فکرشهر: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: وزارت نفت و بویژه شرکتهای نفتی حوزه خلیج فارس برای جلوگیری از آلودگیهای نفتی باید برنامههای پیشگیری ارائه کنند.
به گزارش فکرشهر، فرهاد قلی نژاد روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: آلودگی نفتی در ساعتهایی که رخ داده خسارت خود را بر زیستمندان خلیج فارس وارد میکند و پاکسازی این آلودگی مانع اثرات مخرب آن نیست.
وی بیان کرد: این آلودگیهای نفتی در نهایت در سواحل بنادر استان مانند بوشهر، گناوه و دیلم به شکل قطرههای نفتی پدیدار میشود که در این مرحله اداره بندر و دریانوردی و محیط زیست در خوش بینانهترین حالت شاید ۳۰ یا ۴۰ درصد خسارتها را کاهش دهند.
قلی نژاد ادامه داد: یکی از علتهای مهم آلودگی نفتی خلیج فارس خطوط انتقال نفت است که وزارت نفت باید برنامهای برای جلوگیری از نشت نفت در سکوهای نفتی ارائه دهد که سازمان محیط زیست درخواست خود را برای تحقق این مهم ارائه کردهاست.
وی اظهار کرد: محیط زیست در اثر هرگونه آلودگی نفتی خسارتهای واردت به خلیج فارس را محاسبه و مطالبه میکند تا صرف احیا اکوسیستمها و بویژه آبسنگهای مرجانی شود.
قلی نژاد گفت: با این وجود از همه ارگانهای متولی و بویژه وزات نفت و وزارت کشور انتظار است در زمینه پیشگیری از بحرانهای زیست محیطی در خلیج فارس همکاری کنند.
وی افزود: از عوامل بحرانهای زیست محیطی در خلیج فارس ورود فاضلابهای نفتی و میکرو پلاستها و پسماندها به دریا است.
قلی نژاد اظهار کرد: بررسی میدانی نیز نشان داده میکروپلاستیک یکی از موضوعهای بسیار مهم است که بخشی از عوامل آن داخلی و بخشی دیگر نیز سایر کشورهای حوزه خلیج فارس است.
وی افزود: در این زمینه از شهرداران شهرهای ساحلی خواسته شده با نصب آشغالگیرهای مکانیکی در مبادی ورودی پسابها و آبهای سطحی به خلیج فارس، پاک سازی مداوم سواحل و از همه مهم تر تصفیه فاضلاب را به صورت جدی دنبال کنند.
قلی نژاد اظهار کرد: بخش زیادی از میکروپلاستیکها که شاید به چشم هم نمیآید همراه فاضلابها به دریا راه پیدا میکنند که در این زمینه باید برنامههای تدوین و شهرداران به عنوان متولی اصلی پسماند در شهرها و دهیاران در روستاها برای مدیریت پسماندها برنامه لازم را ارائه کنند.
استان بوشهر در بیشترین میدانهای نفتی کشور را به خود اختصاص داده به طور متناوب آبهای آن متاثر از آلودگیهای نفتی است.