سه‌شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
اختصاصی «فکرشهر»
فکرشهر: استاندار ارجمند؛ به نقشه استان بوشهر که احتمالا در اتاق محل کارتان در ساختمان سنگی نصب شده است نگاه عمیقتری بفرمایید. استفاده از...
کد خبر: ۲۰۱۰۷۴۷
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۶
فکرشهر

بعد از کلاسم، خبر انتصاب آقای دکتر زارع را به سمت استانداری بوشهر شنیدم؛ بی درنگ در اتاقم این یادداشت را نوشتم. 

به عنوان فردی که سال‌ها به مطالعه و پژوهش علمی درباره‌ی ظرفیت‌ها، چالش‌ها، و فرصت‌های استان بوشهر پرداخته‌ام، تلاش کرده‌ام تا نگاهی همه‌جانبه و واقع‌گرا به مسیر توسعه‌ی استان داشته باشم. بر این اساس، توصیه‌های چهارده گانه زیر را برای استاندار فرهیخته و باتجربه استان نوشتم. امید آن که مورد عنایت قرار بگیرد:

۱. توجه مضاعف به اقتصاد دریا و توسعه دریا محور و بهره‌برداری از ظرفیت‌های بندری
آقای استاندار؛ استفاده از موقعیت استراتژیک استان بوشهر به عنوان دروازه‌ای به آب‌های خلیج فارس و تمرکز بر ایجاد زیرساخت‌های بندری و لجستیکی پیشرفته می‌تواند به افزایش صادرات، واردات و گردش اقتصادی کمک کند. ایجاد مراکز تجاری و لجستیکی برای تسهیل تجارت بین‌المللی و جذب سرمایه‌گذاری‌های مرتبط با صنایع دریایی و کشتیرانی نیز راهبردی موثر خواهد بود. ابلاغ سند توسعه دریامحور فرصت خوبی برای اجرای آن در بوشهر خواهد بود.

۲. تمرکززدایی قدرت و افزایش اختیارات محلی برای تصمیم‌گیری
دکتر زارع عزیز؛ همان طور که می‌دانید، ساختار توزیع فضایی قدرت در ایران از نوع بسیط متمرکز است. مدتی است صحبت‌های خوبی از واگذاری اختیارات به استانداران شده است. توجه داشته باشید تفویض اختیار و تمرکززدایی از تهران به استان بوشهر از گام‌های اساسی برای افزایش سرعت و کیفیت تصمیم‌گیری‌های محلی است. توصیه می‌کنم با رایزنی و همکاری و پیگیری مستمر با مقامات ملی، زمینه را برای واگذاری اختیارات اجرایی به استان فراهم کنید.

۳. گسترش دیپلماسی اقتصادی با تمرکز بر کشور‌های حاشیه خلیج فارس
استاندار ارجمند؛ به نقشه استان بوشهر که احتمالا در اتاق محل کارتان در ساختمان سنگی نصب شده است، نگاه عمیق تری بفرمایید. استفاده از موقعیت جغرافیایی استان بوشهر برای تقویت دیپلماسی اقتصادی و تجاری با کشور‌های حاشیه خلیج فارس، راهی کارآمد، مهم و اثربخش برای افزایش مبادلات و تقویت جایگاه استان در بازار‌های منطقه‌ای است. توجه شما را به ایجاد و توسعه پایگاه‌های تجاری و لجستیکی و توسعه مسیر‌های کشتیرانی مستقیم با این کشور‌ها جلب می‌کنم که می‌تواند فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری جدیدی برای استان به ارمغان آورد.

۴. توسعه گردشگری دریایی و ساحلی
جناب استاندار؛ الحمدلله شما تجربه استانداری یک استان گردشگرپذیر و ساحلی را داشته اید و به خوبی می‌دانید گردشگری حاوی فرصت‌های بی نظیر اقتصادی است. سرمایه‌گذاری در توسعه زیرساخت‌های گردشگری ساحلی و دریایی، مانند ایجاد اسکله‌ها و پلاژ‌های تفریحی، اقامتگاه‌های ساحلی و برگزاری جشنواره‌های گردشگری می‌تواند به افزایش جذب گردشگران داخلی و خارجی کمک کند. بوشهر میت واند قطب گردشگری دریایی باشد.

۵. سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوپدید و تحول‌آفرین
برای توسعه پایدار استان، توجه به فناوری‌های نوینی مانند هوش مصنوعی، انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های دریایی بسیار مهم است. ایجاد پارک‌های فناوری دریایی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه‌ها را فراموش نکنید.

۶. تقویت ظرفیت‌های جذب سرمایه‌گذاری در حوزه‌های نو و مغفول
استاندار محترم؛ بوشهر را به عنوان مقصدی برای سرمایه‌گذاری‌های نوین معرفی کنید، به ویژه در حوزه‌هایی مانند فناوری‌های پاک، گردشگری هوشمند و صنایع نوظهور. ایجاد بستر‌های حقوقی و اقتصادی مناسب، برگزاری همایش‌های اقتصادی و تعامل مستمر با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی از جمله راهکار‌هایی است که می‌تواند موجب جذب سرمایه و تسریع در توسعه استان شود.

