فکرشهر: یک شرکت فرانسوی در نظر دارد از نیروی "بیولومینانس باکتریها" برای روشن کردن مکانهای عمومی شهر پاریس استفاده کند.
\n\n
به گزارش فکرشهر از ایسنا، این شرکت به دنبال این است که از باکتریهایی که در "اسکوییدها" یافت میشوند برای روشن کردن سر درمغازهها، فضاهای عمومی و سایر تاسیسات استفاده کند و امیدوار است که این تکنولوژی کل خیابانهای شهر را با لامپهای میکروبی روشن کند.
\n\n
این لامپها از قابهای شفافی تشکیل شدهاند که با یک نوع ژل حاوی باکتری لومینسنت همراه با مواد قندی و اکسیژن مورد نیاز برای حیات این باکتری پر میشوند. باکتریها غیربیماریزا و غیرسمی هستند.
\n\n
این لامپهای زیستی فواید زیستمحیطی زیادی دارند. این لامپها هیچ نیازی به مصرف انرژی الکتریکی ندارند و نسبت به وسایل معمولی دیاکسیدکربن بسیار کمتری به اتمسفر منتشر میکنند. این شرکت اعلام کرد تمام انرژی که مصرف میشود مربوط به فرایند تولید نور است که آن هم چندان زیاد نیست و به این شرکت امکان میدهد که اثرات آلایندگی را محدود کند.
\n\n
این لامپها چند اشکال عمده دارند؛ با طراحی فعلی، تنها برای چند روز میتوانند نور تولید کنند. هر چند که گروه تحقیقاتی امیدوار است که طول عمر این محصول را افزایش دهد، اما این سوال وجود دارد که آیا هزینه و ابزارهایی که برای تولید این لامپها به کار میرود میتواند با کارایی تکنولوژیهای دیگر در زمینه تولید نور رقابت کند یا خیر.
\n\n
با وجود نامشخص بودن هزینه و کارایی تولید این لامپها، محققان بر این باورند که این تکنولوژی فواید عملی زیادی دارد. قابهایی که برای این نوع لامپ ساخته میشوند فرآیند ساخت بسیار سادهای دارند و به خوبی به شکل و اندازه دلخواه در میآیند. علاوه بر این در طول روز هم شفاف هستند.
\n