شود؟

تأمین تغذیه سالم برای هر فرد مستلزم مصرف منظم گروه‌های متنوع غذایی است تا از ابتلا به بیماری‌های ناشی از سوءتغذیه جلوگیری شود. هزینه تهیه این اقلام غذایی، به دلیل ارتباط مستقیم با سلامت جسمی، حتی در شرایط کاهش درآمد نیز معمولا از سبد مصرفی خانوار حذف نمی‌شود.

در همین راستا، مراکز علمی برجسته کشور از جمله انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی و دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، الگویی تحت عنوان «سبد غذایی بهینه» طراحی کرده‌اند که ترکیبی استاندارد از گروه‌های غذایی ضروری برای تأمین نیاز‌های روزانه بدن ارائه می‌دهد.

با وجود سهم بالای خوراکی در سبد مصرف خانوار، بر اساس داده‌های اخیر دسترسی به الگوی تغذیه‌ای استاندارد برای بخش قابل توجهی از جامعه، با دشواری‌های فزاینده‌ای همراه شده است. افزایش ماهانه قیمت کالا‌های اساسی و جهش هزینه‌های سبد غذایی در سال‌های اخیر، فشار اقتصادی مضاعفی بر خانوار‌ها وارد کرده است. اکوایران با تحلیل داده‌های رسمی منتشر شده توسط مرکز آمار ایران، شاخصی ویژه برای محاسبه «هزینه ماهانه تأمین سبد غذایی مطلوب» توسعه داده است که هر ماه مورد محاسبه قرار می‌گیرد.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر