فکرشهر: استاندار بوشهر گفت: با توجه به آغاز فعالیت کمیته تخصصی پیشگیری از سرطان در استان، لازم است که کمیته تخصصی پیشگیری از مصرف دخانیات نیز در همین راستا در بوشهر تشکیل شود.
به گزارش فکرشهر، مصطفی سالاری صبح پنجشنبه در نشست شورای سلامت استان بوشهر اظهار داشت: یکی از دغدغههای مهم استان بوشهر مسئله سلامت است که در سالهای اخیر تلاشهای بسیار زیادی به منظور توسعه سلامت صورت گرفته است.
وی بر لزوم حل مشکلات بهداشتی و درمانی استان بوشهر با تلاش اعضای شورای سلامت استان بوشهر تاکید کرد و بیان داشت: یکی از موضوعات مهم در بخش سلامت، آموزش است که باید آموزشهای با کیفیتی اجرا شود.
استاندار بوشهر خواستار تلاش بیشتر صدا و سیما و دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در زمینه آموزش در بخش سلامت شد و اذعان داشت: باید برای ارائه آموزش ها از همه ظرفیت ها استفاده کنیم.
وی به مصرف بالای قلیان در استان بوشهر اشاره کرد و ادامه داد: راهکارهایی همچون تعطیل کردن مراکز مختلف و . . . جوابگو نیست و باید راهکارهای مناسبتری در این زمینه اندیشیده شود.
سالاری با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ مضرات مصرف قلیان و دخانیات در جامعه، تصریح کرد: باید در سطح استان زیرساختهای تفریحی و گردشگری توسعه یابد تا شاهد کاهش تفریحات ناسالم باشیم.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای تهیه سند امنیت غذایی در استان بوشهر، اضافه کرد: آمارهای شهرستانی وضعیت بهداشت و درمان باید در استان تهیه شود تا موارد ضروری را به فرمانداران ابلاغ کنیم.
عوامل مهم مرگ و میر بوشهری ها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: فعالیت بدنی در استان بوشهر ضعیف است.
به گزارش فکرشهر، علیرضا رئیسی صبح پنجشنبه در نشست شورای سلامت استان بوشهر اظهار داشت: سه عامل عمده و بسیار مهم مرگ و میر در کشور به ترتیب بیماریهای قلبی و عروقی، سوانح و حوادث و سرطانها است.
وی با اشاره به مرگ سه هزار و 754 نفر در سال گذشته، خاطرنشان ساخت: تعداد یکهزار و 600 نفر زن و دو هزار و 100 نفر مرد بودند و بیماریهای قلبی و عروقی با 40 درصد، حوادث با 13 درصد و سوانح با 11 درصد دارای بیشترین فراوانی بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر دخانیات، چاقی، چربی، استرس، تغذیه نامناسب را به عنوان عوامل قابل تغییر در مرگ و میر عنوان کرد و گفت: عوامل خطر غیر قابل تغییر در بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان، سابقه خانوادگی، سن بالا است.
وی با بیان اینکه کنترل عوامل خطرآفرین میتواند 80 درصد مرگ و میرها را پیشگیری کند، خاطرنشان ساخت: در استان بوشهر 11.83 درصد مردم شهرنشینی و 6.21 درصد مردم روستایی قند خون بالاتر از حد طبیعی دارند.
رئیسی با اشاره به بالابودن میانگین دیابت در استان بوشهر به نسبت میانگین کشوری، تاکید کرد: استان بوشهر در زمینه چربی خون نیز وضعیت بدتری نسبت به سایر نقاط کشور دارد.
وی به وضعیت نامناسب مردم استان بوشهر در زمینه فعالیت بدنی اشاره کرد و بیان داشت: کم تحرکی در میان روستائیان استان نیز دیده میشود و استان بوشهر از نظر فشار خون نیز از استان های اول کشور است.
به نوشته ی مهر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به رتبه نخست استان بوشهر در زمینه مصرف قلیان اشاره کرد و اذعان داشت: جمعیت شهری استان با مشکل چاقی روبرو است و وضعیت خوبی ندارد ولی در روستاها وضعیت بهتر است.
وی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای تدوین برنامه جامع برای مبارزه با دخانیات در استان بوشهر، خاطرنشان ساخت: طرح سلامت بانوان ایرانی(سبا) هم در استان بوشهر در دست اجرا است.