۷. توسعه فرهنگی و ترویج میراث سنتی و بومی
استاندار عزیز؛ چندسالی است شاهد موج مثبت گرایش به فرهنگ‌ها و رسوم سنتی و محلی استان‌ها هستیم که در استان بوشهر هم دیده شده است. حمایت از فرهنگ و سنن بومی و آثار تاریخی استان بوشهر و ایجاد برنامه‌های فرهنگی، مانند جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های هنری، می‌تواند به حفظ و ترویج هویت اسلامی- ایرانی و فرهنگی استان کمک کند و به عنوان یک جاذبه گردشگری مطرح شود.

۸. استقرار نظام مسائل و برنامه‌ریزی استراتژیک برای حل چالش‌های استان
آقای دکتر، شما دانش آموخته مدیریت هستید؛ واقعا یکی از نیاز‌های اساسی استان، مدیریت مسائل با رویکرد سیستمی و استراتژیک است. به نظرم لازم است یک نظام مسائل برای شناسایی و اولویت‌بندی چالش‌های کلیدی استان ایجاد شود.

۹. تقویت نقش دانشگاه‌ها و مراکز علمی در حل مسائل کلان استان
استاندار محترم؛ دانشگاه‌ها و مراکز علمی بوشهر ظرفیت بزرگی برای تحقیق و توسعه و حل مسائل استانی دارند. نقش آنها را پررنگ کنید و به آنها میدان بیشتری بدهید. هیچ دولتی از ارتباط با دانشگاه پشیمان نشده است. ایجاد همکاری‌های نزدیک میان استانداری و دانشگاه‌ها باعث می‌شود که تصمیم‌های اجرایی با پشتوانه علمی و تخصصی قوی‌تری اتخاذ شوند.

۱۰. حمایت از استارتاپ‌ها و شتاب‌دهنده‌ها برای ایجاد اقتصاد نوآورانه
جناب استاندار؛ با توجه به رشد سریع اقتصاد دیجیتال و نقش استارتاپ‌ها در ایجاد مشاغل جدید و تقویت نوآوری، حمایت از استارتاپ‌ها و شتاب‌دهنده‌ها در بوشهر بسیار حائز اهمیت است. شما می‌توانید با ایجاد تسهیلات مالی و فنی، فضای کار اشتراکی، و تسهیل فرآیند‌های قانونی، به جذب و تقویت استارتاپ‌های بومی و نوآورانه کمک کنید.

۱۱. تغییر نگاه به بوشهر از استان محروم به استان دارای ظرفیت‌های گسترده
آقای استاندار؛ تفکر و باور به محرومیت از خود محرومیت بدتر است. صحبت از محرومیت و همسایگی با دریا هیچ مخرج مشترکی باهم ندارند. ضروری است که حضرتعالی با آگاهی‌بخشی به جامعه و مسوولان، این دیدگاه محدود به «محرومیت» را تغییر داده و نگرشی مبتنی بر «توانمندی» و «پتانسیل» جایگزین کند. این تغییر ذهنیت، زمینه را برای رشد و توسعه همه‌جانبه و جذب سرمایه‌گذاری‌های مؤثر فراهم خواهد ساخت.

۱۲. ایجاد صنایع پشتیبان شیلات و آبزی‌پروری
دکتر زارع ارجمند؛ با توجه به ظرفیت‌های دریایی، ایجاد صنایع فرآوری شیلات و آبزی‌پروری می‌تواند به ارزش افزوده در این حوزه کمک کند. سرمایه‌گذاری در فناوری‌های پیشرفته جهت توسعه این صنایع و بهبود کیفیت محصولات دریایی استان، یکی از اولویت‌های راهبردی است.

۱۳. بهره‌برداری بهینه از ظرفیت نخلستان‌های استان و جایگاه خرما در سبد غذایی ملی
استاندار محترم؛ به خرما توجه ویژه داشته باشید. شما می‌تواند با حمایت از توسعه و به‌روزرسانی روش‌های کشت و برداشت، ایجاد صنایع تبدیلی و بسته‌بندی و همچنین توسعه شبکه‌های توزیع، بهره‌وری جایگاه واقعی خرما را احیا کنید. از تجربیات برخی، چون دکتر بنافی فرماندار دشتستان و دکتر رضایی نماینده دشتستان استفاده کنید، اقدامات خوبی انجام داده اند.

۱۴. مشورت با نخبگان و تشکیل شورای جوانان برای پیشرفت استانی
جناب استاندار؛ با تشکیل شورای جوانان به‌عنوان یک نهاد مشورتی در کنار استانداری، فضای مشارکت جوانان بومی در تصمیم‌گیری‌ها و اجرای طرح‌های استانی فراهم می‌شود. همچنین، ایجاد کمیته‌ای مشورتی با حضور نخبگان محلی در حوزه‌های علمی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی می‌تواند تصمیم‌گیری‌های استانی را عمق و دقت بیشتری ببخشد. مشورت با این دو گروه، علاوه بر تقویت حس تعلق و اعتماد عمومی، موجب تصمیم‌سازی‌های واقع‌گرایانه‌تر و عملی‌تر می‌شود و بوشهر را به‌سوی یک توسعه پایدار و متکی بر ظرفیت‌های داخلی سوق می‌دهد.

*مدرس دانشگاه
سیزدهم آبان

 

 

 

منبع: فکرشهر
نظرات بینندگان
عبدل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۹
اتصال نیروگاه اتمی بوشهر به مدار تولید برق و استفاده از سلول های خورشیدی در بندردیلم مخصوصا که دراین شهر خیلی برق می رود اونم بدون اطلاع و برنامه ریزی قبلی
ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر