شنبه ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
جستجو
آخرین اخبار سیاست
مطالب بیشتر
فکرشهر: با وجود تصویب معاهده جامع همکاری راهبردی میان روسیه و ایران، معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که این توافق شامل تعهد به حمایت نظامی از تهران در صورت حمله آمریکا نمی‌شود...
کد خبر: ۲۰۱۴۲۹۸
چهارشنبه ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۳

فکرشهر: پارلمان روسیه (دوما) معاهده جامع راهبردی همکاری سیاسی، نظامی، اقتصادی با ایران را تصویب کرد. معاون وزارت خارجه روسیه به نمایندگان دوما گفت بر اساس این عهدنامه، در صورت حمله به یکی از دو کشور، طرف دیگر ملزم به حمایت نظامی نیست. ویاچسلاو ولودین، رئیس دوما تصویب این معاهده را راهی برای تقویت رابطه دو کشور و همکاری در سطح بین‌المللی دانست.

به گزارش فکرشهر از عصرایران، آندری رودنکو، معاون وزیر خارجه روسیه گفت که مسکو در صورت جنگ با آمریکا، کمک نظامی به ایران نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری دولتی تاس، آقای رودنکو امروز (۱۹ فروردین، هشتم آوریل) به نمایندگان مجلس سفلای روسیه (دوما) گفت: «در چنین شرایطی، روسیه ملزم به ارائه کمک نظامی نیست.»

او گفت: «من فکر می‌کنم که در شرایطی مانند این سناریو، ما ترجیح می‌دهیم از آن به خاطر تبعات فاجعه‌بارش برای منطقه پرهیز کنیم، ما نمی‌خواهیم به رفع و رجوع یک مناقشه دیگر در منطقه کشیده شویم.»

روسیه در سال‌ها گذشته، نقش عمده‌ای در حمایت نظامی از حکومت بشار اسد بازی کرده بود و نیروهایش در پایگاه‌های دریایی و هوایی سوریه مستقر بودند.

آقای رودنکو در در ادامه صحبت‌های امروز خود در دوما گفت: «در حال حاضر با میانجیگری عمان، در این کشور مذاکراتی میان آمریکا و ایران در حال انجام است و امیدواریم که نیاز به تلاش ما نباشد. با این حال، اگر نیاز به کمک باشد، ما قطعا در هر زمینه‌ای کمک خواهیم کرد.»

روسیه در روز‌های اخیرا تاکید کرده است آماده هرگونه کمکی به حل مناقشه ایران و آمریکاست.

در معاهده جدید ایران و روسیه توافق کرده‌اند تا در قبال تهدید مشترک امنیتی با یکدیگر همکاری کنند، اما این توافق تا سطح یک پیمان دفاعی متقابل مانند آنچه سال گذشته روسیه و کره شمالی به امضا رساندند، نیست.

روسیه سال گذشته توافق‌نامه‌ای را با کره شمالی امضا کرد که در آن دو طرف متعهد شدند حمله به یک کشور به معنای حمله به کشور دیگر است.

آندری رودنکو، معاون وزیر خارجه روسیه، در سخنرانی خود در مجلس دوما تأکید کرد: «امضای این معاهده به معنای تشکیل اتحاد نظامی با ایران یا کمک نظامی متقابل نیست.» به جای آن، این معاهده بیان می‌کند که اگر به یکی از دو طرف حمله نظامی شود، طرف دیگر از کمک به «مهاجم» خودداری خواهد کرد.

مجلس دوما روسیه معاهده جامع راهبردی ایران و روسیه را پس از آن تصویب کرد که مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین، روسای جمهور دو کشور ۲۸ دی ۱۴۰۳ در مسکو آن را امضا کردند.

در همان زمان هم خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، متن معاهده جامع راهبردی دو کشور را منتشر کرد. در بند سوم این معاهده آمده است که ایران و روسیه نباید از کشور‌هایی که به دو طرف حمله کند، حمایت و به کشور مهاجم کمک کنند.

سرگئی ریابکوف، از معاونان وزیر امور خارجه روسیه ۱۲ فروردین / اول آوریل «اولتیماتوم» دونالد ترامپ به ایران را محکوم کرده و آن را «فاجعه‌بار» خوانده بود.

او به نشریه روسی «امور بین‌الملل» گفته بود که «تهدید‌ها شنیده شد، اولتیماتوم هم شنیده شد»، اما ما «این شیوه‌ها را نامناسب می‌دانیم و محکوم می‌کنیم و آن را راهی می‌دانیم که برای اینکه آمریکا میلش را به طرف ایرانی تحمیل کند.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دو روز پیش (یکشنبه ۱۰ فروردین) به شبکه ان‌بی‌سی گفته بود اگر ایران با آمریکا به یک توافق هسته‌ای جدید دست نیابد «بمباران» خواهد شد.

ایران با چین نیز یک توافق جامع ۲۵ ساله امضا کرده است.

امروز نمایندگان ایران و روسیه و چین در مسکو جلسه درباره برنامه هسته‌ای ایران داشتند. نمایندگان این سه کشور پیشتر در چین نیز با یکدیگر دیدار کرده بودند.

روسیه و چین از خبر شروع مذاکره آمریکا و ایران در عمان بر سر برنامه هسته‌ای تهران استقبال کرده‌اند.

ایران می‌گوید مذاکرات دو کشور غیرمستقیم و آمریکا می‌گوید مستقیم است. قرار است روز شنبه عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران و استیو ویتکاف فرستاده ویژه دونالد ترامپ در عمان مذاکره کنند.

کاخ کرملین در روز‌های گذشته و با بالا گرفتن تنش میان ایران و آمریکا، بار‌ها اعلام کرده است که از راه‌حل دیپلماتیک برای حل برنامه هسته‌ای ایران حمایت می‌کند.

با روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ، آمریکا دور تازه‌ای از روابط با روسیه را آغاز کرده است و دو کشور در عربستان گفتگو‌های مستقیمی برای پایان جنگ اوکراین و بهبود روابط دو جانبه داشتند.

از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، مسکو روابط خود را با ایران، کره شمالی و چین نزدیک‌تر کرده است.

این کشور‌ها همچنین کوشیده‌اند تا با همکاری بین‌المللی در قالب سازمان‌های اقتصادی همچون شانگهای و بریکس فشار تحریم‌های غرب را کاهش دهند و به دنبال جایگزینی برای دلار در معاملات بین‌المللی باشند.

در سه سال گذشته همکاری‌های ایران و روسیه گسترش یافته است. کشور‌های غربی و اوکراین ایران را متهم می‌کنند که در جنگ اوکراین، تسلیحات نظامی از جمله پهپاد‌های انتحاری «شاهد» را در اختیار روسیه گذاشته است. / bbc

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر