شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۲۰۱۴۹۷۹
شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۱

فکرشهر: رئیس جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر با بیان این‌که تا کنون در ۷۵۰ هکتار از زمین‌های استان نهال حرا کشت شده است، گفت: بر اساس برنامه‌ریزی، تا پایان شهریور در ۲۵۰ هکتار دیگر حرا کاشت شود.

به‌گزارش فکرشهر از صداوسیما، سیاوش کلبی با اشاره به سهم استان بوشهر در طرح کاشت یک میلیارد نهال در کشور، گفت: این طرح ۴ ساله است که مقرر شده در مدت ۴ سال در استان بوشهر ۱۲ میلیون اصله نهال تولید و کشت شود که در این ۲ سال از آغاز طرح تا کنون ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار اصله نهال تولید شده است.

وی افزود: از محل اعتبارات دولتی و منابع طبیعی ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نهال کشت شده و ۹۰۰ هزار نهال هنوز در نهالستان‌ها موجود است و بقیه هم با مشارکت مردم و دستگاه‌های اجرایی به صورت مشارکت مردمی کاشته می‌شود.

رئیس جنگل‌داری و جنگل‌کاری استان بوشهر با بیان این‌که استان بوشهر ۷۵۰ هکتار جنگل حرا دارد، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ با مشارکت پتروشیمی‌ها و سمن‌ها ۱۶۰ هکتار، ۱۲۰ هکتار از سوی دستگاه‌های اجرایی و ۱۰۰ هکتار هم با مشارکت نیرو‌های نظامی و مراکز مردم نهاد در استان نهال حرا کاشته شد.

وی ادامه داد: همچنین در سال گذشته از محل اعتبارات دولتی در ۵۰ هکتار از زمین‌های استان نهال حرا کشت شد و برنامه‌ریزی شده با مشارکت پتروشیمی‌ها ۲۵۰ هکتار دیگر هم تا پایان سال مالی که شهریور است، حرا کاشته شود.

کلبی بیان کرد: با توجه به تغییر اقلیم، گرمای جهانی و افزایش دی‌اکسیدکربن یکی از گونه‌هایی گیاهی که در جذب کربن نقش بسیار فعالی دارد گونه حرا است که برای استانی، چون بوشهر که با کم آبی مواجه است، کشت آن در سواحل و استفاده از آب دریا برای تغذیه نهال‌های حرا، علاوه بر جذب اکوتوریسم، از فرسایش سواحل جلوگیری کرده و بستری مناسب برای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر است.

وی یکی از برنامه‌هایی که منابع طبیعی در سال‌های گذشته با مشارکت دامداران انجام داده است را کاشت بادام کوهی یا در اصطلاح محلی الوک عنوان کرد و افزود: سال گذشته در ۱.۵ هکتار از زمین‌های کوهستانی از این گونه، که بومی استان نیر هست کشت شد که در ارتفاعات گسترش یافته است.

رئیس جنگلداری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ادامه داد: کاشت این گونه علاوه بر مصرف خوراکی در افزایش سرانه فضای سبز، افزایش سطح جنگل‌ها و جلوگیری از فرسایش نقش مفیدی دارد که هم اکنون در شهرستان‌های دشتستان، دشتی و بخشی از تنگستان در حال کاشت است و در سنوات قبل در شهرستان جم کشت شده است.

کلبی یادآور شد: با توجه به اینکه کشت بادام کوهی از طریق بذر کاری است هنگام بارش خوب جوانه زده و سبز می‌شود، اما در سال‌های کم بارش مانند سال آبی امسال احتمال جوانه زدن آن کم است.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر