پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار جامعه
مطالب بیشتر
کد خبر: ۲۰۰۰۷۸۵
دوشنبه ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۰

فکرشهر: رئیس انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی امروز در نشست خبری گفت: در حال حاضر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرده قاچاق سیگار ۱۰ میلیارد نخ است که هفت تا ۱۰ درصد بازار سیگار در اختیار کالای قاچاق را شامل می‌شود؛ با این حال مشاهدات میدانی نشان می‌دهد این رقم بین ۱۵ تا ۲۰ درصد است یعنی برآورد می‌شود ۱۵ تا ۱۶ میلیارد نخ سیگار قاچاق در بازار وجود دارد. میزان مصرف سیگار در کشور نیز حدود ۸۰ میلیارد نخ برآورد می‌شود.

به گزارش فکرشهر از مهر، به گفته تاجدار، سازمان امور مالیاتی، میزان مالیات صنعت دخانیات در سال گذشته را ۳،۰۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده، اما فقط بزرگ‌ترین شرکت دخانی سال قبل ۱۳ هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده و مالیات پرداختی کل صنعت بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده است. اما اعداد درست اعلام نمی‌شود و بار‌ها هم درخواست کردیم که به این موضوع رسیدگی شود تا اعداد اشتباه ملاک تصویب مالیات‌های جدید قرار نگیرد.

۱۲ میلیون نفر مصرف کننده دخانیات داریم

به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی در حال حاضر بیش از ۱۲ میلیون نفر مصرف کننده دخانیات در کشور وجود دارد، گفت: طبق نامه رسمی ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز سال گذشته ۹ میلیارد نخ سیگار قاچاق به ارزش حدود ۴۵۰ میلیون دلار وارد کشور شده است. این در حالی است که کل صنعت دخانیات برای تولید ۷۰ میلیارد نخ سیگار در سال گذشته ۳۰۰ میلیون دلار ارز دریافت کرده است؛ بنابراین می‌توان گفت قاچاق سیگار به اندازه ۱۰ درصد نیاز بازار معادل کل صنعت دخانیات ارز از کشور خارج می‌کند. در این شرایط با اعمال مالیات‌های جدید، شاهد کاهش تولید هستیم.

تاجدار با بیان اینکه در دهه ۷۰ فقط ۱۵ درصد تولید قانونی شرکت دخانیات انجام می‌شد و ۸۵ درصد بازار قاچاق بود، تصریح کرد:، اما در حال حاضر ۸۰ تا ۸۵ درصد بازار از طریق تولید داخل تأمین می‌شود و سهم قاچاق ۱۵ تا ۲۰ درصد است. اما با تصمیمات اشتباه این دستاورد‌ها در حال از دست رفتن است. انجمن حاضر است با هزینه خود مسئولان را به کردستان عراق و امارات ببرد وضعیت قاچاق را دقیق‌تر بررسی کنند.

دخانیات، صنعتی با ۶۰ هزار اشتغال

تاجدار در ادامه با بیان اینکه برخی سازمان‌ها به ویژه در وزارت بهداشت و کمیسیون سلامت مجلس به جای مقابله با مصرف دخانیات، با صنعت دخانیات مقابله می‌کنند، تصریح کرد: همچنین شاهد هستیم مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیان صمت ابتدا به یک ستاد دخانی تقلیل پیدا کرد و بعد از این هم کوچک‌تر شد و حالا یک دفتر با سه یا چهار نفر است که زیرمجموعه معاونت صنایع سلولزی قرار گرفته است. این در حالی است که در گذشته برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات در جایگاه معاون وزیر بود. اما الان جایگاه صنعتی که به این اندازه حساسیت روی آن وجود دارد و ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر اشتغال به آن وابسته است، کوچک شده که نتیجه آن ارسال قوانین نامناسب به مجلس است.

تولید سیگار خانگی در عراق و قاچاق به ایران

رئیس انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی با بیان اینکه امارات حدود هشت تا ۹ میلیون نفر جمعیت دارد، اما سالانه ۱۰۰ میلیارد نخ سیگار تولید می‌کند، گفت: تاکنون فکر می‌کردیم تولید سیگار تقلبی راحت نیست و همه سیگار‌های قاچاق در بازار از کردستان عراق و امارات وارد می‌شود. اما اخیراً تیمی برای تحقیق به کردستان عراق فرستادیم که نتایج آن به زودی منتشر می‌شود. اما گزارش‌های اولیه نشان می‌دهد بالای ۵۰ واحد تولیدی در کردستان عراق با هدف ارسال به ترکیه و ایران، سیگار تولید می‌کنند. همچنین در این منطقه دستگاه‌های تولید سیگار خانگی مشاهده شده که فقط ۵۰۰۰ دلار (معادل ۳۰۰ میلیون تومان) قیمت دارد، در یک جای سه در چهار جا می‌شود و روزانه ۱۰ تا ۱۵ کارتن سیگار تولید می‌کند.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر