فکرشهر: زمزمههاي رسميتري از فعال شدن مثلث هاشميرفسنجاني، سيد محمد خاتمي و ناطق نوري از اردوگاه اصلاحات به گوش ميرسد. از جمله اينكه محسن رهامي دبيركل انجمن اسلامي مدرسين دانشگاهها روز پنجشنبه در يك سخنراني در قم از نظر هاشميرفسنجاني و سيد محمد خاتمي درباره شكل حضور در انتخابات مجلس رو نمايي كرده و همزمان نيز تلويحا بر اهميت حضور ناطق نوري در كنار اين دو تاكيد كرده است. تاكيدي كه اين روزها البته امري عادي در جريان اصلاحات شده است، آن گونه كه خود اصولگرايان نيز ديگر ناطق نوري را همراه اين جريان نميدانند.
به گزارش فکرشهر، اعتماد در ادامه نوشت: محسن رهامي گفته كه «نظر آقايان هاشمي و خاتمي اين است كه براي حركات آينده مان توسط احزاب تابلودار و مشخص حركت كنيم و با رايزنيهايي كه خواهيم كرد، افرادي را براي مجلس آينده آماده كنيم.» اين تقريبا براي نخستين بار است كه كسي در جريان اصلاحات صراحتا از موضوع روشن آيتالله هاشميرفسنجاني و سيد محمد خاتمي براي انتخابات مجلس دهم سخن ميگويد. او همچنين گفته كه «فراموش نكنيم امروز دوره خرد جمعي و دوره عقلهاي كوچك است و تجربه نيز نشان داده درصد خطاي تصميمگيري بر اساس خرد جمعي بسيار كمتر از درصد خطاي نخبگان است. »
رهامي در شرايطي اين موضوع را مطرح ميكند كه به نظر ميرسد رقباي جريان اصلاحات چندان تمايلي براي تجميع نيروهاي اين طيف در تشكلهاي منسجم ندارند. اصلاحطلبان مصوبه دو هفته قبل مجلس درباره ممنوعيت اعضاي موثر «احزاب منحله» براي تاسيس يا عضويت در ديگر احزاب را در راستاي همين موضوع ارزيابي كردند. همين موضوع باعث شده تا اصلاحطلبان در كنار تلاشهايي كه براي احياي احزاب سياسي دارند همچنان در كوتاهمدت دل در گرو حفظ اردوگاه ائتلافي داشته باشند كه نهايتا در انتخابات 24 خرداد سال گذشته منجر به پيروزي حسن روحاني شد. ائتلافي كه مركز ثقل آن را مثلث آيتالله هاشميرفسنجاني، سيد محمد خاتمي و علي اكبر ناطق نوري تشكيل ميدهند.
محسن رهامي نيز در سخنان خود اين موضوع را فراموش نكرده و هر چند در جملاتي بدون ارتباط با بحث نظر آيتالله هاشميرفسنجاني و سيد محمد خاتمي از ناطق نوري هم نام ميبرد اما همين موضوع نشان ميدهد كه همچنان اصلاحطلبان بر اين باورند كه بايد ناطق نوري را به عنوان يك اصولگراي ميانهروي با سابقه در ائتلاف سياسي خود حفظ كنند. رهامي پس از آنكه شرايط انتخابات سال 92 و چگونگي پيروزي حسن روحاني و نقش اتحاد در اين پيروزي را شرح داده است، با بيان اينكه نبايد افراد مختلف را از خود برانيم و دور كنيم، گفته: «متاسفانه ما با برخي حركات خود در مقاطعي مثل 84 آدمهايي را كه ميتوانستيم نگه داريم نگه نداشتيم؛ براي مثال خدمت آقاي ناطق نوري رفتم و گفتم ما در مجلس اول فكر ميكرديم كه اگر شما را استيضاح كنيم تمام مشكلات كشور حل ميشود در حالي كه جوان بوديم و تند رفتيم. »
دبيركل انجمن اسلامي مدرسين دانشگاهها، خطاب به اصلاحطلبان حاضر در جلسه گفته: «به حد كافي در سالهاي قبل از تفرقه ضعيف شدهايم و از اين رو بايد از اين پس نيروهايمان را روي هم بگذاريم و به نوعي يك كاسه شويم.» وي خاطرنشان كرده: «قطعا اگر با تمركز و اتحاد بيشتري وارد انتخابات شوراي شهر تهران ميشديم، قطعا آن را ميگرفتيم و از اين رو معتقدم بازسازي نيروهاي اصلاحطلب ضرورت دارد. » رهامي همچنين خبر داده كه شوراي مشورتي اصلاحطلبان قرار نيست كار حزبي داشته باشد و مهمتر اينكه گفته «آقاي دكتر عارف هم ميخواهد با اين مجموعه كار كند.»
اين سخنان در چنين شرايطي ميتواند برخي نگرانيهاي طيف اصلاحطلبان را تعديل كند. نگرانيهايي كه عموما در دو محور خلاصه ميشدند؛ نداشتن برنامه مشخص براي انتخابات مجلس دهم و ديگري هم وجود اختلاف بين نيروهاي اصلاحطلب. پيش از هر چيز اظهارنظرهاي كلي و شنيدن مكرر اين جمله كه «هنوز براي ورود به بحث انتخابات زود است» از طرف اصلاحطلبان سرشناس برخي را با اين نگراني مواجه كرده بود كه جريان اصلاحات هنوز به برنامه مشخصي براي حضور در انتخابات مجلس دهم نرسيده و شايد هم نرسد. در مقابل نگراني از وجود برخي اختلافات ميان اصلاحطلبان و در حوزه وسيعتر ميان ائتلافي كه نتيجه انتخابات 24 خرداد را به نفع خود تمام كرد نيز نگرانيها را دو چندان ميكرد. خصوصا آنكه عدهيي تحركات جدي محمدرضا عارف را ناظر به تبل جدايي او از ديگر اصلاحطلبان ارزيابي ميكردند و نگران بودند كه پيوند و اتحاد انتخاباتي سال 92 كه البته در آخرين روزهاي برگزاري انتخابات ايجاد شد، گسسته شده باشد. اكنون تاكيد بر همگرايي محمدرضا عارف با شوراي مشورتي اصلاحطلبان توسط يكي از اعضاي اين شورا ميتواند تا حد قابل توجهي اين دست نگرانيها را كاهش دهد.