فکرشهر: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران را اولین قربانی تخریب جهانی محیط زیست برشمرد و با بیان اینکه طبق سیاستهای جهانی تا سال ۲۱۰۰ باید ۱.۵ درجه دما افزایش یابد، ادامه داد: در ایران طی ۱۵ سال گذشته ۱.۵ درجه افزایش دما داشتهایم و شدت تبخیر به ۱۶۰ میلیمتر رسیده است.
به گزارش فکرشهر به نقل از ایسنا، عیسی کلانتری در جلسه شورای اداری استان لرستان با بیان اینکه در سازمان ملل شعار زیست محیطی این است که محیط زیست ارثیه پدری نبوده و امانت نسلهای بعد است، ادامه داد: متاسفانه ما امانتداران خوبی نبودیم و مصرف بیش از حد و تولید غیرمتوازن سبب شده امانت نسلهای آینده تخریب شود.
وی با بیان اینکه پیامدهای تخریب محیط زیست کشور ما را نیز فرا گرفته است، افزود: بیشترین تاثیر اقلیم مربوط به ایران است و کشور ما پتانسیل تخریب بیشتر را ندارد.
کلانتری با یادآوری اینکه در ۵۰، ۶۰ سال گذشته محیط زیست تخریب نمیشد چراکه جمعیت کم بوده و تکنولوژی پیشرفتهای وجود نداشت، بیان کرد: به تدریج با ورود تکنولوژی و پیشرفت صنعت نفت ایران نیز جزو کشورهای پیشرفته تخریب محیط زیست شد و بخش اعظمی از امانت آیندگان را ارزان فروختیم.
وی با بیان اینکه فرهنگ عمومی را برای حفظ محیط زیست آماده نکردیم، تصریح کرد: در سازمان معتقد به داشتن ۸۰ میلیون محیط بان هستیم چراکه با ۳۰۰۰ محیط بان نمیتوان محیط زیست ایران را صیانت کرد.
کلانتری اظهار کرد: برای مدیرکل خود متاسفم و باید توضیح دهد که چرا با سمنها و دوستداران محیط زیست ارتباطی ندارد و فردا باید حتما در جلسهای از این تشکلها دیدن کند.
معاون رئیس جمهور با اذعان به اینکه در برخورد با مسائل زیستمحیطی نداشتن رهبری محیط زیستی مشکل ماست، ادامه داد: مقام معظم رهبری از تجاوزاتی که به محیط زیست و منابع طبیعی میشود رنج میبرند و یکی از دغدغههای اصلی ایشان است. من خود را سرباز خوبی برای اهدافشان نمیبینم و در حد انتظارات ایشان نمیدانم.
وی به اختلاف نظرها در اجرایی شدن کنوانسیون پاریس نیز اشاره کرد و گفت: تعهد کردیم تا سال ۱۴۰۹ در شرایط تحریم ۴ و غیرتحریمی ۱۲ درصد از تولید کربن خود را کاهش دهیم که با توجه به برنامههای کشور در سال ۸۹ میزان تولید کربن ۸۳۲ میلیون تن بوده که در سال ۱۴۰۹ باید به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن برسد.
کلانتری ایران را یکی از کشورهای با پرت بالای انرژی و آب عنوان کرد و ادامه داد: به عبارتی دیگر یکی از کمبازدهترین ملتها در استفاده از آب و انرژی هستیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب دستور دادند که در سال ۱۳۹۹ معادل ۴۲۹۲ میلیون تن کاهش کربن داشته باشیم، افزود: تعهدی که در سال ۱۴۰۹ برای کاهش کربن دادهایم حدود ۷۲ میلیون تن بوده که دستور رهبری ۷۳۵ میلیون تن است.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۲۰ درصد منابع آبی تجدیدپذیر مصرف شد و این درحالیست که ۴۰ درصد کالاهای اساسی کشور از خارج وارد شدهاند.