شنبه ۰۱ دی ۱۴۰۳
جستجو
کد خبر: ۹۴۰۳۹
شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۶

فکرشهر: باستان‌شناسان در چین بقایای قدیمی‌ترین ضرابخانه شناخته‌شده سکه در جهان را کشف کردند.

به گزارش فکرشهر از ایسنا و به نقل از نشنال جیوگرافیک، باستان‌شناسانی که در شهر باستانی «گوانژوانگ» (Guanzhuang) واقع در چین مشغول کاوش بودند مکانی را کشف کرده‌اند که معتقدند قدیمی‌ترین ضرابخانه شناخته‌شده در جهان محسوب می‌شود.

به گفته باستان‌شناسان حدود ۲۶۰۰ سال پیش در این مکان سکه‌های کوچک در حجم انبوه تولید می‌شدند.

نتایج این اکتشاف که در ژورنال «Antiquity» به چاپ رسیده است به این فرضیه که نخستین سکه‌ها در ترکیه و یونان ضرب نشده بودند مهر تایید می‌زند.

شهر باستانی «گوانژوانگ» در حوالی ۸۰۰ پیش از میلاد بنا شد. کارخانه ریخته‌گری این شهر که در آن برنز برای تبدیل شدن به سلاح، ابزار و ظروف ذوب می‌شد نیز در سال ۷۷۰ پیش از میلاد افتتاح شد. اما حدود ۱۵۰ سال بعد بود که روند ضرب سکه در این شهر آغاز شد.

به گفته «هائو ژائو» محقق ارشد پرونده این اکتشاف، به این ترتیب ضرابخانه این شهر قدیمی‌ترین ضرابخانه شناخته‌شده در جهان محسوب می‌شود.

محققان در جریان کاوش در این مکان دو سکه شبیه به بیلچه را به همراه چندین قالب سفالین که برای ساخت این نوع سکه‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت نیز کشف کردند.

به گفته «بیل مرَِر» استاد دانشگاه رشته انسان‌شناسی تمام و کمال بودن این اکتشاف نکته قابل‌توجه آن است چراکه کشف همزمان سکه‌ها و قالب‌های آن‌ها سبب شده است محققان بتوانند از روش تاریخ‌گذاری رادیوکربن برای تعیین قدمت ضرابخانه استفاده کنند.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر