فکرشهر: سرپرست معاونت بازرسی و نظارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: براساس ابلاغ مصوبه کارگروه گندم، آرد و نان این استان همه واحدهای نانوایی ملزم به استفاده از خمیرمایه در پخت نان هستند.
به گزارش فکرشهر، رضا دریس در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: خمیر مایه یکی از انواع گوناگون مخمر است که در پخت انواع نان، پیراشکی و پیتزا از آن استفاده میشود.
وی افزود: خمیرمایه مادهای است که در نتیجه رشد آن در خمیر، گاز کربنیک و دیگر مواد آلی تولید میشود، در نتیجه افزایش حجم، افزایش ارزش غذایی و افزایش عطر و طعم نان را به همراه داشته و آن را پوک میکند.
سرپرست معاونت بازرسی و نظارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر یادآور شد: در گذشته نیز تخمیر و ورآمدن نان برای مردم اهمیت بسیار داشت و برای این کار از خمیر ترش استفاده میشد، اما به تدریج با صنعتی شدن جوامع، تولید واستفاده از مخمر گسترش یافته است.
دریس ادامه داد: عمل ورآمدن با ایجاد گاز کربنیک توسط مخمر باعث میشود که نان حاصل دارای بافت اسفنجی یکنواخت باشد و به علت حجم گرفتن خوب و توزیع حبابهای هوا در آن به راحتی عمل پخت انجام شده و مانع پخت مقطعی و خمیری بودن یا سوختگی سطح نان میشود.
سرپرست معاونت بازرسی و نظارت اداره کل صمت استان بوشهرتصریح کرد: گشتهای مشترک بازرسی با حضور صمت، مرکز بهداشت، تعزیرات حکومتی و سایر دستگاههای نظارتی در سراسر استان برنامه ریزی شده و در حال اجرا است تا به صورت دقیق از تخلفات ناشی از عدم اجرای قوانین و مقررات جاری در واحدهای صنفی جلوگیری کند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان بوشهر نیز در گفتگو با ایرنا گفت: هم اینک ۸۱۳ واحد نانوایی در این استان فعال است که در قالب یارانه یک و ۲، خانه پز روستایی و عشایری سالانه ۱۳۰ تن آرد دریافت میکنند.
رضا تنگستانی مکان افزود: هم اینک آرد مصرفی نانواییها براساس تاییدیه اداره استاندارد، غذا و دارو با کیفیت خوبی تحویل میشود.
وی تصریح کرد: امسال ۴۴ هزار تن گندم مازاد مصرف کشاورزان توسط این اداره کل خریداری شد.
تنگستانی مکان یادآورشد: مابقی گندم مورد نیاز برای تولید آرد از استانهای همجوار تامین میشود.