جمعه ۱۰ بهمن ۱۴۰۴
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر

معاون وزیر آموزش و پرورش در سفر به بوشهر: توانمندسازی معلمان باهوش مصنوعی انجام می‌شود

کد خبر: ۲۰۲۰۱۱۴
جمعه ۱۰ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۶

فکرشهر: معاون وزیر آموزش و پرورش از توانمندسازی معلمان با محور تدریس فعال و هوش مصنوعی در قالب برنامه توانا خبر داد.

به گزارش فکرشهر از تسنیم، رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش‌وپرورش، ظهر پنج شنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش استان بوشهر با قدردانی از نگاه حمایتی و دغدغه‌مند استاندار بوشهر نسبت به حوزه تعلیم و تربیت، اظهار کرد: گزارش‌های ارائه‌شده از اقدامات آموزش و پرورش استان و نهضت توسعه و محرومیت‌زدایی از فضا‌های آموزشی نشان می‌دهد که استان بوشهر با اهتمام ویژه استاندار و هم‌افزایی دستگاه‌ها، در این حوزه پیشتاز و شایسته تقدیر است.

وی با تأکید بر جایگاه شورای آموزش و پرورش به‌عنوان مهم‌ترین میز تصمیم‌گیری استان در حوزه تعلیم و تربیت گفت: همه اقدامات، از مدرسه‌سازی تا برنامه‌های اجرایی، زمانی معنا پیدا می‌کند که منجر به یادگیری بهتر و ایجاد تغییر محسوس آموزشی و تربیتی در کودکان و دانش‌آموزان شود، در غیر این صورت این فعالیت‌ها صرفاً به اقدامات اداری و اجرایی محدود خواهد شد.

حکیم‌زاده با اشاره به دیدگاه رئیس‌جمهور در حوزه آموزش و پرورش افزود: هدف اصلی، صرفاً ساخت مدرسه نیست، بلکه ایجاد تحول در شیوه‌های آموزش و محیط‌های یادگیری است. ما باید همواره نسبت فعالیت‌ها و برنامه‌های خود را با نتایج واقعی در یادگیری دانش‌آموزان بسنجیم و ببینیم در کجای مسیر قرار داریم.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش‌وپرورش با تأکید بر ضرورت بازنگری در رویکرد‌های تربیتی تصریح کرد: مدارس باید بیش از گذشته به آموزش مهارت‌های گفت‌و‌گو، شنیدن مؤثر، تفکر انتقادی، مدیریت هیجان و مهارت‌های زندگی توجه کنند. شورای آموزش و پرورش استان می‌تواند بستر مناسبی برای برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری در این حوزه باشد.

وی در ادامه به تشریح برنامه «حامی» پرداخت و گفت: در کنار موضوع مهم بازماندگان از تحصیل، تعداد زیادی از دانش‌آموزان در مدارس حضور دارند، اما مهارت‌های سواد پایه را به‌درستی کسب نمی‌کنند. این موضوع تنها یک مسئله آموزشی نیست، بلکه یک مسئله مهم تربیتی و اجتماعی است. فقر یادگیری در دوره ابتدایی می‌تواند زمینه‌ساز آسیب‌های اجتماعی در سال‌های بعد شود.

حکیم‌زاده افزود: برنامه حامی با رویکرد حمایتی، عاطفی و انگیزشی اجرا می‌شود و پیام آن این است که همه دانش‌آموزان شایسته توجه و فرصت یادگیری هستند. اجرای این برنامه در برخی استان‌ها موجب کاهش نرخ تکرار پایه و ترک تحصیل شده و انتظار می‌رود با حمایت استان بوشهر، این برنامه در کانون توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به شرایط اجتماعی و ضرورت تقویت مهارت مدیریت هیجانات در کودکان و نوجوانان گفت: آموزش مدیریت هیجان و ارتقای بهزیستی روانی، به‌ویژه با محوریت مادران، می‌تواند نقش مؤثری در سلامت روان خانواده و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی داشته باشد. استان بوشهر آمادگی دارد در این زمینه به‌عنوان پایلوت با همکاری آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی وارد عمل شود.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش‌وپرورش به برنامه توانمندسازی معلمان و مدیران مدارس با عنوان «توانا» اشاره کرد و گفت: این برنامه در سه محور روش‌های تدریس فعال، ایجاد محیط مثبت یادگیری و کاربست فناوری و هوش مصنوعی در آموزش طراحی شده است. هدف ما این است که معلمان و مدیران متناسب با اقتضائات نسل جدید و عصر هوش مصنوعی توانمند شوند.

حکیم‌زاده خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش گسترده‌ترین شبکه انسانی کشور را در اختیار دارد و هر میزان حمایت و سرمایه‌گذاری در این حوزه، به‌منزله سرمایه‌گذاری برای رشد، تعالی و مدیریت بحران‌های اجتماعی در کل جامعه است.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر