
فکرشهر: گروه جهادی شهرستان دیر، چاه آب شرب «رمیله» در جنوب استان بوشهر مربوط به دوره ساسانیان را برای استفاده و بهرهبرداری آن را احیا و بازسازی کردند.
به گزارش فکرشهر از تسنیم، گروهی از جوانان جهادی و انقلابی روستای احمدآباد در بخش آبدان شهرستان دیر استان بوشهر، چاه آب شرب تاریخی «رمیله» متعلق به دوره ساسانیان را بازسازی کردند. این چاه که قدمت آن به عصر ساسانیان بازمیگردد، همچنان به عنوان منبع تأمین آب شرب روستا و مناطق اطراف استفاده میشود.
چاه رمیله که در معرض نابودی قرار داشت، به دلیل فرسودگی عمومی و ریزش بخشهایی از دیوارههای آن نیاز مبرم به مرمت داشت. جوانان محلی با انجام عملیات لایروبی کامل، شستشو و پاکسازی چاه، همچنین مرمت دیوارههای ریزش یافته و استحکامبخشی ساختار، این سازه تاریخی ارزشمند را احیا کردند.
عبدالرسول حسینی، رئیس شورای اسلامی شهرستان دیر، در گفتگو با خبرنگار تسنیم درباره اهمیت این چاه گفت: این چاه به عنوان منبع اصلی تأمین آب شرب ساکنان روستا و نواحی مجاور استفاده میشد و با همت جوانان محلی احیا شد.
یکی از محققان محلی نیز بیان کرد: دیوارههای آسیبدیده چاه که بر اثر گذر زمان و عوامل طبیعی ریزش کرده بود، با دوبارهسازی و استحکامبخشی ترمیم شد.
نتایج این اقدام خودجوش بسیار چشمگیر بوده است. علاوه بر بهبود دسترسی مردم منطقه به آب آشامیدنی سالم، یکی از میراث ارزشمند تاریخی استان بوشهر حفظ شده است. این چاه اکنون به نماد همبستگی اجتماعی تبدیل شده و الگویی برای مشارکت مردمی در حفظ آثار تاریخی ارائه داده است.
ساکنان محلی از این حرکت استقبال کرده و بر ضرورت توجه بیشتر مسئولان به حفظ آثار تاریخی تأکید کردند.
چاه رمیله با قدمت ساسانی، از اولین آثار ثبتی آن دوره محسوب میشود و برای اهالی روستا منبعی حیاتی در تأمین آب شرب بوده است.
این اقدام جوانان جهادی، پیوند ارزشمند بین میراث تاریخی و نیازهای معاصر جامعه را به نمایش گذاشته است.
چاه رمیله در دل صخره کوه و به شکل بیضی حفر شده است و این موضوع نشاندهنده مهارت بالای معماران در آن برهه زمانی میباشد.