فکرشهر: باشگاه سپاهان بزرگترین اشتباه را وقتی مرتکب شد که به قانون غلط تن داد و گفت که حاضر به بازی بدون تماشاگر است. عجیب این که سپاهان میترسد از منافع خود حرف بزند و بلند بگوید که منافعش در بازی بدون تماشاگر به خطر میافتاد. چرا یک باشگاه مجبور است که یک تصمیم غلط را بپذیرد و حاضر شود بازی بزرگ فصل را که میتواند تعیینکننده سرنوشت قهرمانی باشد، بدون تأثیرگذاری هوادارانش برگزار کند.
به گزارش فکرشهر از ایسنا، روزنامه ایران ورزشی با نگاهی به جنجال سپاهان - پرسپولیس نوشت: «همه از قانون حرف میزنند. ظاهراً حرف بیراهی هم نمیزنند. قوانین باید سختگیرانه و جدی اجرا شوند. درباره آن چه در بازی انجامنشده سپاهان - پرسپولیس گذشت، همه از قانون میگویند و منظورشان از قانون آییننامه مسابقات است که حتی در متن آن به فارسی هزار و یک غلط نگارشی وجود دارد و شبهه پدید میآورد.
بیشک باشگاه سپاهان باید طبق تصمیمات عمل میکرد، خود را به ورزشگاه میرساند و حتی وقتی با تأخیر به ورزشگاه رسید، خود را سریعتر به زمین مسابقه میرساند یا شاید پرسپولیس باید باز هم صبوری میکرد. بیشک حالا کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال درباره این بازی با تحلیل اتفاقات تصمیم میگیرد اما آن چه منجر به تصمیم کمیته انضباطی میشود، آییننامه و بندهایش نیست بلکه تحلیل قاضی از ماجراست. در حالی که حتی کسی نمیداند رؤسای کمیته انضباطی در تمام این سالهایی که به خاطر میآوریم چقدر با فوتبال زندگی کردهاند و چه شناخت و آگاهی و دقتی به مسائل فوتبال دارند.
باشگاه سپاهان میتواند طبق شواهد ۳ - صفر بازنده شود یا بازی تکرار شود یا هر تصمیم دیگری که کمیته انضباطی میگیرد اما در میان آن چه در جریان بازی سپاهان - پرسپولیس گذشت کسی به قوانین بد و تصمیمات بد توجه ندارد؛ تصمیماتی که غریبهها با فوتبال برای فوتبال میگیرند. این تصمیمات غلط است که به تخلفات منجر شده و بدون این تصمیمات غلط هیچ اتفاق ناگواری رخ نمیداد.
روزی که اعلام کردند بازیهای روز یکشنبه لیگ برتر و لیگ یک برگزار میشوند اما بعد از آن به مدت ۱۰ روز بازیها به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل هستند، اولین تصمیم غلط را گرفتند. سؤالی که همه پرسیدند این بود که چرا بازیهای یکشنبه برگزار میشوند و چرا ویروس کرونا از روز دوشنبه خطرناک میشود؟ اگر باید برای مبارزه با همهگیر شدن ویروس کرونا بازیها را لغو کرد - که این بهترین تصمیم است - چرا باید بازیهای یکشنبه را بدون تماشاگر برگزار کنید؟ آیا این ویروس برای بازیکنان، مربیان، داوران، عوامل اجرایی بازی و ... خطرناک نیست؟
اما آن قانون - منظور همان دستور بیپایه - که بازیها ۱۰ روز تعطیل میشوند، ۲۴ ساعت دوام نداشت و یک مهر باطل بر آن زدند و میخواهند بازیها بدون تماشاگر ادامه داشته باشد. این از عجایب است که حتی بر سر تصمیم خود نیستند و تا این اندازه دچار سردرگمی شدهاند. فدراسیون فوتبال، فدراسیون پزشکی ورزشی و کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال چطور نمیتوانند با مشورت وزارت بهداشت تصمیمی قاطع برای حفظ سلامت اهالی فوتبال بگیرند؟
برگردیم به اصفهان. به آن تجمع هواداران سپاهان مقابل هتل؛ همان تجمع که میتوانست از عوامل انتقال کرونا باشد. بله، صحنه طنزآلود است. میگفتیم حضور تماشاگران در ورزشگاه خطرناک است و میتواند منجر به انتقال ویروس شود اما چند صد نفر یا بیشتر از هواداران سپاهان پشت در هتل ایستاده بودند و خود در معرض خطر بودند. اگر هدف سلامت در جامعه است، چرا تصمیمات منجر به اینهمه اتفاق بد شده است؟ آن ضربالمثلها را فراموش کنیم، قانون بد مثل بیقانونی خطرناک است و هیچکدام از دیگری بهتر نیستند. فوتبال ایران حتی نمیتواند یک تصمیم ساده در موقعیت یک بحران عمومی مثل شیوع ویروس کرونا بگیرد و با تصمیمات غلط یک بحران میسازد. برگزاری بازیهای آینده بدون تماشاگر هم تصمیم دیگری اضافه بر تصمیمات غلط دیگر است و از فکری بیرون میجهد که نمیداند فوتبال بدون تماشاگر خالی از معناست و فقط رفع تکلیف است. باشگاه سپاهان بزرگترین اشتباه را وقتی مرتکب شد که به قانون غلط تن داد و گفت که حاضر به بازی بدون تماشاگر است. عجیب این که سپاهان میترسد از منافع خود حرف بزند و بلند بگوید که منافعش در بازی بدون تماشاگر به خطر میافتاد. چرا یک باشگاه مجبور است که یک تصمیم غلط را بپذیرد و حاضر شود بازی بزرگ فصل را که میتواند تعیینکننده سرنوشت قهرمانی باشد، بدون تأثیرگذاری هوادارانش برگزار کند. سپاهان از این موضوع گذشته و عدهای حتی سپاهان را سرزنش میکنند که چرا از انجام بازی بدون تماشاگر ترسیده است. این ترس نیست، بلکه عقل است. یک تصمیم غلط به این همه جنجال رسانهای تبدیل شده، به این همه تهمت و بد و بیراه، به این همه حرفهای بیسر و ته. بله قانون بد و تصمیم بد خود عامل این آشوب بیهوده است.»