فکرشهر: استاندار بوشهر گفت: سد چمشیر تا 2.5 سال آینده به بهرهبرداری میرسد و 37 هزار هکتار اراضی دیم شهرستانهای دیلم و گناوه به آبی تبدیل میشود.
به گزارش فکرشهر، دکتر مصطفی سالاری در نشست با مسئولان سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه استان بوشهر دارای ظرفیتهای مهمی در حوزه کشاورزی است اظهار داشت: کشت غالب استان بوشهر در حوزههای باغی، زارعی و صیفی و سبزیجات است.
وی با بیان اینکه سطح زیرکشت در استان بوشهر رو به افزایش است گفت: اکنون اراضی جدیدی درحوزه سد رئیسعلی دلواری فعالیت خود را آغاز کرده که باید از هماکنون فرهنگ استفاده نکردن از سموم مضر ترویج داده شود.
استاندار بوشهر با اشاره به اینکه بخش عمدهای از صیفیجات کشور در فصل زمستان در استان بوشهر تولید میشود تصریح کرد: تولید گوجه فرنگی در فصل زمستان یکی از تولیدات خارج از فصل استان بوشهر است که محصول آن در داخل و خارج کشور مصرف میشود.
دکتر سالاری با بیان اینکه سد چمشیر تا 2.5 سال آینده به بهرهبرداری میرسد گفت: با بهرهبرداری از این سد بیش از 37 هزار هکتار از اراضی دیم شهرستانهای دیلم و گناوه به آبی تبدیل میشود که تحول شگرفی در حوزه تولید و اشتغال فراهم میکند.
وی، بر نهادینه شدن فرهنگ پرهیز از سموم کشاورزی تاکید کرد و افزود: این مهم باید با برپایی کلاسهای آموزشی و ترویج فرهنگ استفاده نکردن از کود و سموم شیمایی در اراضی کشاورزی نهادینه شود.
استاندار بوشهر بر تشکیل زیرگروه کمیته سلامت در استان بوشهر تاکید کرد و گفت: این کمیته بر نظارت در تولید محصول سالم در اراضی کشاورزی فعال میشود.
۳۰ میلیارد تومان یارانه سموم در کشور پرداخت میشود
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور نیز اظهار داشت: سالانه برای مبارزه بیولوژیک و غیر شیمیایی اراضی کشاورزی 30 میلیارد تومان از محل یارانههای دولتی پرداخت میشود.
محمد علی باغستانی گسترش زیرساختهای لازم برای تولید محصول سالم را از مهمترین برنامههای این سازمان دانست و افزود: در راستای رسیدن به شاخصهای سلامت برای تولید محصول سالم، ارتقا سطح مدیریت تلفیقی آفات در محصولات کشور و جلوگیری از ورود بیماریهای قرنطینهای برنامههای متعددی اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه کار پایش سموم باقی مانده در 4 استان جنوبی کشور انجام میشود گفت: کار پایش باقی مانده سموم در محصول گوجه فرنگی به صورت پایلوت در استانهای هرمزگان، خوزستان، بوشهر و جنوب کرمان انجام میشود.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با تاکید بر اهمیت امنیت غذایی در کشور ادامه داد: سه مولفه"تولید به اندازه کافی"، "سالم بودن محصول" و "مفید بودن محصول" از عوامل مهم امنیت غذایی هستند.
وی با بیان اینکه میزان خسارت آفات در اراضی کشاورزی کشور کمتر از میانگین جهانی است گفت: سهم آفات در خسارت رساندن به محصولات کشاورزی در جهان بین ۳۰ تا ۴۰ درصد و در کشور بین ۲۵ تا ۳۰ درصد است و این نشان از تلاش شبانه روزی کارشناسان بخش کشاورزی در کم کردن خسارات است.
باغستانی رویکرد سازمان حفظ نباتات را تولید محصول سالم دانست و تصریح کرد: باید استانداردهای لازم برای کنترل بیولوژیکی را تدوین کرده و روی ثبت آفت کشهای غیر شیمیایی و استفاده از عوامل ماکرو تلاش شود.
وی با تاکید بر تشکیل زیر کمیته شورای سلامت در استان بوشهر گفت: با تشکیل زیر کمیته شورای سلامت و هماهنگی دستگاههای ذیربط میتوان در پیشگیری از استفاده غیر معمول سموم در اراضی کشاورزی تصمیمگیری کرد.
باغستانی اضافه کرد: با تشکیل کمیته زیر گروه سلامت نسبت به صدور پروانه ایجاد فروشگاههای مجاز توزیع سم کشاورزی و تعطیلی فروشگاههای غیر مجاز و یا تبدیل شدن فروشگاههای غیرمجاز به مجاز تصمیم گیری میشود.
وی با بیان اینکه سطح زیر کشت اراضی کشاورزی در ایران بین 16 تا 17 میلیون هکتار است اظهار داشت: در این مزارع سالانه 21 هزار تن سم مصرف میشود که 8.3 هزار تن آن ماده موثر سم و مابقی ترکبیات غیر سموم است.