
فکرشهر: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر از آمادگی کامل ۸ پارک جنگلی این استان برای میزبانی از گردشگران در روز طبیعت خبر داد و گفت: بیش از ۷۴ درصد مساحت استان بوشهر، عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهد.
به گزارش فکرشهر، عبدالحسین گرشاسبی در گفت وگو با تسنیم، با گرامیداشت ۱۳ فروردین روز طبیعت و با اشاره به اینکه بیش از ۷۴ درصد از مساحت استان بوشهر عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهد، اظهار کرد: استان بوشهر با دارا بودن یک میلیون و ۱۸۹ هزار هکتار مرتع، ۳۳۰ هزار هکتار اراضی جنگلی و بیش از ۱۱۰ هزار هکتار اراضی فاقد پوشش و بیابانی، از ظرفیت بالایی در حوزه منابع طبیعی برخوردار است. از مساحت اراضی جنگلی استان بوشهر حدود ۳۰ هزار هکتار آن دست کاشت و مابقی جنگلهای طبیعی است.
وی از آمادگی کامل پارکهای جنگلی این استان برای میزبانی از گردشگران در روز طبیعت خبر داد و افزود: در روز سیزدهم فروردین، ۸ پارک جنگلی به مساحت ۶۷۰ هکتار در سراسر استان بوشهر پذیرای گردشگران و مسافران نوروزی خواهد بود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر با اشاره به پارکهای جنگلی در شهرستانهای مختلف استان خاطرنشان کرد: پارکهای جنگلی عامری در شهرستان دیلم، چهار روستایی در شهرستان گناوه، سرکره در شهرستان دشتستان، چاهکوتاه در شهرستان بوشهر، بنه گز و علی آباد در شهرستان تنگستان، چاه چاهو در شهرستان دشتی، بنک در شهرستان کنگان، پارک جنگلی دیر، جنگل گلوبردکان در شهرستان جم و جنگلهای حرا در خلیج نایبند شهرستان عسلویه، از جمله اماکنی هستند که با جاذبههای تفریحی و گردشگری، آماده میزبانی از هموطنان میباشند.
وی، روز طبیعت را از سنتها و آیینهای نیکو ایرانیان باستان و مظهر حیات و رویش و جوشش و طراوت دانست و گفت: آخرین روز تعطیلات نوروزی و روز انس با طبیعت، فرصت بسیار مناسبی است تا درس احترام و عشق به طبیعت را در دل فرزندان خود بکاریم تا بدانند برای شکرگزاری شایسته این هدیه بزرگ خداوند یگانه، باید در حفاظت از این امانت الهی کوشا باشند.
گرشاسبی با قدردانی از تلاش شبانهروزی حافظان طبیعت، به ویژه همکاران پرتلاش عرصههای منابع طبیعی، از عموم شهروندان و مردم طبیعت دوست و فهیم استان تقاضا کرد در این روز با استفاده بهینه از طبیعت، در حفظ و صیانت از عرصههای منابع طبیعی کوشا بوده و از این امانت الهی و انتقال آن به نسلهای آینده محافظت و خادمان خود در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان را در این امر خطیر یاری کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر توصیههایی را به گردشگران و طبیعت گردان برای حفاظت از طبیعت، به ویژه مراتع و جنگلها در راستای کاهش خسارتهای ناشی از حضور انسان و بهرهبرداری پایدار از این عرصههای ارزشمند ارائه کرد و از هموطنان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخریب، تصرف اراضی ملی، قطع درختان جنگلی و آتشسوزی، با شماره تلفنهای رایگان ۱۳۹ و ۱۵۰۴ یگان امداد جنگل و مرتع تماس حاصل کنند.
گرشاسبی با تأکید بر حفاظت از پوشش گیاهی و جلوگیری از تخریب آن اضافه کرد: از آسیب به درختان و درختچهها و شکستن شاخهها پرهیز شود و با توجه به گرمای هوا، از روشن کردن آتش در مراتع و علفزار خودداری کرده و در صورت ضرورت، از خاموش شدن کامل آتش قبل از ترک محل اطمینان حاصل شود.
وی با تأکید بر اجتناب از پرتاب ته سیگار، چوب کبریت و اشیا شیشهای یا فلزی به مراتع، رعایت بهداشت و جمعآوری زباله را از مراکز تفریحی و پارکهای جنگلی یک ضرورت دانست و گفت: پسماندهای غذایی قابل تجزیه را در گودال کوچکی دفن کرده و روی آن را با خاک پوشانده شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر هدف از سفر به طبیعت را آشتی با آن و بهرهمندی از مواهب الهی دانست با بیان اینکه روشن کردن آتش در مراتع، خسارت جبرانناپذیری به طبیعت وارد میکند اضافه کرد: از رانندگی با وسایل نقلیه در خارج از جادههای اصلی خودداری شود، زیرا این امر باعث تخریب خاک و پوشش گیاهی مراتع خواهد شد.