سه‌شنبه ۰۵ تير ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار سیاست
مطالب بیشتر
فکرشهر: سخنگوی دولت گفت: مصوبه مجلس شورای اسلامی در مورد طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای، مغایر اصل 176 قانون اساسی است و موضع دولت به دلیل این مغایرت بوده است...
کد خبر: ۱۲۵۳۶
سه‌شنبه ۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۰

فکرشهر: سخنگوی دولت گفت: مصوبه مجلس شورای اسلامی در مورد طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای، مغایر اصل 176 قانون اساسی است و موضع دولت به دلیل این مغایرت بوده است.

\n\n

به گزارش فکرشهر از ایرنا، محمد باقر نوبخت امروز سه شنبه در نشست خبری خود افزود: موضوع مذاکرات طبق اصل 176 قانون اساسی در حوزه شورای عالی امنیت ملی است و طبق قانون اساسی این موضوع نه در حوزه قوه مجریه قرار دارد و نه در حوزه قوه مقننه است.

\n\n

وی ادامه داد: آن چه در مذاکرات هسته ای انجام می شود با رصد مستمر شورای عالی امنیت ملی است؛ ضمن این که باید از نمایندگان و مجلس شورای اسلامی تشکر کنم که این مصوبه را در راستای حمایت از مذاکره کنندگان هسته ای و تقویت جایگاه نمایندگان ایران در برابر 6 قدرت جهانی تهیه کردند.‎

\n\n

سخنگوی دولت تصریح کرد: دولت حتما در زمینه هسته ای به مجلس گزارش عملکرد می دهد؛ نه تنها به مجلس و مراکز قانونی بلکه به ملت هم این گزارش داده می شود.

\n\n

وی ادامه داد: البته این مساله پیچیده و فنی است که باید تاسف بخوریم امروز تبدیل به بحث کف خیابانی و مباحث کوچه بازاری شده است ضمن این که ملت بزرگوارمان حق دارند در همه مسایل اظهارنظر کنند. 

\n\n

سخنگوی دولت گفت: اما تردید نکنید به برخی از سوال ها به جهت این که در آینده امکان انعطاف، مانور و یا هر تاکتیکی را از دست خواهیم داد، نمی توانیم خیلی صریح پاسخ دهیم اما حتما اطلاع رسانی خواهد شد. 

\n\n

 

\n\n

 

\n\n

**کاهش قیمت گاز فشرده برای تسهیل سفرهای تابستانی است

\n\n

سخنگوی دولت همچنین به افزایش سفرها در فصل تابستان اشاره کرد و گفت: قیمت گاز طبیعی فشرده برای ایجاد تسهیل در سفر سه میلیون و 400 هزار سواری و سه هزار اتوبوسی از 600 تومان به 500 تومان کاهش یافت.

\n\n

نوبخت اضافه کرد: قیمت سی.ان.جی کاهش یافت تا هم بتوان طی سیاست هایی مصرف سی. ان. جی جایگزین بنزین شود و هم به کسانی که از سی. ان. جی استفاده می کنند توجه بیشتری داشته باشیم.

\n\n

 

\n\n

** چندین طرح استیضاح در سال پایانی نسبت به گذشته بی سابقه است 

\n\n

نوبخت ادامه داد: مجلس با این مصوبه می خواست به دولت کمک و از مذاکره کنندگان حمایت کند و امیدواریم در سایر موارد نیز شاهد حمایت ها از دولت باشیم که استیضاح از آن جمله است.

\n\n

وی یادآور شد:همان طور که رییس جمهوری در جلسه مشترک نمایندگان بیان کردند که این استیضاح و طرح سوال را حتی تا آخرین روز فعالیت مجلس، حق نمایندگان می دانیم، این حق وجود دارد که در زمینه رفع ابهام سوال یا استیضاح کند. 

\n\n

سخنگوی دولت اضافه کرد: اما این که در آن واحد چندین طرح استیضاح آن هم در سال پایانی مطرح باشد، نسبت به گذشته بی سابقه است. 

\n\n

نوبخت اضافه کرد: ما این را ایجاد مانع مجلس برای دولت تلقی نمی کنیم اما انتظار داریم با این شرایط سخت تحریم که مشکلات بسیاری داریم و برای افزایش مقاومت ها تلاش می کنیم، ذهن وزرا به پاسخگویی این مسایل معطوف نباشد. 

