فکرشهر: میگوید: «نه قصد داشتم و نه دارم و نه زمینهاش فراهم است که به قدرت بازگردم.» معتقد است: «ما نسلی هستیم که نباید دیگر به قدرت بازگردیم اما دوست داریم ارزشها و معیارها حفظ شود و شخصیتهایی که نسبت به نظام، آرمانها و سرنوشت ایران دغدغه بیشتری دارند روی کار بیایند و برای این موضوع تلاش میکنیم.»
به گزارش فکرشهر، هرچند، چندین سال است عملا همین کار را میکند، نامزد ورود به قدرت رسمی نمیشود و تلاشی هم برای بهدستآوردن آن نمیکند اما شاید هیچگاه به این صراحت و شفافیت، به هواداران که در بزنگاه هر انتخابات خواستار حضور او در قدرت هستند، پاسخ نداده است.
خاتمی در این مدت بیشتر از قبل به تئاتر و رفتن به اکران خصوصی فیلمهای سینمایی و دیدار با اهالی فرهنگ و هنر پرداخته است و البته با فعالان سیاسی هم دیدارهای متعددی داشته و شورای مشورتی اصلاحطلبان هم حول محور او جمع شدهاند.
پیش از این؛ علیاکبر ناطقنوری صراحتا از بازنشستگی سیاسی خود سخن گفته بود؛ آیا خاتمی هم دنبال بازنشستگی سیاسی است یا جایگاه خود را در رهبری جنبش اصلاحات مشخص کرده و همچنان بدون تمایل به کسب قدرت، درصدد بهرهگیری از پایگاه اجتماعی خویش برای تعمیق اصلاحات است. میخواهد از وضعیت «مربی- کاپیتان» خارج شود و با ایفای نقش « مربی» تمرکز بیشتری برای خود ایجاد کند.
رئيس جبهه اصلاحطلبان گفت: خاتمي درصدد است براي چهرههاي جديد که ميتوانند تاثيرگذار باشند، فرصت ايجاد کند.
محمدجواد حقشناس در گفتگو با ایلنا اظهار کرد: بنده معتقدم آقاي خاتمي درصدد است براي چهرههاي جديد که ميتوانند تاثيرگذار باشند، فرصت ايجاد کند درواقع ازآنجايي که بعضا چهرههاي شناختهشده از شانس لازم براي حضور در رقابتهاي سياسي برخوردار نيستند بنابراين اين ديدگاه آقاي خاتمي منطقيتر به نظر ميرسد.
وی افزود: در ديگر نقاط دنيا هم ما شاهد چنين رويکردي هستيم به عنوان مثال در آمريکا مشاهده میکنیم يک رئيسجمهور پس ازپايان دو دوره رياستجمهوري امکان حضور در رقابتهاي بعدي را از دست ميدهد. اين روند حتي در قانون اساسي کشور ما هم پيشبيني و به يک صورت قاعده ثبت شده است.
اين فعال سياسي ادامه داد: از آنجا که قانون اساسي ما ميخواهد از تداوم حضور يک فرد در رياستجمهوري جلوگيري کند در واقع براي استفاده از تجربه جديد و بهرهبرداري از انديشه و نگاه جديد در عرصه مديريت اين قاعده تنظيم شده که بهنوعي به ورود لايههاي جديدي در عرصه مديريت کلان کشور کمک ميکند. با اين نگاه فکر ميکنم آقاي خاتمي از اين رويه تبعيت ميکند چراکه حضور مستمر يک فرد در قدرت فرصت استفاده از نيروهاي جديد را کاهش ميدهد.
وي گفت: کنارهگيري آقاي خاتمي و وابستگان به ايشان از قدرت در واقع براي ايجاد فرصت براي چهرههاي جديد است البته بنده معتقدم در انتخابات 88 و 92امکان حضور آقاي خاتمي وجود داشت اما به خاطر برخي سياستهايي که درون جريان اصلاحطلبي شکل گرفت بهرغم آمادگي آقاي خاتمي، باحضور آقاي موسوي در انتخابات ايشان حضور خودشان را در انتخابات به زيان جريان اصلاحطلبي تلقي کرد بنابراين داوطلبانه از صحنه رقابت کنار رفت تا اصلاحطلبان با نامزد کمتري در انتخابات شرکت کنند.