فکرشهر: مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بوشهر گفت: با هدف ایجاد پشتوانه قانون حفاظتی برای درختان کهنسال این استان این درختان در فهرست آثار ملی به ثبت میرسد.
به گزارش فکرشهر از ایرنا، محمد حسین ارسطو زاده در نشست بررسی و ارزیابی ثبت درختان کهنسال و کلوتهای بوشهر افزود: حفظ میراث طبیعی رسالتی است که بر دوش ما گذاشته شدهاست و باید به بهترین صورت این میراث را به آیندگان منتقل کنیم و دشواری و سختی راه نباید ما را مایوس کند.
وی بیان کرد: انسان و طبیعت دو رکن جدا نشدنی هستند طوریکه هویت انسانی با طبیعت شکل گرفته و اقلیم و طبیعت است که بر رفتار انسانها تاثیر مستقیم دارد و دغدغه ثبت آثار طبیعی که در زیست بوم وجود دارد پشتوانه حفاظتی بسیار خوبی است.
رئیس گروه میراث طبیعی کشور به ظرفیت اقلیمی، اکولوژی و وجود درختان کهنسال با تنوع بالا در بوشهر اشاره کرد و گفت: غنای میراث طبیعی و تاریخی بوشهر از لحاظ گردشگری، تاریخی با تنوع بالای معماری و طبیعت در کشور بی بدیل است که میتوان از زیست بوم تالابها پرندگان مهاجر، جنگلهای مانگرو و گونههای جانوری و گیاهی فوقالعاده این استان نام برد.
علی قومی بیان کرد: باید با ایجاد زمینههای حفاظتی بیشتر و بردن این سری آثار طبیعی در یک ردهبندی حفاظتی بالاتر قیاس نگهداری و حفظ آنها را افزایش دهیم که این موضوع دستگاهها را مجاب میکند در مسیر توسعه زیر ساختها ملاحظه بهتری را انتخاب کنند و خود را ملزم به رعایت چهارچوب قوانین حفاظتی بدانند.
عضو هیات علمی تحقیقات جنگ و موسسات جنگل و پدر درختان کهنسال ایران گفت: گونههای گیاهی بوشهر نادر و منحصر به فرد است و برخی از آنها مثل درخت “لیل” این گونه غیر بومی است که در بوشهر از گذشته تکثیر و با گذشت چند قرن این نمونه حفظ شدهاست.
مصطفی خوشنویس ادامه داد: درختان لیل، بابل، بید، بلوط، گز، کهور، کلخنگ و کنار از گونههای منحصر به فرد پوشش گیاهی بوشهر است و آنچه که پس از ثبت آثار اهمیت دارد این است که مدیریت حفظ صورت پذیرد و فاکتورهای خواسته شده در قانون ثبت، مو به مو انجام شود.