فکرشهر: آلبوم "موسیقی شمال بوشهر" اثر محسن شریفیان در آیینی همراه با تجلیل از نیجفتینواز دیلمی "بامصطفی ظرافت" در روستای بینک شهرستان دیلم این استان رونمایی شد.
به گزارش فکرشهر از ایرنا، گردآورنده و پژوهشگر آلبوم یاد شده روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آلبوم "موسیقی شمال بوشهر" شامل ۱۶ قطعه با نامهای " یار یار ۱" ، " سرتراشون" ، "آقای ابوذر، حالو حالو ۱" ، آی شیرین شیرین" ، " حالو حالو ۲" ، "ای یار مبارک بادا" ، "تیرمه"، "مجنون شدم" ، "جومه زرد" ، " اشکله و درحونه" ، "یا لیل" ، " سرور " ، "سوارکاری" ، "چوبی" ، "یار یار ۲" و " خر یه گوش، ای دایه دایه " است.
محسن شریفیان افزود: نوازندگی ۱۶ قطعه آلبوم "موسیقی شمال بوشهر" با هنرمندی نیجفتی نوازان زنده یاد بامصطفی ظرافت، میلاد خواجهگیری، محسن بوعلی، سید امیر محمدی مطلق، رحیم محمدپور و نوازندگی تمبک توسط نوازندگان ماشالله اکبری و وحید اژدری گردآوری شده است.
وی اظهار کرد: در استان بوشهر سه روایت مختلف برای نیانبان، نی جفتی و موسیقی سازی وجود دارد که شامل کنگان و سیراف، بوشهر و شمال استان بوشهر است که موسیقی گناوه و دیلم عاریههای زیادی از موسیقی لری در خود دارد.
شریفیان افزود: در این بین حضور فعال نوازندگان شهرستان دیلم منجر شد تا البوم "موسیقی شمال بوشهر" با هنرمندی آنان رقم بخورد.
وی یادآور شد: در قدیم در شهرستان دیلم برای ساختن نی جفتی به جای نی از استخوان شهپر دال (گونهای کرکس) استفاده و به آن "نی خس" میگفتند که ساز استاد بامصطفی (حسین) ظرافت از همین نوع بوده است.
شریفیان تصریح کرد: زنده یاد ظرافت پیشکسوت برجسته شهرشتان دیلم در دوران حیات خود در نواختن نیجفتی بسیار هنرمندانه ظاهر شد و مایه مباهات است که هنرمندان جوان دیلمی نیز بخوبی مسیر هنری وی را تداوم بخشیدهاند.
"حسین ظرافت" مشهور به "بامصطفی" از نوازندگان پیشکسوت و فقید نیجفتی استان بوشهر در شهرستان دیلم است.
این هنرمند پیشکسوت موسیقی دیلم که در زمینه نواختن نیجفتی تبحری خاص داشت با بیش از نیم قرن فعالیت در این عرصه هنری، خاطرات بسیار زیبا و ماندگاری از حضور در مراسم شادی مردم برجای گذاشته است.
این هنرمند قبل از فوتش گفته بود که نواختن نی را از سن ۱۰ سالگی بدون اینکه آموزشی ببیند یاد گرفته است و نی جفتی که از آن استفاده می کرد از جنس استخوان بال پرنده شکاری "دال " و دست ساز خودش بوده است.
حسین ظرافت معروف به بامصطفی متولد ۱۳۲۰ از روستای بویرات شهرستان دیلم پس از ۷۰ سال فعالیت در عرصه نواختن موسیقی بومی محلی و انتقال تجربیات و هنر خود به نسل جدید، ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۰ پس از یک دوره بیماری در ۸۰ سالگی به رحمت ایزدی پیوست.