سه‌شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴
جستجو
آخرین اخبار حوادث
فکرشهر: در پی حمله مسلحانه به یک تعمیرگاه خودرو در روستای هیزآباد پایین واقع در شهرستان مهرستان، هشت کارگر پاکستانی کشته شدند. این حادثه واکنش شدید مقامات دو کشور را در پی داشته و تحقیقات رسمی در حال انجام است...
کد خبر: ۲۰۱۴۳۹۱
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۲

فکرشهر: در پی حمله مسلحانه به یک تعمیرگاه خودرو در روستای هیزآباد پایین واقع در شهرستان مهرستان، هشت کارگر پاکستانی کشته شدند. این حادثه واکنش شدید مقامات دو کشور را در پی داشته و تحقیقات رسمی در حال انجام است.

به گزارش فکرشهر از عصر ایران؛ بامداد روز شنبه ۲۳ فروردین‌ماه، در حادثه‌ای، دست‌کم ۸ تبعه کشور پاکستان که در حوزه تعمیر خودرو فعالیت می‌کردند، در روستای «هیزآباد پایین» از توابع شهرستان مهرستان در استان سیستان و بلوچستان، به دست افراد مسلح ناشناس به قتل رسیدند.

به گفته منابع محلی به "راز نیوز" که این خبر را منتشر کرده، این افراد در یک تعمیرگاه واقع در همان روستا مشغول به کار و زندگی بودند و محل کار و خواب آنها مشترک بوده است. مهاجمان با ورود به این تعمیرگاه و پس از بستن دست و پای قربانیان، آنان را از فاصله نزدیک هدف گلوله قرار دادند. اجساد این افراد در همان محل و در حالی که دست و پایشان بسته بود، کشف شد.

عکس: کارگران پاکستانی به قتل رسیده و تصویر مدارک آنان

قتل عام ۸ کارگر پاکستانی در مهرستان سیستان و بلوچستان / دولت‌های ایران و پاکستان پیگیر ماجرا + عکس

هویت پنج تن از قربانیان به نام‌های «دلشاد» (صاحب تعمیرگاه)، «نعیم» (پسر دلشاد)، «جعفر»، «دانش» و «ناصر» شناسایی شده که همگی از اهالی ایالت پنجاب کشور پاکستان هستند. این حادثه در فاصله حدود پنج کیلومتری از مرکز شهرستان مهرستان به وقوع پیوسته است.

در پی این رویداد، نیرو‌های امنیتی و نظامی ایران به منطقه اعزام شده و تدابیر شدید امنیتی در محل اتخاذ شده است. با این حال، هنوز هیچ اطلاعاتی از انگیزه مهاجمان یا هویت آنها منتشر نشده است.

در همین راستا، وزارت امور خارجه پاکستان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که در حال پیگیری مستمر موضوع با مقامات ایرانی است. سفارت ایران در اسلام‌آباد نیز با تأیید خبر جان‌باختن این شهروندان پاکستانی، ضمن ابراز تأسف عمیق، از آغاز تحقیقات فوری توسط پلیس ایران خبر داد.

سخنگوی سفارت ایران اعلام کرد: «با کمال تأسف مرگ شهروندان پاکستانی در ایران را تأیید می‌کنیم. پلیس ایران بلافاصله تحقیقات را آغاز کرده و در حال پیگرد عاملان این حمله است. عاملان این جنایت به‌شدت مجازات خواهند شد.»

سفارت ایران همچنین اعلام کرد که هماهنگی لازم برای بازگرداندن اجساد قربانیان به پاکستان در سریع‌ترین زمان ممکن در حال انجام است.

گروه جدایی‌طلب موسوم به ارتش ملی بلوچستان (BNA) مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت
BNA مدعی شد که قربانیان از اعضای نهاد‌های امنیتی پاکستان بوده‌اند

قتل عام ۸ کارگر پاکستانی در مهرستان سیستان و بلوچستان / دولت‌های ایران و پاکستان پیگیر ماجرا + عکس


سخنگوی وزارت خارجه پاکستان نیز با ابراز نگرانی شدید نسبت به این حادثه، تأکید کرد که سفارت این کشور در تهران و کنسولگری در زاهدان به صورت پیوسته با مقامات ایرانی در ارتباط هستند.

شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان، با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن این اقدام خشونت‌آمیز، به خانواده‌های قربانیان تسلیت گفت و تأکید کرد: «تروریسم، آفتی ویرانگر برای تمامی کشور‌های منطقه است و لازم است تمامی دولت‌های منطقه با هماهنگی کامل، راهبردی مشترک برای مقابله با آن تدوین و اجرا کنند.»

وی همچنین از دولت ایران خواست که عاملان این حمله را در اسرع وقت دستگیر و با آنان برخورد قانونی صورت گیرد.

نخست‌وزیر پاکستان دستور داد وزارت امور خارجه با خانواده‌های داغدار تماس گرفته و اقدامات لازم برای بازگرداندن اجساد به کشور انجام شود.

در همین حال، سید محسن نقوی وزیر کشور پاکستان، نیز با ابراز تأسف عمیق از این حادثه، همدردی خود را با خانواده‌های جان‌باختگان ابراز کرد و افزود: «ما در کنار خانواده‌های داغدار ایستاده‌ایم و تمام تلاش خود را برای تحقق عدالت خواهیم کرد.»

طبق گزارش رسانه‌های پاکستانی، گروه جدایی‌طلب موسوم به ارتش ملی بلوچستان (BNA) مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته و مدعی شده است که قربانیان از اعضای نهاد‌های امنیتی پاکستان بوده‌اند.

این دومین مورد از حملات مرگبار علیه اتباع پاکستانی در چند ماه اخیر در استان سیستان و بلوچستان ایران به شمار می‌رود.

پیش از این، در تاریخ ۸ بهمن ۱۴۰۳، ۹ شهروند پاکستانی در حمله‌ای در شهر مرزی سراوان جان خود را از دست داده بودند. هر دو حمله علیه کارگران غیرنظامی صورت گرفته که در تعمیرگاه‌های خودرو مشغول به کار بودند.

منطقه مرزی ایران و پاکستان، به‌ویژه استان سیستان و بلوچستان، سال‌هاست با ناامنی ناشی از فعالیت گروه‌های مسلح و جدایی‌طلب مواجه است. این وضعیت نه تنها امنیت ساکنان محلی را به خطر انداخته بلکه روابط دیپلماتیک دو کشور را نیز تحت تأثیر قرار داده است. دولت‌های ایران و پاکستان بر لزوم همکاری امنیتی و تبادل اطلاعات برای مقابله با این تهدید مشترک تأکید دارند.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر