فکرشهر: یورونیوز نوشت: شرکت ملی هواپیمایی پاکستان اعلام کرد که در طرح تبلیغاتیاش برای ازسرگیری پروازها به اروپا هرگز قصد نداشته خاطرات حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در نیویورک را زنده کند.
این تصویر گرافیکی هواپیمایی را نشان میدهد که بر روی پرچم فرانسه قرار گرفته و به سمت برج ایفل، نماد پاریس حرکت میکند. عبارت «پاریس، ما امروز میآییم» نیز بر روی آن نوشته شده است.
این تبلیغ شرکت هواپیمایی بینالمللی پاکستان (PIA) در تاریخ ۱۰ ژانویه در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد، یعنی در همان روزی که این شرکت پس از چهار سال ممنوعیت توسط آژانس ایمنی هوایی اتحادیه اروپا، پروازهای خود به کشورهای اروپایی را از سر گرفت.
بلافاصله پس از انتشار این تبلیغ، بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی این تبلیغ را محکوم کردند و نخستوزیر پاکستان، شهباز شریف، خواستار تحقیقات در این زمینه شد.
روز سهشنبه اسحاق دار، معاون نخستوزیر پاکستان تهیه و انتشار این تبلیغ را «عملی احمقانه» توصیف کرد.
عبدالله حفیظ، سخنگوی هواپیمایی پاکستان گفت این تبلیغ که از روی ایکس حذف نشده و تاکنون بیش از ۲۱.۲ میلیون بازدید داشته است، صرفاً با هدف جشن گرفتن برای ازسرگیری پروازها به اروپا طراحی شده بود و هرگز قصد آسیب زدن به بازماندگان یا خانوادههای قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر را نداشته است.
حفیظ گفت که از انتقادات شگفتزده شده، اما افزود: «ما از کسانی که احساس کردند این تبلیغ به آنها آسیب زده است، عذرخواهی میکنیم.»
او گفت: «ما میخواهیم بهوضوح بگوییم که هیچ قصدی برای آسیب رساندن به احساسات کسی نداشتیم.»
وی همچنین توضیح داد که برج ایفل به دلیل اینکه یکی از بهترین مکانهای دنیا است، در این تبلیغ نشان داده شده است.
محدودیتهای شرکت هواپیمایی بینالمللی پاکستان در سال ۲۰۲۰، پس از سقوط یک هواپیمای این شرکت در شهر کراچی پاکستان که به مرگ ۹۷ نفر انجامید، اعمال شد.
غلام سرور خان، وزیر وقت هوانوردی، گفت که تحقیقات در مورد این حادثه نشان داده است که تقریباً یکسوم خلبانان پاکستانی در امتحانات خلبانی تقلب کردهاند. تحقیقات دولت در نهایت نتیجهگیری کرد که این سقوط ناشی از خطای خلبان بوده است.
به گفته مقامات، این ممنوعیت سالانه نزدیک به ۱۵۰ میلیون دلار (معادل ۱۴۵ میلیون یورو) زیان درآمدی برای هواپیمایی پاکستان به همراه داشته است.
پاکستان پیوندهایی با ماجرای حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر آمریکا دارد. یکی از مغزهای متفکر این حملات، خالد شیخ محمد، در سال ۲۰۰۳ در این کشور بازداشت شد. همچنین در سال ۲۰۱۱، اسامه بن لادن در جریان یک عملیات ویژه نیروهای آمریکایی در پاکستان کشته شد.