فکرشهر: شبکه خبری فاکس نیوز آمریکا مدعی شد ایران در آخر این هفته یک موشک ماهواره بر جدید به نام "سیمرغ " را به فضا پرتاب خواهد کرد.
\n
\nبه گزارش فکرشهر، این شبکه آمریکایی به نقل از یک مقام آمریکایی که نخواسته نامش فاش شود از آزمایش این موشک جدید دوربرد از سوی ایران در آخر هفته خبر داده و مدعی شده است این راکت دور برد نخستین بار است که آزمایش خواهد شد.
\n
\nاین مقام آمریکایی تاکید کرده است واشنگتن به دقت انجام این آزمایش موشکی جدید ایران را زیر نظر خواهد گرفت.
\n
\nگفتنی است در روزهای گذشته و همزمان با انجام رزمایش اقتدار ولایت از سوی سپاه و شلیک موشک های بالستیک دوربرد در جریان این رزمایش، بسیاری از مقامات و شخصیت های سیاسی جمهوریخواه و حتی دموکرات آمریکا خواستار اعمال تحریم های جدید علیه ایران به بهانه انجام این آزمایش های موشکی به گفته آنها تحریک آمیز و خطرناک شده اند.
\n
\nگفتنی است موشک ماهواره بر سیمرغ برای نخستین بار در روز ملی فناوری فضایی در 14 بهمن 1388 رونمایی شد. این موشک 80 تنی دارای 31 متر طول و قطری معادل 2 متر است.ادعای فاکس نیوز: ایران آخر هفته موشک ماهواره بر سیمرغ را پرتاب می کند
\n
\nموشك ماهواره بر سيمرغ قادر است كه يك محموله 100كيلوگرمي را در مداري به ارتفاع 500كيلومتر قرار دهد. موتور اين موشک می تواند محموله اي 700كيلوگرمي را به ارتفاع1000كيلومتري ويامحموله اي 3/2 تني رابه ارتفاع 250 كيلومتري زمین برساند.
\n
\nاین موشک با وجودی که 6 سال پیش رونمایی شده است اما تا کنون پرتاب آزمایشی نداشته است.
\n
\nایران تا کنون چهار پرتاب ماهواره به فضا داشته است . جمهوری اسلامی ایران ، ماهوارههای امید، رصد، نوید و فجر را به ترتیب در سال های 2009، 2011، 2012 و 2015 به فضا پرتاب کرده است و وجه مشترک همه این ماهواره ها کوچکی آنها بوده است. این چهار ماهواره همگی با موشک ماهواره بر "سفیر" ایران به فضا پرتاب شده اند که نخستین موشک ماهواره بر ساخت ایران به فضا است که برگرفته از موشک بالستیک شهاب 3 است.
\n
\nموشک ماهواره بر سیمرغ اما به مراتب بزرگ تر از موشک سفیر است و با موشک ماهواره بر "اونها" کره شمالی قابل مقایسه است.
\n
\nماهواره بر سیمرغ قرار بود پیش از اینها آزمایش شود اما بر حسب ظاهر تاخیری چند ساله در آماده سازی و پرتاب داشته است.
\n
\nبرخی محافل و رسانه های آمریکایی مدعی اند پرتاب موشک ماهواره بر سیمرغ نخستین گام عملی در جهت دست یابی ایران به تکنولوژی ساخت موشک های بالستیک قاره پیما است.
\nمنبع: عصرایران
\n
\n