\n\n

سخنگوی دولت اظهارداشت: در مورد آموزش و پرورش باید بگویم که از آغاز سال تحصیلی مهر 94 باید برای حدود 12 میلیون دانش آموز برنامه ریزی شود که همه این برنامه ریزی ها باید در تابستان صورت بگیرد. 

\n\n

نوبخت یادآور شد: تصور کنید وزارتخانه بی وزیر یا با سرپرست اداره شود که به نفع دانش آموزان نیست. 

\n\n

به گفته وی مطالبی که در این استیضاح مطرح شده نکته مثبت برای وزارت آموزش و پرورش و علی اصغر فانی است چرا که بحث معیشتی فرهنگیان است و این نقطه مشترک دولت و مجلس به شمار می رود. 

\n\n

سخنگوی دولت با بیان این که چه کسی از وضعیت موجود معیشتی فرهنگیان راضی و آن را در شان فرهنگیان می داند؟ ادامه داد: دولت هر پرداختی که داشته باشد باید با اجازه مجلس باشد بنابراین اگر مجلس می خواهد به این جامعه هر التفاتی کند که دولت خواهان آن است، باید در قانون خود در بودجه منعکس کند. 

\n\n

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با اشاره به این که بودجه وزارت آموزش و پرورش در سال 93، 19 هزار میلیارد تومان بود که حدود 21 هزار میلیارد تومان پرداخت شد، افزود: این بدان معناست که وزارت آموزش و پرورش علاوه بر هر چه که مجلس گفته بود، پرداخت کرده است. 

\n\n

نوبخت ادامه داد: درآمد کشور در سال گذشته 211 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده بود که تحقق نیافت ما با احتساب اوراق مشارکت و اسناد خزانه اسلامی حدود 180 هزار میلیارد تومان سال گذشته درآمد داشتیم و برای این که با کسری مواجه نشویم مجبور به تخصیص کمتر از 80 درصد اعتبار در اکثر دستگاه ها شدیم. 

\n\n

وی در عین حال اضافه کرد: اما به وزارت آموزش و پرورش 10 درصد بیش از 100 درصد اعتبار پرداخت کردیم که اگر امکان داشت بیشتر از آن نیز پرداخت می کردیم چرا که معتقدیم هر آنچه در آموزش و پرورش هزینه کنیم سرمایه گذاری روی منابع انسانی است. 

\n\n

وی با یادآوری این نکته که دولت با اختیارات قانونی همواره در جهت سرمایه گذاری در آموزش و پرورش بیش از مصوبه مجلس پرداخت کرده است، اضافه کرد: آیا اکنون می توانیم وزیری که در این راستا تلاش کرده متهم به نوعی کم کاری برای جلب اعتبارات برای کمک به ارتقای آموزش و پرورش کنیم؟ قطعا این طور نیست. 

\n\n

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یادآور شد: اگر فرهنگیان محترم که مشغول کار ارزشمند آموزش و پرورش هستند از اعداد دقیق درآمدهای دولت در این شرایط تحریم اطلاع ندارند اما نمایندگان محترم می دانند که وضعیت مالی کشور به جهت تحریم چگونه است و با این وجود دولت در حال تلاش برای کاهش نرخ تورم و افزایش رشد اقتصادی است و اعتبارات طرح های عمرانی را سال به سال افزایش می دهد. 

\n\n

نوبخت گفت: امیدواریم همان طور که بعد از توضیح این اعداد و ارقام، نیمی از امضاکنندگان اعلام انصراف دادند، انشاء الله فردا مجلس پس از استماع همه توضیحات، رای مناسبی به دکتر فانی که یکی از فرهنگیان مجرب است و همه مراحل معلمی را طی کرده تا به وزارت رسیده و صاحب نظر و با تجربه در این حوزه است، از خدمات وی همچنان استفاده کنیم. 

\n\n

** اجرای طرح رتبه بندی فرهنگیان از مهرماه امسال 

\n\n

سخنگوی دولت ادامه داد: برای سال جاری هم اعتبارات آموزش و پرورش به 24 هزار میلیارد تومان افزایش یافت و همچنین با مساعی دکتر فانی طرح رتبه بندی فرهنگیان از 6 ماهه دوم امسال اجرا می شود. 

\n\n

نوبخت با بیان این که این طرح بیش از یکهزار و 350 میلیارد تومان بار مالی دارد، افزود: طرح رتبه بندی فرهنگیان در سال 93 تصویب شد که انجام می شود و این طرح با مساعی دکتر فانی و تایید دولت بود. 

