
فکرشهر
رییس آموزش و پرورش خارگ گفت: جلسات انجمن اولیاء و مربیان، یکی از مهمترین رویکردهای آموزشی و پرورشی است و همکاری نزدیک بین والدین و اداره آموزش و پرورش و مدیران مدرسه میتواند به بهبود کیفیت آموزش و تربیت دانش آموزان متعهد و تاثیرگذار کمک شایانی کند.
به گزارش «فکرشهر»، «فاطمه ندیم زاده» در جلسه هماندیشی کادر مدارس و اولیا که پنج شنبه برگزار شد، با تشکر از حضور ارزشمند والدین در اجرای برنامهها و جلسات هم اندیشی، به اهمیت و جایگاه ویژه والدین در نظم بخشیدن به برنامهها و کمک به مدارس تاکید کرد و گفت: هر جا که والدین در عرصههای مختلف آموزشی و پرورشی ورود کرده اند ما مسلماً توفیقاتی داشته ایم و امروزه لازم است تا مدیران مدارس به نقش و جایگاه والای والدین به عنوان یکی از اضلاع تاثیرگذار در کیفیت بخشی به آموزش و پرورش اثربخش، توجه ویژهای داشته باشند.
ندیم زاده در راستای شفاف سازی و سوال برخی از والدین نسبت به لغو متعدد برخی از کلاسهای درس طی ماههای اخیر، ضمن تقدیر از زحمات کلیه معلمان در همه مقاطع، عنوان کرد: اکثریت معلمان مدارس ما در جزیره خارگ غیربومی هستند و قانونی برای جلوگیری از نقل و انتقال معلمان واجد شرایط، که خواستار انتقالی از خارگ به استان بوده وجود ندارد و ما در این خصوص با مشکلاتی مواجه هستیم که مراتب را مکررا به نهادها و ادارات بالادستی در استان و حتی کشور اعلام و ارسال کرده ایم.
وی افزود: باتوجه به شرایط خاص منطقهای و جغرافیایی خارگ و اهمیت موضوع بارها تلاش کرده ایم که صرفا معلمان بومی در سیستم آموزش خارگ جذب شوند ولی ضمن اینکه گاهی متقاضی بومی برای استخدام کم بوده از طرفی هنوز موفق نشده ایم در این رویه و روال استخدامی به نحوی تغییر ایجاد کنیم که فقط بومیان منطقه خارگ بتوانند در پروسه و چرخه استخدامی حضور یابند. لذا، پیش میآید که برخی از اساتید و معلمان پس از جذب در خارگ و گذشت مدت زمانی بنا به دلایل مختلفی خواهان انتقالی هستند و این مساله برای ما نیز یک معضل بزرگ شده است.
ندیم زاده اضافه کرد: سه سال است که پیگیر حل این مشکل هستم تا از این آسیب بزرگ جلوگیری کرده و به نتیجه مطلوب برسیم، این چرخه اشتباه هربار و با استخدام و جذب نیروی غیربومی جدید درحال تکرار است و نیروهای قدیمیتر بعضا فورا درخواست انتقالی دارند که تنها راه حل آن چیزی جز جذب نیروهای بومی خارگ نیست.
وی با عنوان اینکه مرخصی آخر هفته حق قانونی معلمان است که در روزهای تعطیل رسمی در اختیار خود باشند، گفت: برخی معلمان روزهای آخر هفته بعضا به شهرهای همجوار استان سفر میکنند و با وجود این که شرایط بد جوی و مشکلات تردد و لغو شدن سفرهای دریایی و هوایی در رفت و آمد معلمان اشکال ایجاد کرده، همین امر سبب شده تا برای مثال در طول یک هفته چندین روز، معلم در یکی از کلاسها حضور نداشته باشد؛ از طرفی نه میتوان به معلم غیربومی گفت حق خروج از جزیره را ندارید و از طرفی شرایط تردد همیشه قابل پیشبینی نبوده است؛ در این راستا اداره آموزش و پرورش نهایتا میتواند غیبتهای معلمان را ثبت کنند که پس از گذشت و انباشته شدن غیبتها پرونده به هیات تخلفات ارجاع داده میشوند تا رسیدگی قانونی لازم صورت گیرد.
