فکرشهر: استاندار بوشهر گفت: از دستگاههای متولی حوزه فرهنگ مانند ادارههای کل امور کتابخانهها، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر دستگاهها انتظار میرود برای توسعه فضای دسترسی بوشهریها به فضاهای کتابخوانی و بویژه کتابخانههای الکترونیک اهتمام جدی داشته باشند.
به گزارش فکرشهر از ایرنا، ارسلان زارع روز چهارشنبه در آیین بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی با گرامیداشت این مناسبت و قدردانی از فعالان حوزه کتاب در استان بوشهر اظهار کرد: شعار «خواندن برای همدلی است» در هفته کتاب امسال برگرفته از شعار دولت بوده و فرصتی مغتنم برای تحکیم مبانی وفاق، انسجام و وحدت است.
وی افزود: در استان بوشهر همواره این وفاق و همدلی در راستای خدمت و تعالی اهداف بلند انقلاب وجود داشته و از این پس نیز تقویت و ارتقا خواهد یافت.
استاندار بوشهر ادامه داد: چنانچه نگاهی اجمالی به سیره رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) و ائمه اطهار (ع) داشته باشیم، درمییابیم که علمآموزی رکن اصلی تعالی انسان است و تمدنسازی در اسلام از مسیر علم، کتاب و کتابخوانی میگذرد.
زارع اضافه کرد: این امر بهعنوان مولفهای مهم برای تحقق جامعهای در تراز مفاهیم بلند دین مبین اسلام است که بدون تردید بسترساز شکلگیری تمدن اسلامی خواهد بود.
وی گفت: ما مسلمانان مفتخر هستیم که از برترین و کاملترین اندیشه توحیدی و دین مبین اسلام برخورداریم.
زارع افزود: در کنار کارکردهایی که برای متولیان امر فرهنگ و نهاد کتابخانههای عمومی کشور و اداره کل کتابخانههای استان بوشهر از سالهای گذشته تعریف شده است، زمینهسازی برای ارتقای سطح دانش عمومی مردم و پر کردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان نیز اهمیت دارد.
استاندار بوشهر تصریح کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز داریم تا این همدلی عمومی برای انس بیشتر با کتاب و کتابخوانی شکل گیرد.
وی ادامه داد: آمارها درباره سرانه استفاده از کتاب یا اوقات مفید مطالعه، بهویژه در مقایسه با کشورهای توسعهیافته، گاهی نگرانی ایجاد میکند اینکه نسل جوان انس و الفت کافی با کتاب ندارد که یکی از دلایل آن گسترش فضای مجازی است.
وی اظهار کرد: به نظر من، کتابخانههای الکترونیکی و فضای مجازی ظرفیتی ارزشمند هستند که باید از این ظرفیت بخوبی استفاده شود.
زارع افزود: با نگاهی اجمالی به پروژههای فرهنگی، آموزشی و هنری استان، مشاهده میشود که تعدادی پروژه نیمهتمام وجود دارد که لازم است تکمیل آنها تسریع شود و همچنین با تقویت شبکههای کتابخانههای سیار، باید ضریب دسترسی مردم بهویژه جوانان در مناطق مختلف از جمله روستاها به کتاب افزایش یابد.
وی گفت:بدون شک توجه به سلیقه مخاطبان، بهویژه نسل جوان، در دسترسی به کتابهای صوتی و تسهیل دسترسی به پلتفرمهای عرضه کتابخوانی و کتابخانههای الکترونیکی، بسیار ضروری است.
استاندار بوشهر ادامه داد: علاوه بر متولیان اصلی، سایر دستگاهها مانند آموزش و پرورش، دانشگاهها و حتی مساجد میتوانند از این ابزارهای جدید بیشتر بهرهمند شوند تا نسل جوان با دسترسی بیشتر، انس بیشتری با کتاب پیدا کرده و از مفاهیم ارزنده علمی بهرهمند شود.
زارع تصریح کرد: از دستگاههای مسئول، بهویژه شهرداریها، انتظار میرود برای توسعه فضاهای کتابخانهای اهتمام جدی داشته باشند.
وی افزود: علاقهمندی دانشآموزان بوشهری به کتابخانهها و سالنهای مطالعه نیازمند افزایش اماکن و محیطهای آرام و مختص مطالعه است.
استاندار بوشهر گفت: بسیاری از ادارات، مساجد، اماکن فرهنگی و نواحی مقاومت در استان بوشهر دارای فضاهایی هستند که میتوان با برنامهریزی مناسب از آنها استفاده بیشتری برای کتابخوانی کرد تا شاهد ارتقای دسترسی جامعه به اماکن فرهنگی و محیطهای سالم برای مطالعه باشیم.