\n\n

وی توضیح داد: یکهزار و 350 میلیارد تومان در امر آموزش و پرورش سرمایه گذاری می شود و بخش قابل توجهی از آن موجب ارتقای دریافت فرهنگیان خواهد شد و این را نیز بگویم که این طرح هیچ ارتباطی به استیضاح ندارد و من آن را سال گذشته اطلاع رسانی کرده بودم. 

\n\n

 

\n\n

**فرزندان ملت در کنار هم باشند

\n\n

سخنگوی دولت در پایان این بخش از توضیحات خود گفت: مطرح کردن تنگناها و مسایل مختلف کار صحیحی نیست از این که یک عده آن سوی مرزهای ایران باخبر شوند. چرا وادار می کنید تا ما مجبور شویم برخی اعداد و ارقام را بگوییم و اگر هم سکوت کنیم به نوعی تایید است. 

\n\n

به گفته نوبخت به نظر می رسد این گونه اقدامات قابل تامل است که آیا کمک به دولت است یا خیر؟ 

\n\n

وی ادامه داد: البته همچنان خدمات و همکاری مجلس و قوه قضاییه را می ستایم و قدردانی می کنم. 

\n\n

سخنگوی دولت اظهار داشت: فکر می کنم در این شرایط که حداقل 6 قدرت جهانی برای ایجاد محدودیت علیه ملت ایران در تلاش هستند فرزندان این ملت کنار هم باشند و شما هر روز نشنوید که یک قوه علیه قوه دیگری حرفی زده است چرا که این موضوع با سیاست های ابلاغی همدلی و همزبانی قطعا منافات خواهد اشت. 

\n\n

نوبخت گفت: به همین جهت دولت همچنان از قوه مقننه و قضاییه قدردان است و امیدواریم که بیش از این بتوانیم همکاری کرده و در این شرایط سخت یکدیگر را درک کنیم. 

\n\n

وی در ادامه با اشاره به هفته قوه قضاییه افزود: از فعالیت های ارزشمند قضایی در قوه قضاییه قدردانی می کنیم و انتظار داریم در آینده بیش از پیش همدلی و همزبانی این سه قوه را به نمایش بگذاریم. 

\n\n

 

\n\n

** مدیریت منابع آب از همه روش ها 

\n\n

معاون رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره جیره بندی آب گفت: ما در اکثر استان ها با مشکلات منابع آب و کاهش نزولات جوی نسبت به سال قبل مواجهیم و ضروری است از انواع روش ها برای محدود کردن مصرف استفاده کنیم. 

\n\n

نوبخت افزود: وزارت نیرو موظف است و ماموریت خود می داند در مدیریت منابع آب از همه روش ها استفاده کند. 

\n\n

 

\n\n

** استقراض 5 هزار و 800 میلیارد تومانی دولت قبل برای پرداخت یارانه

\n\n

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره یارانه ها که هر هفته پرسش چندین خبرنگار است، توضیح داد: در جلسه گذشته رقم دقیق یارانه بگیرها و میزان پرداختی های خردادماه را اعلام کردم. 

\n\n

وی ادامه داد: این که جمعیت 77 میلیون است و 76 میلیون نفر یارانه دریافت می کنند دو علت دارد. سال گذشته که مجددا ثبت نام انجام شد 2 میلیون و 300 هزار نفر انصراف دادند، علاوه بر آن هر ماه هم 11-10 هزار نفر انصراف می دادند از سوی دیگر ما با افزایش جمعیت مواجهیم و در هر سال بیش از یک میلیون نفر به جمعیت ایران اضافه می شود. 

\n\n

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی توضیح داد: وزارت تعاون مسوول حذف یارانه افراد پردرآمد است و دکتر جهانگیری معاون اول رییس جمهوری نیز به درستی اشاره کردند که آمار پردرآمدها کار دشوار و سختی است به ویژه آن که این کار مربوط به مردم است. 

\n\n

نوبخت تصریح کرد: دولت به هیچ وجه نمی خواهد مردم را بیازارد، ما خادمان ملت هستیم. 

\n\n

وی گفت: نفس قانون هدفمندی یارانه ها می گوید از محل افزایش قیمت ها هر چه کسب شد 50 درصد بین خانوارها، 30 درصد به توزیع و 20 درصد نیز برای بودجه دولت اختصاص یابد. 

