فکرشهر: دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست (امآیتی) به تازگی پیشنهاد استفاده از نوعی پمپبنزین را در فضا ارائه کردهاند.
به گزارش فکرشهر و به نقل از ایسنا، رفتن به فضا فرآیندی هزینهبر است و در آن، هر بار اضافی (هر چند اندک) که شامل تامین سوخت فضاپیما نیز میشود، میلیونها دلار به هزینه ماموریت میافزاید.
اکنون تیمی از محققان امآیتی استفاده از نوعی پمپبنزین را در فضا به عنوان شیوه ممکن برای کمک به کاهش هزینههای ماموریتهای آتی به ماه پیشنهاد دادهاند. این محققان بر این باورند که فضاپیماها در ماموریت سفر به ماه، با خود «سوختهای احتمالی» را حمل میکنند که مانند افزودن کانتینر گاز اضافی به یک قایق برای استفاده در مواقع اضطراری است.
به جای باقی گذاشتن این سوخت پشتیبان روی ماه، تیم امآیتی پیشنهاد داده که فضاپیما در سفر به زمین، این سوخت را در یک مخزن بین زمین و ماه بر جای بگذارد. بدین ترتیب، ماموریتهای بعدی میتوانند جهت برداشتن مخزن گاز برای استفاده از آن به عنوان سوخت احتمالی خود و پیش از ادامه سفر به ماه، به این پمپبنزین ملحق شوند.
همچنین در راه بازگشت، یک فضاپیما میتواند سوخت را در صورتی که استفاده نشده، دوباره در این ایستگاه بر جای بگذارد. تیم علمی این شیوه را رویکرد «وضعیت پایدار» نامیده است.
افزون بر این، مخزن مزبور قادر خواهد بود سوخت ماموریتهای چندگانه را ذخیره کند تا یک ماموریت بزرگ در آینده بتواند این سوخت را برای سفرش به ماه به کار برده و در نتیجه میزان سوخت حملشده به مقصد را به حداقل برساند.
تیم علمی مدعی است چنین رویکردی مقرونبهصرفهتر از پیشنهادهای دیگر برای ارسال مخازنی جهت بازپرکردن مدارگرد یا ساخت ایستگاههای تولیدکننده سوخت روی ماه خواهد بود.
جزئیات پیشنهاد ارائهشده در مجله Acta Astronautica منتشر شد.