فکرشهر: مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: به سبب افزایش دمای هوا و شدت گرما، مصدومین مرتبط با گرمازدگی در استان بوشهر در مراجعه به اورژانس ۱۱۵ افزایش یافته است.
به گزارش فکرشهر، سید حسین موسوی در گفت وگو با تسنیم، با اشاره به شدت گرما و افزایش دمای هوا اظهار داشت: این روزها در تیر ماه شاهد ثبت بیشترین دمای هوا در استان بوشهر هستیم که در این راستا مصدومین مرتبط با گرمازدگی در استان و مراجعه به اورژانس ۱۱۵ افزایش یافته است.
وی ضمن هشدار به سالمندان، مادران باردار، کودکان، افراد دارای بیماری مزمن از جمله بیماران قلبی و عروقی، فشار خون، دیابت و تیروئید برای پیشگیری از گرمازدگی گفت: شدت گرما در تیرماه، گرمازدگی در افراد دارای فاکتورهای بیماری یاد شده افزایش داده است و تعداد مراجعهکنندگان به اورژانس استان بوشهر افزایش داده است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گرمازدگی در بین مسافران را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: گرمازدگی از جمله فوریتها است که نیاز به اقدامات فوری و پیشگیرانه دارد و در این راستا وقتی دمای بدن به ۳۸.۵ درجه میرسد فرایند گرمازدگی آغاز میشود.
موسوی، رسیدن دمای بدن به بالای ۴۰ درجه را نشان از گرمازدگی شدید دانست و بیان کرد: در این شرایط میتواند عواقب ناخواستهای برای فرد گرمازده ایجاد کند.
وی گروههای در معرض گرمازدگی را مانند نانواییها، مشاغل جوشکاری، کارگران، پاکبانان، کسانیکه در محیط آزاد و زیر نور خورشید فعالیت میکنند و ورزشکاران دانست و تصریح کرد: در ساعات ۱۱ تا ۱۶ در اوج گرما برای جلوگیری از گرمازدگی باید خیلی مراقب بود و افراد یاد شده فعالیتهای خود خود را در ساعت اوج گرما کاهش دهند و در این راستا پوشش لباس بسیار مهم است و بهتر از لباسهای گشاد و رنگ روشن استفاده شود.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی بوشهر همراه داشتن نوشیدنی خنک را یک ضرورت دانست و تأکید کرد: محیطهای محبوس و بسته باید دارای سیستم تهویه و خنک کننده باشد و قرار گرفتن افراد گرمازده در مقابل وزش باد و پنکه یکی دیگر از راهکارهای مهم است.