وی در تکمیل صحبتهای خود بیان کرد: سیستم آموزشی خارگ از ریاست تا مدیر، معلم، حراست، بازرس و ... وظایف خود را برای بهبود شرایط آموزشی در همه موارد انجام داده و مجددا با تمام توان انجام خواهند داد پ، ولی از یکجایی به بعد پیگیری و یا حل این مشکلات مستقیما به دست منطقه خارگ نیست و باید در استان بوشهر بررسی، پیگیری و حل بشوند وگرنه همه دغدغه اولیا و دانش آموزان و همکاران و مسوولین مربوطه در زمان نیاز و لازم، منعکس میگردند.
رییس اداره آموزش و پرورش خارگ در خصوص حق نوار مرزی و محرومیت از تسهیلات زندگی فرهنگیان نیز توضیح داد: پرداخت حق نوار مرزی به فرهنگیان، تعریف مناطق و نقطه مرزی مهم است، مبلغ حق نوار مرزی در هر منطقه بستگی به قانون دارد، فوق العاده شغل مناطق کمتر توسعه یافته و بد آب و هوا درصدی از حقوق ثابت فرهنگیان است و ما با جدیت هرچه تمام مدت مدت هاست که پیگیر هستیم تا بتوانیم کاری کنیم حق نوار مرزی و امتیازهای اختصاصی برای معلمان شاغل در خارگ تصویب شود.
ندیم زاده از اولیا خواست که گلایه مندی هایشان نسبت به برخی از معلمان یا مشکلات مدنظر را مکتوب و در قالب یک شکایت به اداره آموزش و پرورش منطقه خارگ تحویل بدهند تا براساس این مستندات پیگیری شوند و افزود: گاهی مشکلاتی پیش آمده و اولیا گلایهمند هستند ولی پیگیری قانونی و رفع این مشکلات نیاز به شکایت مستقیم اولیا داشته تا بتوان در مسیر درست گام برداشت، خانوادهها توجه کنند که نمیتوان هم شاکی بود و هم شکایت ننوشت، بدون تقاضای کتبی اولیا نمیشود در مسیر قانونی شکایت را پیگیری کرد.
فاطمه ندیم زاده در پایان نسبت به بازگو کردن برخی موارد ناصحیح در فضای مجازی و صحبت کردن در خصوص مواردی خلاف واقع و نادیده گرفتن حقایق نیز اظهارداشت: نوع قلم زدن و نشر مطالبی توسط برخی افراد در فضای مجازی نشان دهنده شخصیت آنان است، صداقت در گفتار و رعایت اخلاق یکی از مهمترین اصول حضور در فضای مجازی است لذا، اشخاصی و افرادی ممکن است متقاضی موقعیتها و مسائلی بوده باشند که به آن نرسیده اند و از این رو تغییر رویه داده و در جامعه به شکل دیگری ظاهر میشوند و حقایق را کتمان میکنند که برای این مسایل مستندات قانونی در اختیار داریم، ما دقیقا در راستای قانون و مقررات و دستورالعملها قدم بر میداریم چه برای دانش آموزان چه برای معلمان.
وی اضافه کرد: رییس شورای آموزش و پرورش در منطقه خارگ، بخشدار محترم میباشد که اگر نسبت به سالهای گذشته، از فعالیت این اداره برخی شاکی هستند پس اگر ریاست اداره آموزش و پرورش خارگ ناکارآمد است باید همان زمان توسط رییس شورای آموزش بررسی و رسیدگی میشده است و اگر کارآمد است حتما میبایست سبد کارآمدی وی بررسی و ارزیابی بشود با این حال ما یک معلم هستیم و باید صبوری کنیم و اگر هر کسی نسبت به سیستم آموزشی هر گلایه و مشکلی دارد ما نیز در کنار آن هستیم تا نقد و انتقادات منصفانه و سازنده اش را بشنویم.
اولیای دانش آموزان چه گفتند؟
به گزارش «فکرشهر»، در ادامه این نشست برخی از اولیا نسبت به عدم وجود سرایدار در یکی از مدارس گلایهمند بودند و گفتند نظافت در مدارس موضوع قابل توجهای میباشد و انتظار میرود که این مشکل حل بشود، گاهی ما اولیا برای نظافت مدرسه فرزندمان هزینه میدهیم و کمک میکنیم ولی باید راه حل مناسبی پیدا کرد.
یکی دیگر از اولیا دانش آموزان از شلوغی برخی از کلاسهای درس و ازیاد جمعیت صحبت کرد و گفت: کلاس درس فرزندم نزدیک به ۳۵ نفر است که این مساله باعث شده نه تنها معلم نتواند گاهی به همه نفرات رسیدگی لازم را داشته باشد بلکه خود دانش آموزان هم بدین شکل به مشکل برمیخورند.
اولیای دیگری پیشنهاد داشت تا برای آماده شدن دانش آموزان برای کنکور، کلاسهای تمرین تست زنی و یادگیری تکنیکهای لازم در این زمینه برگزار شود؛ هر چند کلاسهای تقویتی و کنکور در سال جاری برای مقطع متوسطه توسط اساتید مجرب و با همکاری مدیر عامل پایانههای نفتی برگزار شده است.
یکی از مدیران مدارس خارگ نیز نسبت به سهم قابل توجه و نقش کلیدی خود اولیا در حل مشکلات دانش آموزان و کمکهای آنان مظالبی بیان کرد و افزود: پرورش انسانهای شایسته برای جامعه در گرو پیروی از برنامههای صحیح تربیتی میباشد. بی شک با همکاری و تعامل بین اولیای مدرسه و والدین است که یک مجموعه میتواند در جهت پیشرفت روز افزون تلاش کند و در این مسیر فرزندان این مرز و بوم و آینده سازان کشور را به سمت و سوی صحیح هدایت کند.
در ادامه جلسه یکی از معاونین اداره آموزش و پرورش نیز با اشاره به نقش والدین و با مخاطب قرار دادن اولیای دانش آموزان بیان کرد: به فعالیتهای تربیتی و درسی فرزندان خود توجه داشته باشید، هرگونه تعارض والدین با برنامههای تربیتی مدرسه موجب سردرگمی دانش آموزان و آسیب خواهد شد، تربیت انسانی شایسته باعث میشود که فرد در آینده در هر جایگاه شغلی که قرار دارد نسبت به مسوولیت خود واقف باشد و تعهد خدمت داشته باشد.
یکی دیگر از معاونین آموزشی اداره آموزش و پرورش خارگ نیز پس از قدردانی از نقدهای منصفانه اولیا و شهروندان و اظهار نظرهای امیدوار کنند نسبت به برخی از جهت دهیها و نادیده گرفتن زحمات مجموعه آموزشی خارگ این طور گفت: طی چند سال اخیر اداره آموزش و پرورش خارگ کارهای قابل توجه و شایستهای را انجام داده است؛ به عنوان مثال ۲ مدرسه در این سالها به ثمر رسیده و افتتاح شدند؛ یکی مدرسه شهدای نوساز پتروشیمی خارگ که بالغ بر ۱۰ سال بلاتکلیف باقی مانده بود که با نقش پراهمیت آموزش خارگ پیگیری شد و این که بگوییم فقط فلان نهاد پیگیری کرده و اداره آموزش و پرورش هیچ نقشی نداشته واقعا به سخره گرفتن وظایف یک سری از دیگر ادارات قلمداد میشود، شخصی اگر منتقد یک عملکرد است بهتر است رو در رو در جلسات این چنینی شرکت کنند تا به پاسخهای منطقی تری برسند چراکه نادیده گرفتن زحمات اداره آموزش و پرورش خارگ به نوعی بازی با افکار است و حرکت زیبندهای نیست.