\n\n

سخنگوی دولت ادامه داد: یکی از خبرنگاران گفت که 3 هزار میلیارد تومان درآمد از محل بنزین است باید پاسخ دهم فراموش نکنید کاهش قیمت نفت در سال گذشته باعث کاهش درآمدها شد به طوری که امسال این عدد به 32 هزار و 600 میلیارد تومان رسید در حالی که سال گذشته 35 هزار و 500 میلیارد تومان بود. 

\n\n

وی با بیان این که در این شرایط پرداختی ها به خانوارها کاهش نیافت، اضافه کرد: این سخن که وزیر صنعت گفته است 30 درصد سهم تولید پرداخت نشده است، سخن درستی است چون پولی باقی نمانده است. 

\n\n

نوبخت گفت: مجموع منابعی که از سال 89 تا پایان خرداد از محل افزایش قیمت ها به دست آمد حدود 135 هزار میلیارد تومان بود که اگر آن را نصف کنید 70 میلیارد تومان می شود.

\n\n

وی افزود: در حالی که قانون گفته نیمی از درآمدها را بین خانوارها توزیع کنید اما بیش از 180 میلیارد تومان به خانوارها پرداخت شد یعنی نه تنها سهم تولید و دولت داده نشد بلکه 50 هزار تومان نیز از خزانه برای پرداختی به خانوارها برداشت شد. 

\n\n

سخنگوی دولت ادامه داد: در دولت قبل 5 هزار و 800 میلیارد تومان از بانک مرکزی استقراض و بین مردم تقسیم شد. می دانید که این اقدام چه تاثیری روی پایه پولی و تورم می گذارد؟ 

\n\n

خبرنگاری پرسید: در مورد قانون هدفمندی، قانون امسال را سال پایانی ذکر کرده است به صراحت بگویید آیا دولت سال آینده پرداخت یارانه ها را پرداخت می کند یا خیر؟

\n\n

نوبخت پاسخ داد: این موضوع مربوط به برنامه پنجم بود که امسال هم سال پایانی است اما ما هنوز برنامه ششم را جمع بندی نکرده ایم و هر چه که بگویم نمی تواند نکته دقیقی باشد. شما از من موضوعی را سوال می کنید که ابهام در آینده وجود دارد. 

\n\n

 

\n\n

** تامین اعتبار انتخابات مکانیزه در تهران و شهرهای بزرگ 

\n\n

سخنگوی دولت راجع به مکانیزه کردن انتخابات نیز توضیح داد: اعتبار مورد نیاز این کار را وزارت کشور به سازمان مدیریت اعلام کرد و اعلام آمادگی شد که انتخابات مکانیزه را به صورت پایلوت در تهران و شهرهای بزرگ انجام دهیم و سازمان مدیریت هم موظف به تامین اعتبار شد. 

\n\n

نوبخت ادامه داد: این که شورای نگهبان موافق این اقدام است یا خیر ؟ از سخنگوی آن سوال کنید. امیدواریم بتوانیم با شروع مکانیزه کردن انتخابات در شهرهای بزرگ، زمینه آن را برای کل کشور فراهم آوریم. 

\n\n

 

\n\n

** الگوی مصرف آب در حوزه کشاورزی در حال اجراست

\n\n

سخنگوی دولت درباره الگوی مصرف آب نیز توضیح داد: درست است که این موضوع بخش قابل توجهی از آب در بخش کشاورزی مصرف می شود و در این بخش الگوی مصرف نیز رعایت نمی شود. باتوجه به این که اکنون با منابع آبی محدود مواجهیم هر محصولی را نباید در هر جایی کاشت، به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی الگویی را تعیین کرده و این الگو در حال اجراست.

\n\n

 

\n\n

** نیازی به سازمان مدیریت شهرستان نیست

\n\n

سخنگوی دولت درباره سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانی و شهرستانی نیز توضیح داد: قانون در سطح استان اجازه داده و نیاز شهرستان نیست. خوشبختانه ما همه معاونت ها را در ساختاری جدید، فعال و برای روسای امور ابلاغ کرده ایم. تقریبا برای اکثر استان ها رییس یا سرپرست تعیین کرده ایم و در واقع نه تنها تشکیلات بلکه روش را نیز تغییر داده ایم.

\n\n

نوبخت گفت: عموم اختیاراتی که برای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور بود، به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ها تفویض شده است.

