فکرشهر: همت یک جوان بوشهری در راهاندازی یک مجموعه پرورش جلبک و کشاورزی با استفاده از آبهای شور، مسیر اشتغالزایی نوین را برای ۴۰ جوان روستایی در روستای دهرود شهرستان دشتستان استان بوشهر هموار کرده است.
به گزارش فکرشهر به نقل از ایرنا، جُلبَک به موجودات گیاهمانند در نزدیکی یا داخل آب میگویند؛ از نظر آرایهشناسی از آغازیان هستند و به علت دارا بودن سبزینه و انجام فعالیتهای فتوسنتزی، از طرف زیستشناسان در زیرگروه گیاهان قرار گرفتهاند.
جلبکها یا همان گیاهان آبی بخش بسیار مهمی از اکوسیستم آبی خلیجفارس هستند که یکی از مهمترین دلایل اهمیت جلبکها که بعضی آن را طلای سبز هم نامیدهاند، قابلیت کشت با آبشور، تحمل دمای بالای محیط و عدم نیاز به زمین حاصلخیز است.
جوان دشتستانی با همین رویکرد توانسته به مثابه ضرب المثل "گرفتن ماهی از آب گل آلود" این بار بتواند از زمینهای شور شاهماهی بگیرد و علاوه بر رونق کسب و کار خود برای ۴۰ نفر از هم محلیهای خود اشتغال دانش آفرین ایجاد کند.
به گفته جوان کارآفرین دشتستانی زیستفناوری دریا یک زمینه علمی نوظهور و پرکاربرد در بین تکنولوژیهای روز دنیا و راهکار میانرشتهای برای محققان و پژوهشگران است تا برای تولید ثروت و خدمات از منابع بیکران دریایی استفاده ببرند.
جاوید اسفندیاری در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: مدل این کسبوکار برپایه مردم است؛ در واقع تولید این محصولات مبتنی بر تولیدات مردم در روستاست که به عنوان نمونه یک مجتمع ۵۰ واحدی پرورش جلبک در روستای دهرود سفلی راه اندازی و به بهره برداری رسیده است.
وی ادامه داد: با شناسایی و آموزش این افراد جلبک پرورش یافته از آنان خریداری و برای فرآوری وارد مجموعه می شود.
او با بیان اینکه در این مجموعه، جلبک اسپیرولینا با گرید غذایی و آرایشی تولید می شود، تصریح کرد: این مجتمع کشت و پرورش جلبک روستایی ظرفیت تولید ماهیانه یک تن زیستتوده دارویی اسپیرولینا را در خود دارد.
اسفندیاری گفت: بخشی از این تولیدات به شرکتهای غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی عرضه شده و بخش دیگر آن در کارگاه مرکزی این مجموعه به سرم تقویت ریشه مو، سرم جوانساز پوست صورت، ماسک روشنکننده صورت، نان مکمل غذایی اسپیرولینا، کوکی پروتئین پلاس اسپیرولینا و یک نوشیدنی فراسودمند از عصاره این جلبک تبدیل میشود.
سرپرست صندوق کارآفرینی امید استان بوشهر در این باره به ایرنا گفت: مجموعه یاد شده در زمینه توسعه و ترویج کسب و کارهای زیست فناورانه در مناطق کمبرخوردار و روستایی فعالیت خود را آغاز کرده و با دریافت تسهیلات ارزان قیمت کار خود را توسعه داده است.
هادی تمجیدی تصریح کرد: صندوق کارآفرینی امید برای این مجموعه دانش بنیان و زنجیره شکل گیری آن، ۵۷ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت پرداخت کرده تا بومیان روستا بتوانند بخوبی از ظرفیت موجود در محل سکونت خود استفاده کنند.
سرپرست صندوق کارآفرینی امید استان بوشهر ادامه داد: از این مبلغ، ۲۵ میلیارد ریال به کارآفرین برای راه اندازی شرکت فرآوری محصولات تولیدی از جلبک پرداخت شده و ۳۲ میلیارد ریال نیز به ۴۰ نفر از افراد زیر مجموعه برای تولید جلبک خام در قالب تسهیلات (هر نفر ۸۰۰ میلیون ریالی) در نظر گرفته شد.
وی با تاکید بر اینکه خلیجفارس بهعنوان سومین خلیج بزرگ جهان، از دیرباز سفرهای رنگارنگ از نعمتهای الهی برای حاشیهنشینان خود بوده است، گفت: توجه ویژه به ظرفیت های موجود در این آبراهه و بهرهمندی از پرورش و صید آبزیان و جلبکها میتوان در مسیر رونق اقتصاد مبتنی بر دریا را هموار ساخت.