فکرشهر: لخ لخ از غذاهای محلی استان بوشهر است. این غذا به دو صورت درست میشود یکی با لیمو عمانی و دیگری با تمر هندی. لخ لخ از کلمه عربی "لخلخه” گرفته شده و به معنای بوی خوش است.
\n\n
به گزارش فکرشهر از ارگ توریسم، این غذا از سواحل عربی "خلیج فارس” گرفته شده، و بیشتر در سواحل ایران جا افتاده است.
\n\n
\n\n
در این مطلب طرز تهیه لخ لخ را برای شما ارائه می دهیم.
\n\n
مواد لازم برای ۴ نفر:
\n\n
ماهی (ماهی شیر یا قباد، هامور یا سنگسر سفید) برای هر نفر حدود ۲۰۰ گرم
\n\n
سبزی ماهی (شوید و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله حدود ۵۰۰ گرم
\n\n
سیر یک بوته
\n\n
پیاز یک عدد
\n\n
برنج ۴ پیمانه
\n\n
تمر هندی از نوع سیاه رنگ نصف یک بسته کوچک ۲۰۰ گرمی (۱۰۰ گرم)
\n\n
روغن و زردچوبه و فلفل و نمک به میزان لازم
\n\n
طرز تهیه لخ لخ :
\n\n
اول پیاز را که نگینی خرد کرده ایم در یک قابلمه نسبتا بزرگ تفت میدهیم.
\n\n
سپس سیر را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهیم و هم زمان فلفل و زردچوبه نیز اضافه میکنیم.
\n\n
حالا نوبت اضافه کردن سبزیهای شسته شده و خرد شده است، سبزیها را با مواد تفت میدهیم تا خوب سرخ شود.
\n\n
با حدود ۶ پیمانه آب گرم آب تمر هندی را شیره گرفته و پس از عبور دادن از صافی آب تمر را به سبزیها اضافه میکنیم و میگذاریم تا به جوش بیاید.
\n\n
سپس ماهیها را که از قبل پاک و تمیز کرده و نمک زدهایم شسته و به مواد در حال جوش خوردن اضافه میکنیم و میگذاریم تا ماهیها خوب بپزند. حالا ماهیهای پخته شده را از ظرف غذا بیرون میآوریم و کناری میگذاریم.
\n\n
برنج را به دیگ آب تمر و سبزی اضافه کرده و منتظر میمانیم تا آب برنج گرفته شود. شعله زیر برنج را کم کرده و ماهیها را روی برنج چیده و دم کش را میگذاریم و منتظر میمانیم تا برنج دم بکشد.
\n