فکرشهر: مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر گفت: در مصوبه استانداری، مالک کشتارگاه صنعتی موظف شد در پی تعطیلی کشتارگاه سنتی، افزایش قیمتی برای مصرفکننده اتفاق نیفتد، مگر در شرایط کشوری و افزایش قیمتهای سراسری که آن نیز همهگیر خواهد بود.
به گزارش «فکرشهر»، «محمدحسن رهنما» شنبه ـ ۶ دیماه ١۴٠۴ ـ در نشست خبری اظهارداشت: تامین بدون اختلال گوشت، وظیفه حاکمیتی ماست و گوشت سالم باید بدون هیچ موردی در اختیار مردم قرار بگیرد و در همین راستا نخستین کشتارگاه صنعتی استان بوشهر افتتاح شد و پس از شروع به کار کشتارگاه صنعتی، ارسال همزمان گوشت به چند شهرستان را نیز داشتیم که بدون اخلال انجام گرفت و گوشتی با کیفیت و قیمت مناسب در اختیار مصرفکنندگان قرار گرفت که رضایت مردم و مسوولان را در پی داشته است.
کشتارگاه صنعتی قرار نیست معیشت قصابان را به خطر بیندازد
وی توضیح داد: زنجیره بهداشتی گوشت قرمز بدون قصابها وجود نخواهد داشت و ایشان، قشر زحمتکشی هستند که همیشه پای کار بودهاند و این کشتارگاه صنعتی قرار نیست معیشت آنها را به خطر بیندازد و تنها مسیری است از کشتارگاه سنتی به صنعتی.
دکتر رهنما افزود: دامپزشکی با هر زیرساختی که بتواند استانداردهای بهداشتی، محیط زیستی و شرعی را برای مردم فراهم کند، موافق است و حمایت میکند و هماکنون نیز درخواستهایی برای کشتارگاه صنعتی از جم و ریگ داشتهایم و با آنها موافقت شده است و هیچ انحصاری وجود ندارد.
وی اضافه کرد: هر مجموعهای اعم از خصوصی و دولتی اگر بتواند شرایطی که قبلاً به آن ها اعلام شده را تامین کند، فعالیت آن قابل بررسی خواهد بود؛ اما در این مدت نمیتوان سلامت مردم را روی زمین گذاشت و به خطر انداخت.
رهنما این را هم گفت که «از ۵ کشتارگاه سنتی استان، ۴ مورد مربوط به شهرداریها هستند و تنها یک مورد در برازجان شخصی است».

در مصوبه استانداری، مالک کشتارگاه صنعتی موظف شد در پی تعطیلی کشتارگاه سنتی، افزایش قیمتی برای مصرفکننده اتفاق نیفتد/ در دو شهرستان مخالف، گوشت گاو ماده با چند شکم زایش را همراه گوشت گاو نر و جوان می فروشند
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر بیان داشت: پس از آغاز به کار کشتارگاه صنعتی، افزایش قیمت گوشت موضوعی است که عنوان شده و در این باره باید بگویم که در مصوبه استانداری، مالک کشتارگاه صنعتی موظف شد در پی تعطیلی کشتارگاه سنتی، افزایش قیمتی برای مصرفکننده اتفاق نیفتد، مگر در شرایط کشوری و افزایش قیمتهای سراسری که آن نیز همهگیر خواهد بود و ظرفیت این کشتارگاه نیز دو برابر مصرف استان است و هیچ محدودیتی ایجاد نخواهد شد و در هر شیفت کاری ظرفیت کشتار بیش از ٢۵٠ دام کوچک و ٧٠ دام بزرگ را دارد و این قابلیت افزایش نیز دارد.
محمدحسن رهنما اضافه کرد: قیمت گذاری گوشت و نظارت بر آن از وظایف دامپزشکی نیست، اما باید عنوان کنم که با استفاده از تمام اعضا و جوارح دام در صنایع مختلف و با بالارفتن حاشیه سود سرمایهگذار میتواند در تثبیت قیمت نیز کمک کند.
وی درباره برخی مخالفان تعطیلی کشتارگاههای سنتی نیز، گفت: آماری از دو شهرستان که مدعی بودند با تعطیلی کشتارگاههای سنتی قیمت گوشت افزایش پیدا میکند گرفتهایم که نشان میدهد، گاو ماده با چند شکم زایش را که قیمت آن از گاو نر و جوان بسیار کمتر است همراه با گوشت گاو نر جوان می فروشند و طبق آمار ناظرین ما حدود ۵٠ درصد آنها ماده است.
دکتر رهنما با بیان این که «در کشتارگاههای سنتی دامپزشکی حداقل نظارت را داشت و حضور ما در آنجا به معنای تایید آن کشتارگاهها نیست»؛ ادامه داد: استان ما پیشرو بوده و هست و آوردن کشتارگاه صنعتی باعث میشود یک قدم رو به جلو برای ارتقای سلامت برداریم.
وی تاکید کرد: نقش دامپزشکی سلامت محور است و ما تصمیم گیر اقتصادی و صنفی نیستیم و تصمیمات کلان در مدیریت ارشد استان گرفته میشود.

ارسال ٣٩ مورد کشتار با بیماری به مراجع قضایی استان بوشهر
رییس اداره نظارت بر کشتار دام دامپزشکی استان بوشهر نیز اظهارداشت: دو مدل کشتارگاه صنعتی و سنتی در استان وجود دارد که در کشتارگاه صنعتی، بازرسیهای لازم در تمام مراحل توسط بازرسهای دامپزشکی صورت میگیرد که شامل تمامی موارد از زمان ورود دام تا پس از کشتکار و همچنین ساختمان کشتار است ولی کشتارگاههای سنتی که در ۵ شهرستان کنگان، دیلم، دشتی، گناوه و دشتستان وجود دارند، تنها محلی برای کشتار هستند بدون داشتن استانداردهای لازم.
«محمدرضا عباسی» افزود: ٨٠٠ بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد و تا به امروز ٣٩ مورد کشتار با بیماری را به مراجع قضایی استان بوشهر ارسال کردهایم.
«محمد مهدی سیمرونی»، معاون سلامت دامپزشکی استان بوشهر نیز گفت: در استان بوشهر درخصوص مراکز دامپزشکی باید عنوان کنم که ٢٠ پروانه پاره وقت، ۴ آزمایشگاه و ١۶ مرکز داروخانه وجود دارد.