پنجشنبه ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۶۵۸۸۷
جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۹

فکرشهر: برگزیدگان نخستین دوره جایزه ملی غزل زنده یاد "حسین جلال‌پور" در بندرگناوه با حضور چهره‌های شاخص ادبیات معاصر ایران، فرهیختگان و هنرمندان پنجشنبه‌شب در تالار استاد بهزاد این شهرستان معرفی و از آنان تجلیل شد.

این رویداد باهدف یادکرد و پاسداشت سه دهه حضور تاثیرگذار جلال پور در عرصه غزل پیشرو ایران، شناسایی و معرفی جوانانی که حضور جدی در این عرصه دارند و پژوهشگرانی که در این زمینه، تحقیق و مقاله ارایه می‌دهند برگزار شد.

به گزارش فکرشهر از ایرنا، نخستین دوره جایزه ملی غزل جلال پور یکی از اقدام های فرهنگی و ادبی ماندگار در عرصه شعر امروز بویژه غزل معاصر است که به مدت ۲ روز با اجرای برنامه‌های مختلفی در بندرگناوه برگزار و با استقبال چشمگیری از غزل‌سرایان و شاعران مطرح کشور روبرو شد که نشان از اعتبار این رویداد ملی دارد.

در آیین اختتامیه نخستین دوره جایزه ملی عزل جلال پور هیات داوران نفرات برگزیده را در ۳ بخش پژوهش، غزل‌های ارسالی و مجموعه کتاب غزل‌های چاپ شده معرفی کرد.

بخش پژوهش

براساس رای هیات داوران در این بخش متشکل از ضیا موحد، ابوالفضل خطیبی، سعید رضوانی، رضا معتمد، مهری بهفر و عاطفه طیه از مجموع چهار اثر پژوهشی راه یافته به مرحله پایانی مقام اول را نوشته سیده کبری موسوی قهفرخی با عنوان " طاهره، خنیا و پانته آ صفایی"، مقام دوم اصغر کرمشاهی با عنوان " جریان شناسی غزل معاصر در دهه هفتاد و هشتاد " و مقام سوم به عبدالرضا کوهمال جهرمی با ارایه  " واقع گرایی و جزیی نگری در غزل جوان معاصر " اختصاص داد.

غزل‌های ارسالی

براساس رای هیات داوران این بخش متشکل از حسن صادقی پناه، صالح دروند و طاهره خنیا از مجموع همه غزل‌های ۱۰ شاعر در مرحله نهایی، مقام اول را بصورت مشترک به فاطمه صادقی و ریحانه رسول زاده، مقام دوم به سیدمحمدرضا طباطبایی و مقام سوم مشترک به سجاد ریاحی فارسانی و آرزو سبزوار قهفرخی تعلق گرفت.

بخش مجموعه کتاب غزل‌های چاپ شده

هیات داواران این بخش از مجموع ۱۰ اثر راه یافته به مرحله پایانی عنوان مقام اول را به رحمت الله رسولی مقدم با ارایه اثر " زیر انگشت‌های تشریح "، مقام دوم بصورت مشترک به  سیدعلی شکراللهی با اثر سروده " ضم "  و مهدی محمدتقی با اثر " میدان آزادی "  و رتبه سوم به ساجده جبارپور ماسوله با مجموعه " مونث" اختصاص داد.

در این آیین منصوره زیارت‌زاده و کامران دشتی به ترتیب بخاطر طراحی لوگو و پوستر تقدیر شدند.

رونمایی از کتاب " غزل برای غزل " نوشته شاعر عبدالله رئیسی  که در آن به معرفی حسین جلال پور پرداخته‌است از دیگر برنامه‌های این رویداد ادبی بود.

باتوجه به همزمان بودن این رویداد با زادروز شاعر فقید حسین جلال‌پور مراسمی به همین مناسبت برگزارشد.

دبیر نخستین دوره جایزه ملی حسین جلال پور گفت: لازم می‌دانم از  شهرداری و شورای اسلامی شهر گناوه که حمایت مجدانه از این رویداد ادبی ملی کردند تقدیر و تشکر ویژه کنم و اگر پشتیبانی آنان نبود، برگزار نمی‌شد.

حسن فرهادی افزود: با پایان مهلت ارسال آثار به دبیرخانه  در مجموع ۶۰۰ اثر در بخش غزل، ۵۸ اثر در بخش مجموعه‌ شعر منتشر شده و ۲۵ اثر پژوهشی دریافت شد که ۲۴ اثر به مرحله پایانی نخستین دوره جایزه ادبی ملی زنده‌یاد حسین جلال‌پور (جایزه مستقل غزل) راه یافتند.

زنده یاد حسین جلال‌پور در سال ۱۳۵۵ در گناوه به دنیا آمد و  از شاعران غزل‌سرای جریان موسوم به غزل دهه ۷۰ بود که مجموعه " کلاغ بعد از کلاغ " یکی از کتاب‌های نمونه این جریان به‌شمار می‌رود.

این شاعر فقید در سال‌های اخیر مدرک دکتری ادبیات خود را از دانشگاه چمران اهواز گرفت و سال‌ها به‌عنوان رئیس گروه ادبیات دانشگاه آزاد بهبهان فعالیت داشت.

 تصحیح دیوان‌های اشعار محمدخان دشتی و خواجوی کرمانی از دیگر آثار این شاعر فقید است و علاوه بر آن نقدها و مقاله‌های علمی پژوهشی بسیاری از او  برجای مانده‌است.

حسین جلال‌پور در دهم فروردین ۱۳۹۸ در سانحه تصادف در محور خورموج ـ بوشهر درگذشت و در قطعه هنرمندان گناوه به خاک سپرده شد.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر