فکرشهر - داوود دانشی: شهریورماه سال گذشته بود که دوستان در هفته نامه و سایت فکرشهر در قالب نگرخواهی انجام شده در آن رسانه از من خواستند نظرم را پیرامون اولویت های کاری فرماندار جدید دشتستان بنویسم. با اینکه مشکلات و معضلات در این شهرستان بیداد می کند و گفتن از آنها "مثنوی هفتاد من است" ولی نتوانستم درباره انتظاراتم از فرماندار جدید چیزی بنویسم.
آقای نوروزی اگرچه سابقه فرمانداری در دو شهرستان دیگر را داشت اما بررسی سوابق و عملکرد ایشان از همان ابتدا نشان می داد که در مدیریت وسیع ترین و دومین شهرستان پرجمعیت استان بوشهر توفیقی نخواهد داشت و دیری نپایید که این موضوع آشکار شد.
دشتستان و مردمان شریفش که سالهاست محروم و مظلوم نگه داشته شده اند به مدیران متخصص، با تدبیر، مجرب و جسور نیاز دارند تا بتوانند بخشی از این ناملایمات و حتی جفاهایی که سالهاست بر آنها رفته را جبران کنند و در مسیر دستیابی به آنچه حقش بوده و هست قرار گیرد ولی آنچه مشخص است با این نماینده عالی دولت در دشتستان قابل تحقق نیست.
یکی از شاخصه های شناسایی مدیران توانمند در نحوه انتخاب تیم همراه مثل معاونین، مشاوران و مدیران میانی شان نمایان می گردد و فتح اله نوروزی در این عرصه هم نشان داد تا چه حد توانمند است. در روزهای ابتدایی کار خود در دشتستان برای دومین بار محمدجعفر زراعتگر را به عنوان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی خود انتخاب کرد تا خاطرات سه سال تصدی ایشان بر این حوزه مهم بویژه عملکرد بحث برانگیزش در برگزاری انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی در شهرهای نه گانه شهرستان و به طور خاص در شهر برازجان به اذهان متبادر شود. سه سالی که هیچ تلاشی از سوی معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی برای بهبود این حوزه بویژه در حوزه های سیاسی و اجتماعی انجام نشد و اگر تحرکی در این حوزه صورت گرفت باید آن را به پای فعالان سیاسی و اجتماعی نوشت که دل در گرو آبادانی این آب و خاک داشته و دارند نه حوزه سیاسی و اجتماعی فرمانداری که هیچگونه سیاستگذاری مشخصی نداشت و نه اکنون از آن خبری است.
این تنها انتصاب عجیب فرماندار جدید نبود و از این دست انتصابات توسط وی در پست های حساس دیگر هم انجام شد مثلا یک کارشناس حوزه سیاسی که هیچگونه تخصص و تجربه ای در حوزه توسعه، برنامه ریزی و اقتصاد ندارد را به سمت معاون توسعه و برنامه ریزی منصوب کرد و یا یک بهیار را به عنوان بخشدار یکی از مهم ترین بخش های شهرستان معرفی می کند تا پی ببریم شهرستان از نظر مدیریتی با چه بحرانی روبروست.
از انتصابات که بگذریم وضعیت حوزه عمرانی نیز چنگی به دل نمی زند اگرچه همگان به شرایط مالی و اعتباری کشور و دولت واقف هستند و باید بپذیریم که این شرایط تا حد زیادی روند اجرای پروژه های عمرانی در کل کشور را با مشکلات جدی مواجه کرده است اما در همین اوضاع نامساعد می بینیم در بعضی از استان ها و حتی در بعضی از شهرستان های استان بوشهر هم پروژه های بزرگی در حال اجراست یا در همین چند ماه گذشته به بهره برداری رسیده اند و این در حالیست که باید احداث سه سرعت گیر جدید در پلیس راه دالکی و تعویض پنجره های ساختمان فرمانداری دشتستان را مهمترین پروژه هایی دانست که در چندین ماه حضور آقای نوروزی شروع شده و به پایان رسیده است و بی شک با این روند هر روز باید شاهد عقب ماندگی بیش از پیش دشتستان از دیگر مناطق استان باشیم و سطح مطالبات مردم باید به چهل سال پیش یعنی تأمین آب، برق، راه و مخابرات برگردد چراکه با این وضعیت نمی توان امید چندانی برای توسعه دیگر زیرساخت ها داشت.
ممکن است فرماندار محترم این ناکارآمدی را با پاندمی کووید-19 توجیه کند و علت تعطیلی تعداد زیادی از پروژه های عمرانی در شهرستان را ناشی از شیوع این بیماری بداند ولی به نظر نگارنده این بیماری با وجود همه مصیبت ها و مشکلاتی که برای همه کشورها داشته اما یکی از محاسن آن مشخص کردن عیار مدیران کارآمد از ناکارآمد است.
وضعیت دشتستان و عملکرد مسئولان مربوطه در مواجهه با این بیماری نیازی به تجزیه و تحلیل های فنی و تخصصی ندارد و فقط کافی است نگاهی به آمار روزانه مبتلایان این بیماری در سه ماه گذشته بیاندازیم تا ببینیم تصمیمات رییس و دبیر ستاد مبارزه با کرونا در شهرستان چه عواقب ناگواری به دنبال داشته است و اگر نبود همراهی و همکاری مردم و تلاش شبانه روزی کادر بهداشت و درمان چه بسا اکنون وضعیت بسیار بدتری را شاهد می بودیم. وقتی فرماندار که رییس ستاد مبارزه با کرونا در شهرستان است علیرغم هشدارهای مکرر کارشناسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام به برگزاری جلسه تودیع و معارفه با حضور تعداد زیادی مهمان می کند یا بدون رعایت پروتکل های بهداشتی در مجامع مختلف حضور می یابد نباید انتظار داشته باشیم که این بیماری به این زودی در دشتستان فروکش کند.
یکی دیگر از رویدادهایی که در روزهای اخیر اتفاق افتاد و به خوبی ضعف مدیریت در شهرستان دشتستان و در رأس آن ضعف نماینده عالی دولت در شهرستان را نمایان ساخت آتش سوزی های سریالی در مراتع و مزارع شهرستان بویژه در دو بخش ارم و بوشکان بود. سه روز پس از شروع آتش سوزی در بخش ارم، فرماندار در منطقه حضور می یابد و برای کنترل فشار افکار عمومی حضور فوری بالگرد آبپاش برای اطفا حریق را وعده می دهد و خبر این اقدام به شکل گسترده توسط روابط عمومی فرمانداری منتشر می شود و این در حالیست که بالگرد وعده داده شده نه تنها در اطفای حریق در بخش ارم حضور نمی یابد بلکه به عملیات مهار آتش در بخش بوشکان که چند روز پس از آتش سوزی مراتع بخش ارم بوقوع پیوست هم نمی رسد تا مثل همیشه مردم و بطور ویژه دوستداران طبیعت با دستان خالی و اما با همت والا به جنگ آتشی بروند که بیش از هزار هکتار از مراتع و بسیاری از گونه های جانوری نادر و کمیاب که زیستگاه شان در کوه های دشتستان بود را به نابودی بکشاند.
حال این سوال مهم مطرح می شود که فرماندار به عنوان رییس ستاد مدیریت بحران شهرستان تا چه حد توانسته است وظایف خود را انجام دهد؟ مگر نه اینست که رییس ستاد مدیریت بحران باید همه امکانات لازم برای پیشگیری و مقابله با بحران را بسیج کند ؟
آنچه پس از فرونشستن دود این آتش سوزی ها نمایان شد ناموفق بودن مدیریت نمایشی و مبتنی بر جلسات بی هدف بود که سال هاست در این استان و شهرستان به فعالیت اصلی مدیران تبدیل شده است و آقای نوروزی هم از این مدل مدیریتی تبعیت می کند.
در پایان ذکر این نکته لازم است که آقای نوروزی و هر آنکس که قرار است در آینده و در هر دولتی به عنوان فرماندار دشتستان در رأس امور این شهرستان قرار بگیرد باید بداند که حل مشکلات دشتستان نیازمند مدیرانی در تراز استانداران برخی از استان های مهم است نه مدیرانی که پیام های مناسبتی خود را از روی دست دیگران کپی می کنند و در یک کلام مدیریت دشتستان گاو نر می خواهد و مرد کهن.
این فرماندار مطمئنا در حد و اندازه این شهرستان نیست.
دکتر زارع کجا و نوروزی کجا.
میان ماه من تا ماه گردون تفاوت از زمین تا آسمان است.
ما که سواد اجتماعی درست و حسابی نداریم شما که باسواد و ماشا الله آدم های تحصیل کرده هستید هنوز نمی دانید که برای دوره کارآموزی ناشی ها را به مناطق محروم دورافتاده و با آدم های مظلوم و سربه زیر می فرستند ساعت در خواب
اگر از اسم من سو استفاده شده است من میتوانم شکایت کنم
لطفا جواب دهید