
مدیر آموزشوپرورش شهرستان دشتستان در پاسخ به سوال «فکرشهر» گفت: سال گذشته، ۱۱۰ معلم بازنشسته در مدارس دشتستان تدریس کردند که شامل ٢٠ معلم در ابتدایی و حدود ٩٠ معلم در مقطع دبیرستان بود.
به گزارش «فکرشهر»، «سلیمان حیاتی اصل» در نشست با خبرنگاران، اظهارداشت: یکی از مشکلات همیشگی مدارس، کمبود معلم بود که کارهای خوبی در دولت قبل صورت گرفت و خروجی دانشگاه فرهنگیان سال آینده وارد مدارس میشوند تا چالش کمبود معلم تا حدودی برطرف شود و تا دو سال آینده دیگر چالش نیروی انسانی نخواهیم داشت.
میزان حق التدریس معلمان بازنشسته، دو برابر شده است/ تدریس ۱۱۰ معلم بازنشسته در سال گذشته
وی ادامه داد: برای سال جدید تحصیلی، دولت مشوقهایی برای تدریس در نظر گرفته که شامل یک ماه حقوق اضافه و بیشتر کردن اضافه کار و... است تا مشکل کمبود نیروی انسانی برای سال جاری حل شود.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان دشتستان در پاسخ به سوال «فکرشهر» درباره به کارگیری معلمان بازنشسته نیز اظهارداشت: امسال نیز مانند سال گذشته از بازنشستگان استفاده خواهیم کرد و تا ٢۴ ساعت میتوانند تدریس کنند به عنوان حق التدریس که میزان آن هم دو برابر شده است.
وی اضافه کرد: سال گذشته۱۱۰ معلم شامل ٢٠ معلم در ابتدایی و حدود ٩٠ معلم در مقطع دبیرستان به تدریس پرداختند.
حیاتی افزود: راهاندازی دانشگاه فرهنگیان کار بسیار بزرگی بود که در شهرستان دشتستان انجام گرفت و هماهنگیهای بسیار زیادی بین نماینده مجلس و فرمانداری و آموزش و پرورش انجام شد تا این کار انجام گرفت و پس از سالها این دانشگاه مجددا فعال شد.
مدارس کانکسی در سطح شهرستان دشتستان برچیده شد/ زمان افتتاح استخر آموزش و پرورش/ احداث مرکز اختلالات یادگیری برازجان
مدیر آموزشوپرورش دشتستان بیان داشت: مدارس کانکسی در سطح شهرستان برچیده شد و از جمله کارهای خوبی بود که در این دوره انجام گرفت؛ همچنین مدارس زیادی ساخته و به بهرهبرداری رسیده است؛ همچنین خوابگاه مدرسه «رضوان» را تبدیل به هنرستان و مدرسه «امیرکبیر» را که از رده خارج شده بود، مجددا تجهیز و وارد چرخه مدارس کردیم.
وی ادامه داد: افتتاح ٣ چمن مصنوعی و سالنهای ورزشی در مدارس از جمله دیگر کارهاست و فاز اول استخر دانش آموزی با اعتبار ٧/۵ میلیارد تومان به پایان رسیده و فاز دوم نیز تعیین پیمانکار شده و قرار است بهمن ماه امسال یا نهایتا تا مهرماه سال آینده آغاز به کار کند.
حیاتی افزود: پروژههایی نیر برای امسال در نظر گرفته شده از جمله مرکز اختلالات یادگیری برازجان، هنرستان و مدرسه ١٢ کلاسه در محله کارگر، مدرسه ١٢ کلاسه در فرهنگ شهر، مدرسه دهقاید، مدرسه ١٢ کلاسه دیگری در برازجان، ٣ چمن مصنوعی در مجتمع شهدا و مدارس و...؛ همچنین ١۴ مدرسه مشکل کمبود تک کلاس دارند که اعتبار برای آنها دیده شده است.
وی با بیان این که «هنوز ١١ مدرسه تخریبی داریم که باید بازسازی شوند»، اضافه کرد: سالنی ٣٠٠ نفری نیز برای برازجان در نظر گرفته شده که امسال و در محل مدرسه «جاوید کازرونی» احداث میشود و تعویض کفپوش سالن امام علی نیز انجام خواهد گرفت؛ همچنین ١٢ مدرسه آسفالت و ۴٠ مدرسه رنگ آمیزی کامل شدند.
عمر وسایل سرمایشی مدارس دشتستان حدود ٢٠ سال است/ روند تعیین شهریه در مدارس غیردولتی
مدیر آموزش و پرورش شهرستان دشتستان ادامه داد: افتخار داریم که تمامی مدارس خود را که بیش از ٢۴٠ مدرسه است، حضور میدانی پیدا کردیم و تجهیزات مدارس ساماندهی شدند.