\n\n

 

\n\n

** اظهار امیدواری برای ثبات نرخ بیکاری در حدود 10 درصد

\n\n

سخنگوی دولت در مورد پیش بینی نرخ بیکاری نیز اظهار داشت: ما بر اساس تلاشی که برای سرمایه گذاری انجام می دهیم تا هرچه بیشتر به طرح های عمرانی نیز اعتبار دهیم و تسهیلات برای سرمایه در گردش و سرمایه گذاری ثابت به دستگاه ها دهیم تا فعالیت بیشتر شود، امیدواریم که نرخ بیکاری حدود 10 تا 10.5 درصد ثابت بماند.

\n\n

وی ادامه داد: ان شاءالله شرایطی برای کشور پیش آید که سرمایه گذاری بیشتر شود تا اشتغال نیز افزایش یابد.

\n\n

 

\n\n

** تا این لحظه هیچ صحبتی برای افزایش بنزین نداشته ایم

\n\n

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که آیا قیمت حامل های انرژی قرار است افزایش یابد، گفت: تا این لحظه هیچ صحبتی برای افزایش قیمت بنزین در سال جاری نداشته ایم.

\n\n

خبرنگاری درباره دستیاران ستادی در حوزه جوانان سوال کرد که نوبخت پاسخ داد: شورای عالی اداری از سوی سازمان مدیریت مصوبه ای داشت مبنی بر این که بتوانیم از نیروهای جوان ، فارغ التحصیلان دانشگاه و جوانان مستعد استفاده کنیم.

\n\n

وی اضافه کرد: ما خواستیم زمینه افزایش اشتغال را به عنوان دستیار در کنار هر مدیر از سطح مدیرکل، معاون وزیر یا خود وزیر آغاز کنیم تا برای هر کدام دستیار جوان بگذاریم تا آموزش هم ببینند چرا که باید مسئولیت ها نسل به نسل به نیروهای جوان واسپاری شود که این موضوع تصویب شد.

\n\n

سخنگوی دولت همچنین استخدام 38 هزار نیروی جوان را در سال جاری یادآور شد.

\n\n

 

\n\n

** کارت های سوخت جمع آوری نمی شود

\n\n

نوبخت درباره جمع آوری کارت های سوخت گفت: ما تصمیمی در این زمینه نداریم. درست است که سهمیه را حذف کرده ایم اما این کارت ها منبع کنترلی است و اطلاعات ما را نسبت به چگونگی مصرف مشخص می کند.

\n\n

 

\n\n

**تصمیمی برای تغییر مدیریت استان فارس نداریم

\n\n

سخنگوی دولت درباره حوادث استان فارس و احتمال تغییر در مدیریت این استان گفت: ما چنین تصمیمی نداریم اما اتفاقات شیراز برای دولت نگران کننده بود و قوه قضائیه هم در حال پیگیری است که امیدواریم نتیجه آن اطلاع رسانی شود. 

\n\n

 

\n\n

**سیاست دولت در قبال حج عمره تغییر نکرده است

\n\n

نوبخت در پاسخ به سوالی دیگری مبنی بر این که حسن قشقاوی معاون وزیر خارجه گفته که تضمین امنیت عمره گزاران شرط برقراری حج عمره است، اظهار داشت: حتما همین طور است. پیش از این سیاست های دولت اعلام شده و تاکنون نیز تغییری نکرده است. 

\n\n

 

\n\n

**جهانگیری شخصیت مورد وثوق نظام است

\n\n

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی دیگر با این عنوان که برخی از سایتها گفته اند که جهانگیری معاون اول رییس جمهوری از دوران وزارت خود پرونده ای دارد؟، تصریح کرد: اگر مطلبی بود طی این 8 سال حکم صادر می شد. 

\n\n

نوبخت گفت: دکتر جهانگیری شخصیت بسیار باتجربه و محترمی است که مورد وثوق نظام است.

\n\n

 

\n\n

** رشد مثبت اقتصادی به رغم تحریم و کاهش درآمد نفتی

\n\n

سخنگوی دولت همچنین توضیح داد: بانک مرکزی و مرکز آمار ایران در یک اقدام مشترک که البته بخش اعظم آن با بانک مرکزی بود، رشد اقتصادی 3 درصد را برای سال 93 اعلام کرد و امیدواریم برای سال 94 هم رشد اقتصادی مطلوب داشته باشیم.

\n\n

نوبخت با بیان این که رشد 3 درصد نسبت به رشدی که برای رفاه ملموس در جامعه لازم است، پایین است، گفت: بعد از دو سال رشد اقتصادی منفی، روند رشد به مثبت تغییر کرده و 3 درصد شده است. 