وی افزود: عمر وسایل سرمایشی مدارس دشتستان حدود ٢٠ سال است و قطعا در زمینه سرمایش کلاسها که بیشتر از ١٧٠٠ کلاس است، مشکل داریم و تعدادی کولر خریده و یا تعمیر شده، اما هنوز خیلی کم داریم؛ البته کلاس بدون کولر نداریم، منتهی همگی مطلوب نیستند.
حیاتی درباره شهریه مدارس نیز گفت: سامانهای برای مدارس غیردولتی در نظر گرفته شده و خواسته شده همه مدارک و امکانات خود را بارگذاری کنند و بعد از آن از طرف آموزشوپرورش راستی آزمایی میشود و پس از آن مبلغ شهریه توسط سامانه تعیین میشود و پس از آن مبلغ فوق برنامه نیز معین میکند و از مدیران مدارس غیردولتی خواسته ایم که با اولیا، دو قرارداد ببندند و اگر اولیا نخواستند در فوق برنامه شرکت کنند، نباید هزینه از آنها گرفته شود.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان دشتستان درباره ساماندهی درآمدهای اختصاصی نیز گفت: در ابتدای حضور، این درآمدها مبلغ بالایی نبود و ماهی زیر بیست میلیون تومان بود و الان به بالای ٢٠٠ میلیون تومان رسیده که این مبلغ بدون احتساب درآمد درمانگاه فرهنگیان است.
شناسایی ٣۵٠ دانش آموز بازمانده از تحصیل در دشتستان/ حضور ٢۵٠٠ دانش آموز اتباع بیگانه در مدارس دشتستان
سلیمان حیاتی اصل از شناسایی «٣۵٠ دانش آموز شامل ٢٠٠ پسر و ١۵٠ دختر بازمانده از تحصیل در دشتستان» خبر داد و افزود: برای هر کدام از این داتش آموزان، فرد مخصوصی برای پیگیری امور گذاشته شد تا با همکاری بهزیستی و شبکه بهداشت بتوانیم همه آنها را به تحصیل برگردانیم و تاکنون بسیاری از آنها به تحصیل برگشتهاند.
وی ادامه داد: حدود ٢۵٠٠ دانش آموز اتباع بیگانه در آموزش و پرورش دشتستان در حال تحصیل هستند و یکی از مشکلات ما تحصیل این افراد در مدارس مختلف و نارضایتی اولیا است؛ بر همین اساس برای تجمیع آنها نامه نگاری کردیم، اما اعلام شد که خلاف قانون اتباع است و امکان ندارد.
حیاتی با بیان این که «پیگیر ثبتنام در مدارس بدون مجوز هستیم»، افزود: مدارسی که ظرفیت آنها تعیین شده به محض رسیدن به حد مجاز سامانه را برای آنها میبندیم و تعارف نداریم و اگر کسی قانون را دور میزند آنها را شناسایی کرده و برخورد خواهیم کرد.
بودجه امسال آموزش و پرورش دشتستان
حیاتی اصل اضافه کرد: امسال حدود ١٧ میلیارد تومان برای تجهیزات و بیش از ۶۴ میلیارد تومان برای ساخت مدرسه از طرف فرماندار بودجه برای آموزشوپرورش در نظر گرفته شد؛ برای آموزشوپرورش ریلگذاری خوبی انجام گرفته و اگر همین مسیر ادامه پیدا کند، دیگر مدارس تخریبی و کمبود معلم و اعتبارات و درآمدهای اختصاصی نخواهیم داشت و برای سالهای آتی با کمترین چالش روبرو خواهیم بود.
برنامه برای ٢۴ ساعته کردن درمانگاه فرهنگیان
معاون پشتیبانی اداره آموزش و پرورش دشتستان نیز در این نشست بیان داشت: ماموریت ویژهای برای گسترش درمانگاه فرهنگیان داشتیم و شرایط اقتصادی درمانگاه از زیانده به سوددهی رسیده است و در ابتدا بدهی که حدود ٢ میلیارد تومان بود پرداخت شد و واحدهای مختلفی مانند یونیتهای دندانپزشکی، سونوگرافی و عکسبرداری و تجهیزات دیگر برای درمانگاه خریداری شد.
«یداله شجاعی» افزود: در ابتدای ورود، درمانگاه روزی ٨ ساعت کار میکرد که حالا به ١۶ ساعت رسیده است و امیدواریم بتوانیم آن را بیست و چهار ساعت کنیم، چون مجوز ما نیز شبانه روزی است و این نکته را نیز باید به اطلاع عموم برسانم که نرخ درمانگاه فرهنگیان نرخ دولتی است.
به گزارش «فکرشهر»، این نشست، دوشنبه ٢٩ اَمرداد ١۴٠٣ در برازجان برگزار شد.