\n\n

وی با بیان این نکته که باید سالانه به طور متوسط 8 درصد رشد اقتصادی داشته باشیم، تاکید کرد: این عدد به هیچ وجه برای دولت مطلوب نیست و ما برای رسیدن به مطلوب تلاش می کنیم اما به رغم تحریم و کاهش درآمدهای نفتی، تبدیل رشد اقتصادی از منفی به مثبت حائز اهمیت بسیار است. 

\n\n

نوبخت تاکید کرد: ما اهداف بالاتری داریم که برای رسیدن به آن تلاش می کنیم.

\n\n

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در دولت های قبل 35 میلیارد دلار برای شرکت نیکو جهت سرمایه گذاری گرفته شده بود، آیا این موضوع پیگیری حقوقی می شود؟ پاسخ داد: بله.

\n\n

نوبخت افزود: این موضوع درست است اما این که آیا قابل برگشت باشد بانک مرکزی مایوس از این مساله است و نتیجه آن پیگیری می شود. در این زمینه از وزیر نفت و رییس کل بانک مرکزی خواهم خواست که در قالب گزارش جامعی اطلاع رسانی کنند.

\n\n

وی در پاسخ به سوالی دیگر درباره توهین به رییس جمهوری در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) گفت: بسیار متاسفم که در یک روز ملی آن هم در حرم امام (ره) در حالی که تمامی چشم های جهانیان به ملتی که از سوی قدرت های بزرگ در تحریم هستند، دوخته شده و همه تلاش می کنند عزت و یکپارچگی ملت را نشان دهند و توصیه رهبر معظم انقلاب نیز همدلی و همزبانی است، چنین اتفاقی رخ می دهد.

\n\n

سخنگوی دولت گفت: افکار عمومی قضاوت می کند که آیا این عده به توصیه و سفارش رهبر معظم انقلاب پایبند هستند یا خیر و تقید این افراد نسبت به ولایت را می توان از رفتار آن ها ملاحظه کرد. جامعه در این زمینه به خوبی قضاوت می کند.

\n\n

نوبخت در پاسخ به سوالی دیگر درباره سخنرانی های اخیر برخی مداحان علیه دولت و تیم مذاکره کننده گفت: این هم از این دست مسائل است که به انواع روش ها بعضی رسانه ها و برخی برنامه های رسانه ملی عملا دروغ و تهمت نسبت به مسوولان عالی نظام در قوه مجریه است. این موضوع قابل تامل است.

\n\n

نوبخت گفت: امیدوارم به تاسی از توصیه رهبر معظم انقلاب بر همدلی و همزبانی و تقویت مسوولان اجرایی تلاش کنند. اجازه دهید به همین مقدار گذر کرده و دیگر ورود نکنم. 

\n\n

وی درباره سازمان فراقوه ای مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز توضیح داد: این سازمان اکنون متشکل از سه قوه است که یک هفته درمیان روز دوشنبه تشکیل جلسه می دهد و عمده تمرکز آن نیز ، معوقات بانکی و بنگاه های غیرمجاز پولی و بانکی است.

\n\n

 

\n\n

عملکرد وزارت راه و شهرسازی در راستای اقتصاد مقاومتی

\n\n

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در ابتدای این نشست به ارائه گزارشی از عملکرد وزارت راه و شهرسازی در راستای اقتصاد مقاومتی در سال 93 پرداخت و اظهار داشت: یادآوری می کنم بعد از این که سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب در 24 بند ابلاغ شد، دولت در یک تقسیم کار، برنامه هر یک از وزارتخانه هایی را که مسوول اجرای یک یا چند بند سیاستی بودند، مشخص کرد و در راستای آن برنامه، تسهیلات لازم را قرار داده و اکنون گزارش گیری می کند که طی یک سال گذشته چه اتفاقی افتاده است.

\n\n

وی با بیان اینکه گزارش امروز را به بخش حمل و نقل و وزارت راه و شهرسازی معطوف می کنم، افزود: چند بند از این سیاستها متوجه این وزارتخانه است؛ همچون سیاست مرتبط با تامین شرایط و فعالسازی تمامی امکانات و منابع مالی و سرمایه ای کشور در این راستا و همچنین در ارتباط با رشد بهره وری در اقتصاد و گسترش ترانزیت در جهت حمایت هدفمند از صادرات کالاها و خدمات که از سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.

\n\n

سخنگوی دولت ادامه داد: به نتیجه اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از سوی وزارت راه و شهرسازی اشاره می کنم. در ارتباط با تعداد پروازهای عبوری از آسمان کشور که نوعی ترانزیت تلقی می شود، تعداد این پروازها نسبت به سال 1392، 53 درصد رشد داشته و از 178 هزار پرواز به 272 هزار پرواز افزایش پیدا کرده است. این رشد 53 درصدی با توجه به مجموع شرایط حاکم بر کشور، قابل توجه است. وی اضافه کرد: همچنین تعداد نشست و برخاست های هواپیماها در فرودگاه های کشور به 345 هزار فروند و تعداد مسافران به 43 میلیون نفر افزایش پیدا کرده است که به ترتیب، رشد 5 و 10 درصدی را نسبت به سال 92 نشان می دهد. 

\n\n

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی توضیح داد: بار هوایی که ترانزیت می شود، به 440 هزار تُن افزایش پیدا کرده است که حکایت از رشد 13 درصدی دارد. همچنین میزان تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی از بنادر کشور از 139 میلیون تُن در پایان سال 1392 به 146 میلیون تُن در سال 1393 با یک رشد 5 درصدی مواجه بوده است.

\n\n

نوبخت ادامه داد: تخلیه بارگیری کالاهای کانتینری، در بنادر از رشد 11 درصدی برخوردار شده و به تعداد 9 هزار و 368 فروند شناورهای بالای هزار تُنی رسیده است. 

\n\n

به گفته وی، در ارتباط با تعداد واگنهای بارگیری شده در راه آهن که این هم بالغ بر 555 هزار دستگاه شده که نسبت به سال 92 که 518 هزار دستگاه بود، رشد 7 درصدی را نشان می دهد. 

\n\n

وی گفت: به همین ترتیب ترانزیت کالاهای نفتی و غیرنفتی از طریق شبکه راه آهن کشور در سال 92، از 494 هزار و 395 تُن به 796 هزار و 972 تُن یعنی 61 درصد رشد داشته است که این گزارش بخشی از عملکرد وزارت راه و شهرسازی درخصوص اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است. 

\n\n

سخنگوی دولت اظهار داشت: مجددا تاکید می کنم به جهت اهمیت و اثربخشی اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در مقاوم کردن اقتصاد جمهوری اسلامی ایران در برابر فشار ظالمانه تحریم، اینها نشانه های مثبت است اما اهداف و ارقام مطلوبی برای ما نیستند ولی این ها در شرایطی است که قدرتهای بزرگ و زورگوی دنیا برای به زانو درآوردن ملت ما و برای فلج کردن اقتصاد ایران به زعم خودشان تحریمهایی را وضع کرده اند که اصطلاح فلج کننده را هم خودشان به کار برده اند.

\n\n

معاون رییس جمهوری اظهار داشت: به هر حال ایران همچنان در جهت استیفای حقوق ملی و رفع تحریمها تلاش می کند و در این شرایط تحریمی، تلاش می کند که نشان دهد ملت ایران می تواند روی پای خود بایستد با همه سختی های فراوانی که برای مدیران، فرزندان و خدمتگزاران این ملت وجود دارد.

\n\n

 

\n\n

توضیح درباره ادعای غلط یک خبرگزاری

\n\n

سخنگوی دولت، سپس به ادعای یک خبرگزاری درباره مقایسه واردات دو سال گذشته دولت یازدهم با دولتهای نهم و دهم پاسخ داد و گفت: یکی از رسانه ها درباره مقایسه واردات دو سال گذشته این دولت با هشت سال دولت های نهم و دهم اعلام کرد که 'بیش از 93 درصد واردات در این دو سال نسبت به کل دولت گذشته افزایش داشته است'. 

\n\n

نوبخت گفت: تردید ندارم که آن رسانه محترم، اطلاع نداشته که چگونه باید محاسبه کند. واردات و صادرات ما ارزی است. قیمت برابری ارز و ریال در گذشته، به ویژه برابری دلار با ریال، رقمی حدود هزار تومان بود که سپس به 1226، 2477 ،2650 و 2850 تومان رسید و ارقام نسبت به گذشته دو برابر شد. 

\n\n

رییس ازمان مدیریت و برنامه ریزی توضیح داد: مناسب می دانم که بر اساس گزارش رسمی گمرک ایران این مقایسه را انجام داده و به آن شبهه پاسخ دهم. ما قصد معطوف شدن به گذشته را نداریم اما برخی، شبهاتی را مطرح می کنند که ناچاریم پاسخ دهیم. تأکید می کنیم اینقدر مشکلات کشور زیاد است که ما همه وقتمان را باید برای رفع این تنگناهایی که برای قوه مجریه و اساسا نظام در راستای تحریمها وجود دارد صرف کنیم. وی تصریح کرد: گفتن این دست مسائل ما را معطوف به گذشته می کند. خودشان پس از ارائه گزارش صد روزه از ما خواستند که به آینده نگاه کنیم و نگوییم که کشور را در چه شرایطی تحویل گرفته ایم، اما ظاهرا اکنون باید مسائل دولت گذشته را هم دولت فعلی پاسخگو باشد. این هم هنری است که برخی دارند.

\n\n

وی افزود: در سال 1393 میزان واردات کشور بالغ بر 52 میلیارد و 477 میلیون دلار بود و صادرات در این سال، 49 میلیارد و 709 میلیون دلار بود. واردات در سال 1392، 49 میلیارد و 422 میلیون دلار بود و صادرات در این سال، 31 میلیارد و 332 میلیون دلار. پس می بینید که واردات ما از 49 میلیارد دلار به 52 میلیارد دلار افزایش پیدا کرده که حدود 3 میلیارد دلار افزایش را نشان می دهد. 

\n\n

نوبخت اضافه کرد: قبلا هم خدمت شما عرض کردم و شما اطلاع رسانی کردید که ما برای این که ذخایر استراتژیک کشور را در شرایط تحریم در راستای اقتصاد مقاومتی افزایش دهیم، سه میلیارد دلار با اجازه رهبر معظم انقلاب برای استفاده از صندوق توسعه ملی جهت واردات کالاهای استراتژیک گرفتیم. داشتن کالاهای استراتژیک به ویژه گندم در کشور و پر بودن ذخایر که ما الان برای بیش از 6 ماه، ذخایر گندم اضافه کرده ایم ضروری بود.

\n\n

سخنگوی دولت ادامه داد: جالب این است که میزان صادرات ما در سال 1392، 31 میلیارد و 332 میلیون دلار بوده که ما این صادرات غیرنفتی که میعانات هم همراهش هست را به 49 میلیارد و 709 میلیون دلار رساندیم. یعنی 31 میلیارد را به 49 میلیارد دلار افزایش دادیم. این هم در راستای اقتصاد مقاومتی است که بتوانیم توسعه صادرات داشته باشیم. 

\n\n

معاون رییس جمهوری اضافه کرد: جمع واردات در سالهای 92 و 93 در مجموع 101 میلیارد و 899 میلیون دلار است. پس آن رسانه محترم که اعلام کرد در این دو سال، دولت یازدهم به اندازه کل هشت سال دولت محترم نهم و دهم واردات انجام داد، باید ببینیم در آن سالها چه اتفاقی افتاده است. در سال 91، میزان واردات 50 میلیارد و 451 میلیون دلار و در سال 90، 61 میلیارد و 787 میلیون دلار بود. همین دو را جمع بزنید بیش از دو سال دولت یازدهم است.

\n\n

سخنگوی دولت با بیان اینکه سال 89، میزان واردات 64 میلیارد 450 میلیون دلار بود، گفت: جالب این که در این سال، میزان صادرات، 26 میلیارد و 551 میلیون دلار بوده است در حالی که صادرات سال 93 بالغ بر 49 میلیارد و 709 میلیون دلار بود. سال 88، میزان واردات 55 میلیارد و 287 میلیون دلار، سال 87 ، 56 میلیارد و 42 میلیون دلار، سال 86، 48 میلیارد و 439 میلیون دلار، سال 85، 41 میلیارد و 723 میلیون دلار و سال 84، 39 میلیارد و 248 میلیون دلار واردات داشته ایم.

\n\n

نوبخت اظهار داشت: بنابراین مجددا از رسانه محترمی که عنوان خبرگزاری هم به خودش می دهد می خواهم که این ها را مورد توجه قرار دهد. البته وظیفه ما این است که تلاش کنیم بیش از این، صادرات را در راستای اقتصاد مقاومتی افزایش دهیم و واردات را تا جایی که می توانیم کاهش دهیم که این کار، نوعی مقاوم کردن اقتصاد جمهوری اسلامی ایران در برابر تحریم ها است.

\n

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر